E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere Parlamentosu'nda skandal PKK teklifi---

İngiltere Parlamentosu'nda skandal PKK teklifi

İngiltere Parlamentosu'nda skandal PKK teklifi
04 Kasım 2021 - 12:23 borsagundem.com

İngiltere'de bazı milletvekilleri tarafından gündeme getirilen "PKK, terör listesinden çıkarılsın" teklifi büyük tepki çekti. Talebe tepki gösteren Milletvekili Milling, "Savunma, ticaret, bölgesel istikrar konularında ortak çıkarlarımız var." dedi

İngiltere Parlamentosunda bir grup milletvekili, terör listesinde yer alan terör örgütü PKK konusunu tartışmaya açtı.

PKK'NIN TERÖR LİSTESİNDEN ÇIKARILMASINI İSTEDİLER

Parlamentoda PKK propagandası yapan İşçi Partisi Milletvekili Lloyd Russell-Moyle ile Kim Johnson, Muhafazakar Milletvekili Crispin Blunt yaptıkları konuşmada terör örgütlerini listeleyen sistemin eski olduğunu ileri sürdü.

Listenin yeniden gözden geçirilmesi için İngiliz hükümetine çağrıda bulunan milletvekilleri, terör örgütü PKK'nın terör listesinden çıkarılmasını istedi.

Skandal talepte bulunan İngiliz milletvekilleri HDP'ye baskı yapıldığını iddia ederek "PKK, Kürt halkını temsil eden bir partidir" ifadesini kullandı.

MİLLİNG'DEN İNGİLİZ VEKİLLERİN PKK TALEBİNE TEPKİ

Milletvekili Amanda Milling de Türkiye'nin bir NATO müttefiki olduğunu ve yakın çalıştıklarını belirterek aynı fikirde olmadığını kaydetti. Milling, "Savunma, ticaret, bölgesel istikrar konularında ortak çıkarlarımız var. PKK'nın terör örgütü olarak kabul edilmemesi için sunulan görüşleri desteklemiyorum" diye konuştu.

Küresel piyasalarda gözler İngiltere Merkez Bankası'na çevrildi

 

İngiltere'de kışın zor geçebileceği uyarısı

 

İngiltere’de ev fiyatları rekor kırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)