E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere Başbakanı’ndan felaket mektubu---

İngiltere Başbakanı’ndan felaket mektubu

İngiltere Başbakanı’ndan felaket mektubu
29 Mart 2020 - 14:01 borsagundem.com

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, evlere göndereceği mektupla salgında "işlerin iyiye gitmeden önce daha da kötüleşeceğini" belirtecek.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kovid-19 testi pozitif çıkan Johnson'ın mektubu 4 hafta içinde 30 milyon haneye ulaşacak.

Mektubunda halka evde kalarak, Ulusal Sağlık Hizmetlerini (NHS) korumaları ve hayat kurtarmaları için çağrıda bulunacak Johnson, ayrıca hükümetin salgınla mücadele etmek ve işletmeler ile çalışanları desteklemek amacıyla uygulamaya koyduğu önlemleri anlatacak.

"Daha da kötüleşecek"

En başından itibaren doğru zamanda doğru önlemleri almaya çalıştıklarını, gerekirse bunları daha da sıkılaştıracaklarını belirten İngiliz Başbakan mektubunda, "Sizinle açık konuşmam benim için önemli. İşler, iyiye gitmeden önce daha da kötüleşecek." ifadesini kullanacak.

Bu arada İngiltere Ulusal Tıp Direktörü Prof. Stephen Powis, ülkede ölümlerin 20 binin altında kalmasının "iyi bir sonuç" olacağını ifade ederek, halktan üzerine düşeni yapmasını ve hükümetin uyarılarını dikkate almasını istedi.

Korona virüse şimdiye kadar 1019 kurban veren İngiltere'de kısmi karantina kararı ve diğer önlemlerin etkisinin görülmeden önce vakalar ve ölümlerin gelecek 2-3 üç hafta boyunca artmaya devam etmesi bekleniyor.

Başbakan, Sağlık Bakanı ve Prens'e virüs bulaşmıştı

İlk başlarda "toplumsal bağışıklık kazanılması amacıyla virüsün kontrollü şekilde yayılması" stratejisi izleyen İngiliz hükümeti, ölü sayısının 277 bini bulabileceğine yönelik raporlar ve eleştirilerin ardından geri adım atmıştı.

Pazartesi günü alınan kararlarla halkın evden çıkmasına sınırlama getirilirken, marketler ve eczaneler hariç tüm ticari işletmeler de kapatılmıştı.

25 Mart'ta İngiltere'de tahtın varisi Galler Prensi Charles, 27 Mart'ta da Başbakan Boris Johnson ile Sağlık Bakanı Matt Hancock'un Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı, 3 isimde de hastalığın hafif belirtiler gösterdiği açıklanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali29 Mart 2020 18:37

    Nisan ayı ortasından itibaren virüsün yavaşlaması gerekir çünkü herkes dikkat ediyor. Rusya hariç..

  • Yeni dünya düzeni 29 Mart 2020 16:24

    İnsanlık ölürken ABD nin şirketlerinin bütçesi ve varlıkları konuşuluyor bakın lehman batarken Citi batırılmadı ve hisse fiyatı 1 ABD dolarıydı şimdi bakın 60 ABD doları bünün sebebi karşılığı olmayan para basımıdır dünyanın ençok borçlu olan ülkelerin başında ABD geliyor borçunu istersen ya yaptırım uygulanıyor yada darbe senaryosu oynanıyor üzerine basarak söylüyorum yakın tarihte benjaminin sonu gelecek artık ülkeler kıymetli madenlerini savunma sanayi ve Sağlık sektöründe kullanıma ağırlık verecektir

  • hayat29 Mart 2020 14:11

    Hayat, çok önemli bir sınavdan geçiyor. Düşünün ki bir savaş çıkmış ve bu savaşta en büyük darbeyi Çin, Abd ve Avrupa alıyor, velhasıl o kadar devlet bu savaşta kaybedenlerde. Allah'ım Türkiyeyi bu salgından korusun ve çok kısa bir zaman içinde eline büyük fırsatlar versin. 

  • ***29 Mart 2020 23:29

    Amin, kahrolsun sömürgeci, emperyalist, insanlık düşmanları.

  • anadol29 Mart 2020 15:59

    Bu mesaja cevap verenler, ulan azcık da adam olun bee..  :D 

  • yahu29 Mart 2020 15:14

    Sanki Türkiye ağır darbe almıyor mu kardeşim. ABD İngiltere Çin Fransa Almanya İtalya v.b gelişmiş ülkelere ve küresel ekonominin devlerine bir şey olmaz ama bizim küçük ekonomilere daha çok kötü etkiler. Ne demek istediğimi yakın zamanda anlarsın. Küresel ekonominin en büyük şirketi ABD'nin göz bebeği APPLE firmasının bile Turkiyeden daha fazla büyük bütçesi ve değeri var yani tek başına Türkiyeyi satın alır sen ne bahsediyorsun diğer firmalara bahsetmeye gerek yok. Az çomarliktan çıkın yahu 😂

  • ggff29 Mart 2020 15:09

    firsaciya bak hele inşallah sende Corona olursun insalik tan almamış nasibini