E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere para politikasını değiştirmeyecek---

İngiltere para politikasını değiştirmeyecek

İngiltere para politikasını değiştirmeyecek
17 Temmuz 2013 - 11:53 borsagundem.com

BOE para politikalarını değiştirmeme kararını oybirliğiyle aldı

İngiltere Merkez Bankası'nın 9 politika belirleyicisi, Temmuz ayında yapılan para politikası kurulu toplantısında oy birliğiyle canlandırma politikalarını değiştirmeme kararı aldı. Ancak ek canlandırma önlemlerine duyulan ihtiyaç konusunda BOE üyeleri arasındaki bölünmüşlüğün sürdüğü gözlendi.
İngiltere Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Mark Carney'in ilk toplatısında kurulun 9 üyesinin tamamı tahvil alım programının değişmemesi yönünde oy kullandı. Bu konuda 2012 ekim ayından bu yana ilk kez oybirliğiyle karar alınmış oldu.
Karar her ne kadar oybirliğiyle alınsa da bazı üyeler halen ek canlandırma önlemlerine ihtiyaç olduğuna inanıyor. Ancak bu üyeler ekonomiyi canlandırmak için varlık alımının yerine ne gibi seçeneklerin olabileceğini görmek istiyorlar.
Diğer grup üyeleri canlandırma fikrine gelecekte bir nokta için açık. Üçüncü bir grup ise varlık alımlarının artırılmasına, ekonomi toparlanmakta olduğu ve enlfasyon korkuları yeşerdiği için gerek olmadığını düşünüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)