E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere büyüme beklentisini düşürdü---

İngiltere büyüme beklentisini düşürdü

İngiltere büyüme beklentisini düşürdü
23 Mart 2022 - 16:46 borsagundem.com

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, Rusya-Ukrayna savaşının ekonomik toparlanma üzerinde risk oluşturduğunu belirterek büyüme tahminini düşürdüklerini açıkladı.

Parlamentoda konuşan Maliye Bakanı Sunak 2022 büyüme tahmininin yüzde 6'dan yüzde 3.8'e düşürüldüğünü açıkladı.

Bloomberght' de yer alan habere göre, 2023 için büyüme tahmini yüzde 2.1'den 1.8'e düşürülürken, 2024 yılı için yüzde 1.3'ten 2.1'e yükseltildi. 2022 yılı için TÜFE tahmini ise yüzde 4'ten yüzde 7.4'e yükseldi. Bakan, "ekonomide daha fazla kötüleşmeye hazırlıklı olmalıyız" açıklamasını yaptı.

Sunak ayrıca artan yaşam maliyetleri nedeniyle akaryakıttan alınan verginin de 5 sent indirileceğini açıkladı. Sunak konuşmasında vergi indirimlerine disiplinli yaklaşım sergileyeceklerini belirtti.

Sunak'ın açıklamaları ülkede enflasyonun Şubat ayında yüzde 6.2 ile 30 yılın zirvesinde seyrettiğini gösteren veri sonrası geldi. Bazı ekonomistler ülkede enflasyonun bu yıl çift hanelere çıkabileceğini öngörüyor. Bu nedenle İngiltere Merkez Bankası'nın gelecek aylarda da faiz artışına devam edeceği beklentisi hakim. Para piyasalarında şu an yüzde 0.75 olan politika faizinin yıl sonunda yüzde 2 olması bekleniyor.

İngiltere’de güneş paneli kurulumları p arttı

 

İngiltere'de enflasyon 30 yılın zirvesinde

 

İngiltere, elektronik atıklardan altın elde edecek

 

Rus gazının yasaklanmasının İngiltere’ye maliyeti 70 milyar sterlin

 

İngiltere'de işsizlik oranı geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)