E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere Juncker'ın peşini bırakmıyor---

İngiltere Juncker'ın peşini bırakmıyor

İngiltere Juncker'ın peşini bırakmıyor
24 Haziran 2014 - 07:09 borsagundem.com

İngiltere, Juncker için oylama yapılmasını isteyecek

İngiltere Başbakanı David Cameron'un, Lüksemburg eski başbakanı Jean-Claude Juncker'in AB Komisyonu Başkanlığı görevine getirilmesi fikrine muhalefeti devam ediyor. 
İngiliz hükümetinden yetkililerin verdikleri bilgiye göre Cameron, perşembe ve cuma günü yapılacak AB liderler zirvesinde itirazlarını devam ettirecek. Cameron, iki günlük zirvede liderlere AB Komisyonu Başkanı için oylama yapılması için baskı yapacak. 
İngiliz hükümet sözcüsü yaptığı açıklamada, "Eğer Avrupa Konseyi Juncker'i aday gösterme yolunda ilerler ise bu hafta bir oylama yapılmasına ihtiyaç olacak. Bizin tercihimiz liderlerin birarara çalışarak üzerinde uzlaşılan bir aday bulmaları" diye konuştu.
AB Komisyonu'nun bugüne kadar tüm başkanları AB liderlerinin konsensüsü ile seçildi. AB liderleri, bu tür büyük kararları, özellikle ileride kendi siyasi konumlarını etkileyebilecek kararları konsensüs ile almayı tercih ediyorlar.   

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)