E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere Merkez Bankası faizi 50 baz puan artırdı ---

İngiltere Merkez Bankası faizi 50 baz puan artırdı

İngiltere Merkez Bankası faizi 50 baz puan artırdı
22 Eylül 2022 - 14:12 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası faizi 4'e karşı 5 oyla 50 baz puan artırdı. Böylece politika faizi 2008'den beri en yüksek seviyeye çıktı.

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Kraliçe Elizabeth'in vefatı nedeniyle bugüne ertelenen Para Politikası Komitesi toplantısında faizi 50 baz puan artırdı. Politika faizi yüzde 1,75'ten yüzde 2,25'e çıkarıldı.

PPK'nın 9 üyesinin tamamı da faiz artırımı yönünde oy verirken, 50 baz puan 4'e karşı 5 oyla belirlendi.

Üyelerden Haskel, Mann ve Ramsden faizin 75 baz puan, Dhingra ise 25 baz puan artırılması yönünde oy verdi.

PPK, enflasyonun Ekim ayında yüzde 11'in hemen altında tepe yapacağını öngördü. Ağustos toplantısında enflasyonun ekimde yüzde 13,3 seviyesinde tepe yapacağı öngörülmüştü.

BoE, enflasyonun düşmeye başlamadan önce bir kaç ay yüzde 10'un üzerinde kalmaya devam edeceğini öngörürken 3'ncü çeyrek için GSYH büyüme beklentisini yüzde +0,4'ten yüzde -0,1'e indirdi. Bu tahmin gerçekleşir ise İngiltere ekonomisi iki çeyrek üst üste daralmış olacak ve resesyonun teknik tanımını karşılamış olacak.

BOE PPK, ağustos ayında açıklandığı şekilde portföyündeki devlet tahvili miktarırın azaltılmasına toplantıdan sonra başlanması konusunda da anlaştı.

Tahvil pozisyonu gelecek 12 ayda aylık 80 milyon GBP azaltılacak.

TCMB kritik faiz kararını açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)