E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere halka arz dalgasını kaçırmak istemiyor---

İngiltere halka arz dalgasını kaçırmak istemiyor

İngiltere halka arz dalgasını kaçırmak istemiyor
29 Ocak 2021 - 17:53 borsagundem.com

Londra Menkul Kıymetler Borsası (LSE) CEO’su David Schwimmer, Londra’nın halka arz yarışında önde gelen şirketleri çekebilmesi için “hızlı davranması” gerektiğini söyledi. Schwimmer, Londra’da yeni kurallarının açıklanmasından önce görüşlerini bildirdi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Londra Menkul Kıymetler Borsası (LSE) hükümetin İngiltere’nin, teknoloji şirketlerinde yaklaşan halka arz dalgasında Wall Street’le rekabet edebilmek için listeleme kurallarını revize etmek için hızlı davranması gerektiğini söyledi. 2018 yılından bu yana LSE’nin yönetiminde olan CEO David Schwimmer’dan gelen bu yorum, gelecek ay Eski Avrupa Birliği Komisyonu Üyesi Jonathan Hill’in şirketlerin listelenme kurallarının değerlendirmesini yayınlaması beklenirken geldi.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında hükümet tarafından talep edilen çalışma, modern ekonomilerde çok daha büyük bir rol oynayan teknoloji gibi sektörleri İngiltere borsalarına çekmek için kuralların nasıl esnetilmesi gerektiğini inceleyecek. Teknoloji şirketleri ise son dönemde çoğunlukla ABD borsalarında yer almayı tercih ediyor.

 Bazı kişiler İngiltere’de altın standartları koruma yanlısı olsa da diğerleri, halka arzlar için New York ve Hong Kong gibi rakip destinasyonlarla mücadele edebilmek için kurallarda radikal düzenlemeler gerektiğini düşünüyor.

Schwimmer Financial Times’a yaptığı açıklamada, “bence bu kuralları değiştirmeyi düşünmeye değer” diyerek, bu değişimin iyi düşünülerek yapılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Açıklamasının devamında, “doğru olanı yapmak ve hızlı davranmak için önemli olan bu çünkü halka arz gerçekleştirmek istiyorsanız, bu çok rekabetçi bir piyasa. Birçok seçeneğiniz var” ifadesini kullandı.

LSE Cuma günü veri sağlayıcısı Refinity’yi 27 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın alacak. Bu anlaşma sayesinde, 322 yıllık borsa, piyasa altyapısı ve finansal veri konusunda en büyük sağlayıcılardan biri haline gelecek. Schwimmer, LSE’nin tarihindeki en büyük şirket alımının “yatırım müşterilerimizle iletişim biçimimizi tamamen değiştireceğini” söyledi, ancak hisse işlemlerinin her zaman 31 milyar dolar değerindeki grubun önceliği olacağını ekledi.

İngiltere’nin borsa listeleme kurallarıyla ilgili tartışmaların birçoğu Londra’da yer alan üst düzey şirketlere yönelik kurallara odaklanıyor. Schwimmer ise mevcut kuralların genellikle bir kurucu ya da az sayıda yatırımcının sahip olduğu start-up şirketlerini, şirket hisselerinin minimum %25’ini satmaya mecbur bıraktığını, bu kuralın ise, halka arz adayları için engel yarattığını söyledi. Goldman Sachs’ın eski bankacısı aynı zamanda, iki sınıflı hisse yapılarının getirilmesini de destekliyor. Böylelikle şirket kurucuları, ABD’de olduğu gibi şirketlerinin kontrolünü ellerinde tutabilecekler.

Schwimmer, “bunlar halka arzını planlayan şirketler için önemli konular” dedi. Açıklamasının devamında, “İngiltere teknoloji şirketleri, fintek şirketleri, bilim ve biyoteknoloji şirketleri için harika bir ortama sahip. Bu şirketlerin diğer piyasalara yönelmesine neden olan bir düzenleyici rejimi desteklememeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

Dev fon yöneticilerinin başı dertte

 

ABD'nin SPK'sından 'Gamestop' yorumu geldi!

 

Robinhood ve Reddit savaşı soruşturma altına alındı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)