E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiliz savaş gemisi Karadeniz’e açıldı---

İngiliz savaş gemisi Karadeniz’e açıldı

İngiliz savaş gemisi Karadeniz’e açıldı
16 Mayıs 2021 - 13:05 borsagundem.com

Rus ve İngiliz savaş gemileri bir saat arayla İstanbul Boğazı'ndan geçerek, Karadeniz'e açıldı. Savaş gemilerinin geçişine Sahil Güvenlik botları eşlik etti

Rus Donanması’nın Karadeniz filosuna ait 142 Borda numaralı Novocherkassk isimli savaş gemisi, saat 08.00 sıralarından Marmara Denizi’nden İstanbul Boğazı’na giriş yaptı. Savaş gemisinin boğaz geçişine 2 sahil güvenlik botu eşlik etti. Yaklaşık 1 saatte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altına ulaşan gemide nöbet tutan askerler olduğu görüldü. 1.5 saatte boğaz geçişini tamamlayan gemi Karadeniz’e açıldı.

FRANSIZ SAVAŞ GEMİSİ DE KARADENİZE AÇILMIŞTI
Rus savaş gemisinin boğaza girişinden yaklaşık 1 saat sonra da İngiliz Kraliyet Donanması’na ait P 224 Borda numaralı HMS Trent isimli River sınıfı açık deniz devriye gemisi Marmara Denizi’nden İstanbul Boğazı’na giriş yaptı. İki sahil güvenlik botunun eşlik ettiği savaş gemisi yaklaşık 1 saatte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altına ulaştı.

Geminin güvertesinden çok sayıda İngiliz askerlerinin kıyıyı izlediği görüldü. İngiliz savaş gemisi de 1.5 saate boğaz geçişini tamamlayıp, Karadeniz’e açıldı. 5 gün önce ise, Fransız Donanması’na ait gemi Türk boğazlarından geçerek Karadeniz’e açılmıştı.

Rus jetinden Karadeniz'de Fransa'ya ait 3 askeri uçağa önleme

Putin Karadeniz'i kapatıyor

İngiliz Donanması, iki gemisini Karadeniz'e gönderecek

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir yorum16 Mayıs 2021 16:28

    Nostalji yapmak istiyorlar!  Çanakkale boğazından geçtiniz  acaba dönebilecek misiniz?

  • DeT16 Mayıs 2021 14:35

    Kanalı açın ki daha rahat cirit atsınlar amma velakin o zaman turist isteyecek domates al diye sızlanacak başka rusya bulmak lazım bekleyin görün.

  • ZEYREK ZEMHERİ16 Mayıs 2021 14:29

    Ne yapacak Rusya savaşmı acacaklar .rusya hepsi karadenizin dibine gömer.

  • Metallica 16 Mayıs 2021 13:33

    Ataturk Trakya, Boğazlar, Hatay da uluslararasi mesruiyeti kabul edilir konumda Turkiye nin egemenligini arttiran politikalar geliştirmiştir, ondan sonrasi statüko. egemenligi arttirma konusunda kibris ve son yillarda da suriye nin kuzeyinde gelismeler var. Canakkale de, milli mucadelede verilen mucadele onceden verilen kapitulasyonlarin asama asama kaldirilmasina ve egemenligin tam tesisine yoneliktir. yabanci ticari gemi veya savas gemilerine Turkiye nin bogazlardaki tam egemenligi ve hakimiyeti kabul ettirilmelidir.

  • azmi16 Mayıs 2021 16:05

    Bu ülkeye Atatürk ve silah arkadaşları kadar hizmet eden kişiler gelmemiştir. Yoktan var ettikleri ülkenin haline üzülmemek elde değil. Motrö Ankaşması olmasaydı Boğazlar yol geçen gemi hanına dönüşürdü. Kanal İstanbulla amaçlanan ,Montrönün getirdiği güvenceleri etkisiz hale getirmekse .işimiz var demektir