E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporİngiltere Türkiye'yi kırmızı listeye aldı---

İngiltere Türkiye'yi kırmızı listeye aldı

İngiltere Türkiye'yi kırmızı listeye aldı
07 Mayıs 2021 - 20:02 borsagundem.com

İngiltere, İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finali öncesi Türkiye'yi korona virüs açısından 'yüksek riskli' ülkeler arasına dahil etti.

İngiltere hükümeti, İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finali öncesi Türkiye'yi Kovid-19 önlemleri kapsamında 'yüksek riskli' ülkeler arasına dahil etti.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, İngiliz taraftarların Manchester City ile Chelsea arasında 29 Mayıs'ta oynanacak Şampiyonlar Ligi finali için İstanbul'a gitmemeleri gerektiğini söyleyerek, "Federasyonumuz finalin İngiltere'de oynanması için UEFA ile görüşüyor. Finale ev sahipliği yapmaya hazırız ancak son kararı UEFA verecek. Bizim aldığımız karar taraftarların Türkiye'ye gitmemesi gerektiği anlamını taşıyor" dedi.

KIRMIZI LİSTEDEKİ ÜLKELER 10 GÜN OTEL KARANTİNASINDAN KALIYOR

Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin 10 gün boyunca, masraflarını kendileri karşılayarak ev yerine otelde karantinada kalmaları gerekiyor. Bu otel konaklamasının yaklaşık 1750 sterlinlik masrafını da yolcuların kendisinin karşılaması gerekiyor.

KRİTERLER NELER?

İngiltere, kırmızı liste uygulamasını farklı varyantların ülkeye girişini engellemek adına yaptığını söylüyor.

Listeye eklenecek ya da çıkartılacak ülkeler, Biyogüvenlik Ortak Komitesi'nin belli kriterlere göre yaptığı risk değerlendirmesine göre belirleniyor.

Bu kriterler arasında, ülkelerin kendi içinde farklı varyantların yayılmasına ilişkin göstergeler, farklı varyantların İngiltere'ye geldiği ülkelerdeki durum ve farklı varyantlara ilişkin takip ile gen dizilimi türündeki verilere erişim gibi etkenler yer alıyor.

Son eklemelerle birlikte listedeki ülke sayısı 40'ı geçti. Listede bulunan diğer ülkeler şöyle:

İngiltere, Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi finali öncesi kırmızı listeye aldı

DSÖ'den acil kullanım onayı! İlk kez bir Çin aşısı sınıfı geçti

 

Kovid-19'da son 24 saat: Tablo umut veriyor

 

Normalleşmenin 3 aşamalı yol haritası netleşti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali08 Mayıs 2021 19:08

    Turizm çok sıkıntılı düzelmesi lazım siz bakmayın 3 bin beş bin istiyormuşlara 2 milyara otel yapmışlar Türk Turizmi dünyanın en iyisi ama hak ettiği yerde değil.

  • cadirci08 Mayıs 2021 16:20

    bodrum marmaris antalyada hala oteller 5 gece 2kisi 5000 lira istiyor. Bir tokatta sen vur Allahim komple kapansin tum oteller ulkece hepimiz rahatlayalim.

  • KERİM08 Mayıs 2021 15:14

    DOKTOR MİLLETİNİN SÖYLEDİKLEİNE UYMAYIP ADAMLARI ŞİKAYET EDERSENİZ BÖYLE OLUR KLAVUZU İYİ SEÇMEK LAZIM

  • Bika08 Mayıs 2021 10:00

    Hindistan listede unutulmuş mu!

  • Gökhan07 Mayıs 2021 23:35

    Haydaa olmadı bu şimdi... biz ne güzel vaka sayılarını 1 haftada 60 binlerden, 20 binlere indirmiştik. 1 hafta sonra da 5 binin altına indirecektik. Onlar da mı inanmadı yoksa !!!

  • Y aslan07 Mayıs 2021 21:36

    Tamamen çıkar için alınmış karar çok belli .

  • Ali versin 07 Mayıs 2021 21:29

    Turizm bitmiştir

  • Berber Bekri 07 Mayıs 2021 21:15

    Aynı listede olduğumuz ülkelere bi bakın vatan millet aşkıyla burada ve her platform da dilinin döndüğünce yazıp çizen yapmayın etmeyin köprü beton asfaltla olmaz diyenlere hemen "vatan haini" diyen çok sayın malAK lar --Dünya lideriyiz> SONDAN -Uzaya gidecez > Bayramda memlekete GİDEMİYORUZ -Doğalgaz bulduk >5 defa ZAM geldi Daha onlarca yazarım sizde vatan haini demeye devam edersiniz Nijerya bile Türkiye den insan kabul etmiyor $ ın faizin enflasyonun hali belli Haydi Türkiye ileri..

  • Berber Bekri 08 Mayıs 2021 12:26

    Açlıktan nefesin kokuyor zavallı bana hakaret etmenin dışında ürettiğimiz Dünya markası 3 ürün say Dünya da tarım da ne ihraç ediyoruz onu de ne konuda Dünya lideriyiz anlat burdan doğruları yazanlara salya akıtma uzaaa

  • Nedim08 Mayıs 2021 08:26

    Ahmaksın, cahilsin, malsın!!   Daha fazla  saçmalayıp ta  ahlaksızlık yapma!  Be ahmak doğal gaz  amele küreği ile çıkmıyor.  Be öküz  5 köprüyü  nerene sokacaksın?  Be karaktersiz  sömürge ülkelerin ağzıyla konuşacak kadar aşağılıksın!   Yapılanı kötülemekten başka bir halt bildiğin yok!  Bunu marifetmiş gibi yazma!  İstanbul, Ankara boğazına kadar batırdınız  borca!   Bir tek ağacınız yok.  İnsan olamamanın  en aşağılık seviyesi bunlarda mevcut.  Bu yalanlar artık siyasi falan aşmış en aşağılık hain seviyesine düşmüştür.