E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere teşvikleri kesebilir---

İngiltere teşvikleri kesebilir

İngiltere teşvikleri kesebilir
29 Kasım 2013 - 06:57 borsagundem.com

Carney'nin konut sektörü uyarıları, parasal genişleme döneminin, tahminlerden önce sonlanabileceğinin sinyalini verdi

Mark Carney, İngiltere Merkez Bankası'nı 6 yıldır adım atmadığı yönde ilerletiyor. BOE Başkanı büyüme tahminlerini yükseltmes ve faizlerin, ilk tahminlerden daha erken bir tarihte artırılabileceğini söylemesinin 2 haftas sonrasında önceki gün de konut piyasasındaki olası bir balonun önlenmesi için harekete geçti. İngiltere Merkez Bankası'nın, finansal krizle mücadele araçlarının amiral gemilerinden biri olan kredi desteği programının azaltılması, yetkililerin 2007'de mücadeleye başlamalarından bu yana ilk kez teşviklerin geri çekilmesine işaret ediyor.

Bunun, İngiltere Merkez Bankası'nın ekonomiye güvendiğinin bir göstergesi olduğunu anlatan Londra'daki Citigroup Inc.'in makro strateji müdürü Jeremy Hale, "Piyasa bunu, süper düşük faizlerin sonlanacağı sinyali olarak algıladı. Bu durum büyük ihtimalle İngiltere'ye, sıkılaştırma politikalarını, diğer gelişmiş ekonomilerden önce getirecek" yorumunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)