E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere Başbakanı May 7 Haziran'da istifa edecek ---

İngiltere Başbakanı May 7 Haziran'da istifa edecek

İngiltere Başbakanı May 7 Haziran'da istifa edecek
24 Mayıs 2019 - 12:15 borsagundem.com

İngiltere'de Brexit anlaşmasının parlamentoda onaylanması için muhalefete verdiği tavizlerle eleştirilen Başbakan Theresa May 7 Haziran'da istifa edeceğini açıkladı.

İngiltere'de Muhafazakar Parti'nin "başbakanlara göreve getirme ve görevden alma" yetkisine sahip "1922 Komitesi"nin toplantısının ardından Başbakan Theresa May istifa tarihini açıkladı.

May istifa açıklamasında, "Ülkenin yararı için süreci (Brexit) yeni bir başbakanın yürütmesi gerektiği açık. Bu nedenle 7 Haziran tarihinde Muhafazakar Parti liderliğinden çekileceğimi duyuruyorum" dedi.

May, yeni başbakan seçilene kadar bu görevi sürdüreceğini açıkladı. 

Brexit anlaşmasını dördüncü kez parlamentoya sunmaya hazırlanan May'in muhalefetin desteğini alabilmek için verdiği tavizler kendi partisinde isyana yol açtı.

Başbakan Theresa May'in ikinci referandum olasılığını ve Avrupa Birliği ile yakın ticaret düzenlemelerini gündemde tutması kabineden istifaları da beraberinde getirdi.

Avrupa Birliği'nden konuyla ilgili yapılan ilk açıklamada, bu istifanın İngiltere'nin Birlik'ten çıkması anlamına gelen Brexit konusunda herhangi bir şeyi değiştirmeyeceği belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)