E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere Brexit'i ertelemeyi düşünmüyor---

İngiltere Brexit'i ertelemeyi düşünmüyor

İngiltere Brexit'i ertelemeyi düşünmüyor
18 Ocak 2019 - 03:19 borsagundem.com

İngiltere'nin, Avrupa Birliği'den (AB) ayrılma (Brexit) tarihini, erteleme önerilse bile kabul etmeyeceği bildirildi: Başbakan May, İşçi Partisi liderine gönderdiği mektupta da, "Anlaşmasız Brexit'i dışlamak imkansız" ifadesini kullandı

İngiliz basınında başbakanlık kaynaklarına dayandırılan habere göre, İngiliz hükümeti, AB tarafı Brexit tarihini ertelemeyi önerse bile bu teklifi kabul etmeyecek.

AA'nın haberine göre, üyelerin AB'den ayrılma sürecini düzenleyen Lizbon Anlaşması'nın 50. maddesinin Brexit için öngördüğü süre 29 Mart'ta dolacak.

Normal sürecin işlemesi durumunda İngiltere o tarihte AB'den anlaşarak veya anlaşmasız olarak resmen ayrılmış olacak.

İngiltere, 23 Haziran 2016'da yapılan referandumla AB'den ayrılma kararı almış, 29 Mart 2017'de de 50. maddeyi işleterek ayrılma sürecini resmen başlatmıştı.

MAY'DEN CORBYN'E MEKTUP

Başbakan Theresa May, İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'e mektup gönderdi ve Brexit çıkmazının aşılması için bir yol bulunması için bir araya gelme konusunda uzlaşmaya varılamamasından 
duyduğu hayal kırıklığını ifade etti. May mektubunda, Corbyn'in Brexit görüşmeleri için ön şart olarak 
ortaya koyduğu, anlaşmasız Brexit seçeneğinin dışlanması talebinin karşılanmasının mümkün olmadığını vurguladı. 

Mektupta, İşçi Partisi lideri Corbyn ile bir araya gelerek Brexit'i tartışmaktan mutlu olacağını belirten May, "Konuşalım ve ülkemiz için Brexit konusunda ilerleyecek bir yol bulmaya başlayıp başlayamayacağımızı görelim" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)