E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere MB: Hong Kong'dan 5 milyar dolarlık çıkış oldu---

İngiltere MB: Hong Kong'dan 5 milyar dolarlık çıkış oldu

İngiltere MB: Hong Kong'dan 5 milyar dolarlık çıkış oldu
17 Aralık 2019 - 12:22 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası, Hong Kong'dan protesto gösterilerindeki artışın etkisi ile 5 milyar dolarlık fon çıkışı olduğunu kaydetti

İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) son finansal istikrar raporuna göre, bu yıl artan protesto gösterileri sonucu Hong Kong'da yatırım fonlarından yaklaşık 5 milyar dolarlık çıkış oldu ve bu durum, Asya'nın en önemli finans merkezlerinden bir olan bu kentteki sorunların dünyanın diğer kısımlarına da yayılabileceği riskini artırıyor.

BOE, "İngiltere'nin eski kolonisi olan kentin GSYH'sının yüzde 1.25'ine denk gelen bu tutar 'önemli" bir çıkışı işaret ediyor" dedi.

BOE, protestoların ve bunların reel ekonomi üzerindeki etkisinin siyasi riskin Hong Kong'da temel bir kırılganlık oluşturduğunu gösterdiğini kaydederek, "Ve bu siyasi gerilim, Hong Kong'un önemli bir finans merkezi olduğu düşünüldüğünde risk yaratıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Hong Kong merkezli büyük bankalardan HSBC Holdings Plc ve Standard Chartered Plc, kentte bulunan varlıklı müşterilerin, demokrasi yanlısı gösterilerin başlamasından bu yana artan endişelerin etkisi ile deniz aşırı banka hesapları açmakta olduğunu kaydediyorlar.

Ancak son dönemde kargaşa azaldı ve ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının derinleşmesini önleyen anlaşma iyimserliğin artmasına ve kentteki varlıklar için talebin güçlenmesine yol açtı.

Hong Kong para birimi, kısmen yabancı fonların hisse senedi alımı yapmasının etkisi ile son sekiz yılın en uzun rallisini gerçekleştirdi. Kentin hisse senedi gösterge endeksi geçen hafta yüzde 4.5 yükseldi, ancak halen önemli piyasalar arasında bu yıl en zayıf performans gösteren endeks olarak kalmaya devam ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)