E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİngiliz şirketten 1 trilyon metreküplük doğal gaz keşfi---

İngiliz şirketten 1 trilyon metreküplük doğal gaz keşfi

İngiliz şirketten 1 trilyon metreküplük doğal gaz keşfi
11 Ocak 2022 - 01:16 borsagundem.com

İngiliz enerji şirketi Fas açıklarında yaklaşık 1 trilyon metreküp doğal gaz keşfettiğini duyurdu. Keşfedilen gazın yüzde 75'ini şirket yüzde 25'ini Fas'ın alacağı da söylendi

İngiltere merkezli enerji şirketi "Chariot", Fas açıklarında yaklaşık 1 trilyon metreküp doğal gaz rezervi bulunduğunu açıkladı.

AA'da yer alan habere göre, Chariot'tan yapılan yazılı açıklamada, Atlantik Okyanusu'nda El-Araiş kenti açıklarında yürütülen arama çalışmalarında olumlu sonuç elde edildiği belirtildi.

Sondaj çalışmalarında 2 bin 512 metre derinliğe kadar inildiğine işaret edilen açıklamada, keşfedilen rezervin beklentilerin çok üstünde olduğu vurgulandı.

Çıkarılacak gazın yüzde 75'inin Chariot şirketine, yüzde 25'inin ise Fas Hidrokarbonlar ve Madenler Ulusal Ofisine (ONHYM) ait olacağı ifade edilen açıklamada, keşfedilen gaz miktarının 1 trilyon metreküpü bulmasının tahmin edildiği aktarıldı.

ONHYM'den yapılan açıklamada da El-Araiş açıklarındaki sondaj çalışmalarında elde edilen sonuçların sevindirici olduğu belirtilerek, "Chariot şirketi yüksek kaliteli doğal gaz rezervi buldu." ifadelerine yer verildi.

Avrupa'da doğalgaz fiyatları yükselişe geçti

 

Kömür desteği, doğalgaz faturası desteği olarak verilebilecek

 

Gazprom üretimde 13 yılın rekorunu kırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Muhittin arabi12 Ocak 2022 01:17

    İngiliz sömürmüyor Fas kendi çıkarıp işletecek zekaya sahip olmadığı için kendini sömürtüyor. Aradaki farkı anlayın sonra yine zevkine sövün ingilize istediğiniz kadar.

  • Avni11 Ocak 2022 23:23

    Ticaret böyle olur

  • baran11 Ocak 2022 10:12

    % 25 Fas a öyle mi?  Gerçi o nu da vermez bu alçaklar!  Fas tan hayır gelmez artık.

  • Erol g.11 Ocak 2022 02:30

    İNGİLİZ ŞİRKETİN BORSADA HİSSESİ VARSA YARINDAN İTİBAREN AŞIRI DEGERLENİR BİZİM DOĞAL GAZ ARAMA GEMİLERİ DE DİĞER ÜLKELER ADINA ARAMA FAALIYETLERİNE KATILMALIDIR %75 BULAN ŞİRKETİN OLDUĞUNA GÖRE BU İŞLERDE BÜYÜK PARALAR VAR

  • hop11 Ocak 2022 01:42

    bizde her yerdem zam fiskitiyor....garibanin cebinden cikan gaz .

  • Ne ala11 Ocak 2022 01:35

    Sömürün kardeşim ...