E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere Brexit için tarih verdi---

İngiltere Brexit için tarih verdi

İngiltere Brexit için tarih verdi
02 Ekim 2016 - 13:10 borsagundem.com

İngiltere Başbakanı Theresa May, Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden ayrılması için resmi sürecin Mart ayı sonuna kadar başlatılacağını duyurdu.

BBC'ye konuşan İngiltere Başbakanı May, ülkesinin Avrupa Birliği'nden resmen ayrılık (Brexit) sürecini başlatacak Lizbon Anlaşması'nın 50'nci maddesinin gelecek yıl Mart ayı sonuna kadar devreye sokulacağını açıkladı.

Muhafazakar Parti Genel Başkanı May, "Hazırlıkları tamamlayabilmek için, yıl sonundan önce süreci başlatmayacağımızı söylüyordum. Şimdi, önümüzdeki Mart ayından önce süreci başlatacağımızı açıklıyorum" dedi.

May, 50'nci maddenin devreye sokulmasının ardından AB ile yürütülecek müzakerelerle ilgili "İngiliz halkı ve AB ile ilişkilerin geleceği için en iyi anlaşmaya varmak istiyorum" dedi.

Birleşik Krallık, 23 Haziran'daki tarihi referandumda Avrupa Birliği'nden ayrılma yönünde karar almıştı. Lizbon Anlaşması'nın 50'nci maddesi AB üyesi ülkelerin birlikten çıkışını düzenliyor. 50'nci maddenin yürürlüğe girmesinin ardından başlayacak müzakere süreciyle İngiltere'nin AB'den resmen çıkmasının en fazla iki yıl sürmesi öngörülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)