E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere yasağı kınadı---

İngiltere yasağı kınadı

İngiltere yasağı kınadı
25 Mart 2014 - 21:34 borsagundem.com

Türkiye’de Twitter’a erişimin yasaklanmasına bir tepki daha geldi

Büyükelçi Moore, “Türkiye’de yaşanan son gelişmeler mesela Twitter’a erişimin engellenmesi endişe verici bir durum. İnşallah uzun sürmez” dedi. Büyükelçi Moore, akşam Büyükelçilik Rezidansı’nda İngiltere’nin birlikte çalıştığı Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile biraraya geldi. Düzenlenen resepsiyonda STK’lara teşekkür konuşması yapan Moore şu mesajları verdi:

KÜRTLER DİLLERİNİ KONUŞABİLİYORLAR 
“STK’ların Türkiye’deki rolü belki de hiç bu kadar önemli olmamıştı. 20 yılı aşkın bir süre önce ilk tayin olduğumda Türkiye’nin sivil toplum camiası emekleme dönemindeydi. 20 yıl sonra ise görüyorum ki Türkiye çok büyük adımlar atmış. Ben en son Ankara’dayken Kürtlerin rahatça kendi dillerini konuşacağı günlerin geleceğini düşünmek imkansızdı. Yine aynı şekilde başörtülü hanımların ayrıcalık yaşamadan önemli kamu görevlerine başvurabileceğini düşünmekte imkansızdı.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ HAKTIR
Fakat bununla birlikte daha iyileştirilebilecek çok alan olabileceği konusunda mutabıkız. Türkiye’de yaşanan son gelişmeler mesela Twitter’a erişimin engellenmesi endişe verici bir durum. İnşallah uzun sürmez. İfade özgürlüğü demokratik bir haktır. Herkes fikirlerini özgürce ifade edebilmeli.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ferta aydın26 Mart 2014 01:08

    Adam yakında çalmaları gizlemek için elektriği bile kesmeye,sokağa çıkmayı bile yasaklarsa şaşırmam...

  • el el25 Mart 2014 22:23

    elin ingilizi bile ta oradan görüyor ama benim caanım ülkemin yöneticileri göremiyor. utanıyorum.