E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiliz Savunma Bakanı: Türk İHA'ları oyun değiştirici---

İngiliz Savunma Bakanı: Türk İHA'ları oyun değiştirici

İngiliz Savunma Bakanı: Türk İHA'ları oyun değiştirici
15 Temmuz 2020 - 14:57 borsagundem.com

İngiltere Savunma Bakanı Wallace, Türkiye’nin İHA'ları Libya ve Suriye’de etkili biçimde kullanmasının “oyun değiştirici” etkiye sahip olduğunu dile getirdi.

Hava ve Uzay Gücü Konferansında konuşan İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, insansız hava araçları (İHA) konusunda Türkiye’yi örnek gösterdi.

İngiltere’nin savunma konularında başka ülkelerden ders alması gerektiğini belirten Wallace, “Türkiye’nin 2019 ortasından bu yana Bayraktar TB-2’leri Libya’a nasıl kullandığına bakın. Bu İHA’lar istihbarat topladı, gözetleme yaptı ve cephe, tedarik hatlarını ve lojistik üslerini hedef alan operasyonlar yaptı.” diye konuştu.

“Türk İHA’ları Geçen yıl temmuz ayında Libya Ulusal Ordusunun kontrolündeki Cufra Havaalanı'nı vurarak çok sayıda komuta kontrol noktaları ile iki nakliye uçağını tahrip ettiler.” diyen Wallace, şunları kaydetti:

“Ya da Türkiye’nin Suriye’de müdahil oluşunu ve Elektronik Harbi, hafif silahlı İHA’ları ve tankları, zırhlı araçları ve üzerilerindeki hava savunma sistemlerini durdurmaya dönük akıllı mühimmatı nasıl kullandığını düşünün. Haberlere göre Esed rejimi ağır kayıplar verdi. '3 bin asker, 151 tank, 8 helikopter, 3 İHA, 3 muharip savaş uçağı, kamyonlar, 8 hava savunma sistemi, bir karargah ve sair ekipman ile tesisler.' İddiaların yarısı bile doğruysa, bu oyun değiştirici niteliktedir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • e15 Temmuz 2020 18:13

    Fabrikalar satılmasa, daha neler yapar bu millette. satılmayanlarla bukadarı oldu anca.tankda koç grubu yaptı prototif hazır ama onuda silaleden birileri yapacak diye katarlılara satıldı. anca 2023 den sonra konuşabilecke uzmanlar belliki. yoksa neler yapar neler bu millet.  

  • Vb15 Temmuz 2020 23:52

    özelleştirmelerden önce devlet kamu zararı kapatacam diye uğraşıyordu, topladığın verginin %90'ı borç faizine gidiyordu , şimdi bu oran %18-20 , geri kalan %80 yatırım ve hizmete gidiyor , peki memlekette bir ürünün eksikliği var mı ?  yok 

  • Aks1515 Temmuz 2020 22:33

    Yapıyoruz zaten. Demekki şu ana kadar yapılanlar doğru. Demekki sen yanılıyorsun. Koç grubunun verdiği fiyatın yarı fiyatına Tanklar imal edilecek. İhale bedelinin yarıya düşmesi seni niye rahatsız etti. 

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU15 Temmuz 2020 17:58

    karşınızda bir dünya lideri RTE var.hiç bir projesi ve  vizyonu olmayan muhalefet partilerin liderleri yoktur.

  • kral çıplak15 Temmuz 2020 17:26

    Şecaatini arz eden merd-i kıpti sirkatini söylermiş... Tam da bu melunlar ve onların muhibbanı  için sardedilmiş olsa gerek bu kelam-ı kibar... Bu arada bu taktik siyasetten hoşlanmayan kriptolar da basmışlar kırmızıyı... Sizi kriptolar siziiiiii....

  • Nedim15 Temmuz 2020 17:22

    Siz de bu durumda chp ve ip i kullanırsınız artık!  Elinizde şimdilik başka kart görünmüyor.  Ha şu zamanda sınırda havlayan Ermeni köpeklerini saymazsak demek istedim.

  • Aks1515 Temmuz 2020 22:36

    ABD yi Fransayı İsraili Mısırı Yunanistanı da saysaydın listende fazla eksik yok diyecektim ama diyemiyorum. 

  • Burak15 Temmuz 2020 16:31

    Bunu  nasil soylersiniz...sakin.bunu  CHP ve APARATLARI duymasin..bozulurlar..

  • Mehmet 15 Temmuz 2020 16:00

    Icerideki ahmaklarin kabul edemediklerini dile getirmiş

  • Kadir15 Temmuz 2020 15:19

    ASLINDA  BUNLARI..KANKANIZ..KILICDAROGLUNA  ANLATSANIZ  IYI  EDERSINIZ...CUNKU BUNLAR BÌZ BILIYORUZ.