E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere: Rusya Kiev'de Rus yanlısı bir lider görmek istiyor---

İngiltere: Rusya Kiev'de Rus yanlısı bir lider görmek istiyor

İngiltere: Rusya Kiev'de Rus yanlısı bir lider görmek istiyor
23 Ocak 2022 - 09:32 borsagundem.com

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'da Rus yanlısı yönetim kurma planı yaptığını iddia etti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Elimizde, Rus hükümetinin Kiev'de Rus yanlısı bir lideri göreve getirmek istediğini gösteren bilgi var. Eski Ukraynalı milletvekili Yevhen Murayev potansiyel bir aday olarak görülüyor" denildi.

Açıklamada, Rus istihbaratının çok sayıda eski Ukraynalı politikacıyla bağlantısını sürdürdüğü de iddia edildi.

Eski başbakan Azarov'un Rusya ile bağlantılı olduğu öne sürüldü

Rusya ile bağlantılı kişiler arasında 2012-2014 yıllarında Başbakan Yardımcılığı yapan Serhiy Arbuzov, 2010-2012 yıllarında Başbakan Yardımcılığı ve eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç döneminde Genelkurmay Başkanlığı yapan Andriy Kluyev, eski Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi (RNBO) Başkan Yardımcısı Vladimir Sivkovich ve 2010-2014 arasında Başbakanlık görevinde bulunan Mykola Azarov sayıldı.

"Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü açık bir şekilde destekliyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dışişleri Bakanı Liz Truss ise bu bilgilerin Ukrayna'da düzeni bozmak amacıyla yapılan Rus faaliyetlerinin boyutuna ışık tuttuğu ve Kremlin'in düşüncesine dair bir fikir verdiğini belirtti.

Rusya'nın gerilimi düşürmesi, saldırganlık ve dezenformasyon kampanyalarına son vermesi ve diplomasi yolunu izlemesi gerektiğini kaydeden Truss, Ukrayna'ya yapılacak herhangi bir Rus askeri saldırısının ciddi maliyetler getirecek büyük bir hata olacağını savundu.

Açıklamada ayrıca, "İngiltere'nin Ukrayna konusundaki tutumu açıktır. (Ukrayna'nın) Kırım dahil olmak üzere uluslararası kabul görmüş sınırları içinde egemenliğini ve toprak bütünlüğünü açık bir şekilde destekliyoruz. Ukrayna bağımsız, egemen bir ülkedir" denildi.

Rusya'dan tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın iddialarını yalanladı. Rus haber ajanslarına yapılan açıklamada, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın dezenformasyon yaydığı belirtildi.

Söz konusu dezenformasyonun "Ukrayna çevresindeki gerilimi tırmandıranların Anglosaksonlar liderliğindeki NATO ülkeleri olduğunun bir başka kanıtı" olduğu ifade edilen açıklamada, "İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nı kışkırtıcı faaliyetlere son vermeye ve Tatar-Moğol istilası tarihini öğrenmeye odaklanmaya çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna'da savaşa hazır olun rehberi

İngiltere Dışişleri Bakanı Truss Moskova’yı ziyaret edecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ23 Ocak 2022 12:15

    Başta abd ve onun emparyalist güçleri ortalığı karıştırıyorlar sonra da böyle söylüyorlar.sizlerin buralarda asıl ne işiniz var  buralarda sınırınız mı var.abd ve ingiltere büyük oyunlar oynuyup rusya yı dizginlemeye çalışmaktadırlar.

  • Nedim23 Ocak 2022 11:08

    Kanı bozuklar sizi asıl ortalığı karıştıran tam da bunlar oluyor.