E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİngiltere bu hisseyi konuşuyor!---

İngiltere bu hisseyi konuşuyor!

İngiltere bu hisseyi konuşuyor!
01 Nisan 2021 - 12:41 borsagundem.com

Halka açıldığı gün yüzde 30 düşen, bugün de düşmeye devam eden Deliveroo hisselerinde yatırımcılara büyük bir tuzak kurulduğu dile getiriliyor

BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Londra'da en çok beklenen halka arzlar arasında sayılan gıda teslimat şirketi Deliveroo hisseleri halka arz sonra ilk işlem gününde yüzde 30 değer kaybetti. Dünya genelinde yatırımcıların akın ettiği borsalarda halka arzlar yüksek oranda prim yaparken Deliveroo hisselerinde yaşanan sert düşüş yatırımcıların tepkisine neden oldu. Bugün toparlanması beklenen hisselerde düşüş devam ederken yatırımcılar, “Bu hisseleri kim kaç liradan aldı ki ilk işlem gününde bu kadar ucuza satıyor?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Halka arzda yatırımcılara büyük bur tuzak kurulduğu görüşü öne çıkarken, Deliveroo'nun hisse fiyatında bir toparlanma umudu, bu sabah tamamen suya düştü.

DÜŞÜŞÜN NEDENİ YÜKSEK DEĞERLEME

Dün yüzde 30 kayıp sonrası piyasa değir 2 milyar sterlin gerileyen Deliveroo şirketi ile ilgili yorumlar da elinde hissesi olan yatırımcıları endişelendiriyor. İskontolu fiyatı 7.6 milyar sterlin olarak hesaplanan ve bu değerden borsaya gelen şirketin hala aşırı değerde olduğu yönündeki uzman görüşleri hissedeki düşüşün diğer bir nedeni olarak gösteriliyor.

LONDRA’DAKİ HALKA ARZLARA DARBE!

Öte yandan, yoğun taleplerle karşılaşan halka arzların bu sonu gelişmeden olumsuz etkilenmesi bekleniyor.

ABD başta olmak üzere dünyanın birçok borsasında yeni halka arzların hisseleri kapışılırken, Londra’da yaşanan bu gelişme özellikle küçük yatırımcıların dikkatini bu yöne çekti.

Borsagundem.com’un yaptığı derlemelere göre, yatırımcıların bundan sonra Londra borsasında yapılacak halka arzlara mesafeli olmaları bekleniyor. Londra sermaye piyasası yöneticileri ise son dönemde dünyada yaşanan halka arz furyasından daha yüksek pay almak için koşulları esnetecek yeni düzenlemeler hazırlıyor. Deliveroo’un halka arzından sonra halata geçirilecek yeni düzenlemelerin piyasaların gelişmesinde çok etkili olması bekleniyor.

Halka arzın ilk işlem gününde yüzde 30 düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sunay akın01 Nisan 2021 15:03

    normal şartlarda halka arz fiyatının çok iyi hesaplanıp, sunulması gerek. Ancak bizim borsada şişirilen şirket fiyatları arz olduğunda 10 gün üzeri tavan gidiyor bu resmen tuzak herkes arza katılıp 5 tavan sonrasında kar edip satayım düşüncesinde 

  • emekci01 Nisan 2021 13:31

    bu şirket teknoloji şirketi olarak değerlenmiş ama düz hizmet/lojistik firması.kendisine iletilen siparişleri toptancıdan alıp, son müşteriye nakleden bir aracı. kar marjını yüksek tutarsa, çok kolay şekilde iş modeli kopyalanıp rakip çıkar. türkiyede "Getir" vardı ya, bu sene "Gönder" diye rakibi çıktı.