E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiliz Sağlık Bakanı: Yurt dışı tatilini unutun---

İngiliz Sağlık Bakanı: Yurt dışı tatilini unutun

İngiliz Sağlık Bakanı: Yurt dışı tatilini unutun
12 Mayıs 2020 - 21:19 borsagundem.com

İngiliz Sağlık Bakanı Hancock, İngilizlerin bu yıl yurt dışında tatil yapmasının mümkün görünmediğini açıkladı. Geçen yıl Türkiye'yi iki buçuk milyonun üstünde İngiliz ziyaret etmişti.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, İngiliz vatandaşlarının bu yaz yurt dışında tatil yapmalarının korona virüs salgını nedeniyle mümkün olmayacağını açıkladı.

Salı günü katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunan Hancock, İngiliz hükümetinin ekonomik faaliyetlere kademeli bir biçimde dönülmesi için çalışmalar yürüttüğünü kaydetti. Bu çerçevede belirli bir süre için sosyal mesafe uygulamasının gerekli olacağını vurgulayan Hancock, "Bunun sonucu olarak, bu yaz büyük, şaşaalı uluslararası tatillerin mümkün olması olası görünmüyor" diye konuştu.

Hancock, "İnsanlar yurt dışına seyahat edilecek normal yaz tatili sezonunun iptal olduğunu kabullenmek durumunda mı?" sorusunu "Sanıyorum öyle olacak" diye yanıtladı.

2019'da Türkiye'ye 2 buçuk milyon İngiliz geldi

İngiliz turistler, Türkiye’yi ziyaret eden yabancılar listesinin üst sıralarında yer alıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Türkiye'ye giriş yapan yabancı ziyaretçi istatistiklerine göre, 2008'den beri iki milyonun üzerinde seyreden İngilizlerin sayısında 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında sert düşüş kaydedilmiş, ancak 2018'den itibaren yeniden yükselişe geçerek 2019'da 2 milyon 562 bin 64'e ulaşmıştı.

Almanya'dan da vatandaşları yaz tatilinde yurt dışına seyahatler konusunda uyaran açıklamalar gelmişti. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yaz tatilinin en azından bazı Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde mümkün olması için çalışmalar yürüttüklerini açıklamıştı. Korona krizi nedeniyle iflasın eşiğine gelen uluslararası havayolu şirketleri ise, ekonomik gerekçelerle gelecek aylarda uçuşlara yeniden başlamak istiyor.

Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre İngiltere, Salı günü itibarıyla ABD, Rusya ve İspanya'nın ardından en fazla koronavirüs vakasının kayıt altına alındığı ülke konumunda. Ülkede şu ana kadar 224 bin 332 vaka kaydedildi. (DW)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cem cemibay 12 Mayıs 2020 23:18

    Olurmu şimdi sterlin sterlin para gelecekti tuh üzüldüm şimdi ozaman Norveç İsveç Finlandiya kısacası Slav ırkı gelse :=)

  • ZELİHA KARAKAŞLI12 Mayıs 2020 22:38

    Eğe ve Akdeniz bölgesi Turizm battı demektir.

  • Kerem saçısakalıkızıl13 Mayıs 2020 03:44

    İngilizler kısmen Yunanistan'a, İtalya,İspanya'ya gidebilir temmuz, Ağustos gibi

  • Mevlid karakoltukaltıkıllı13 Mayıs 2020 03:43

    Akdeniz'e Rus geliyor İngiliz değil. İngiliz Muğla tarafına gider.

  • Okie Dokie12 Mayıs 2020 22:33

    Çinli turistler için kampanya yapmalıyız. Bu sene tatile gelene bir sonraki sene tatil bedava gibi. Hoş ben otelde tıklım tıklım kalabalık arasında tatil yapacak kadar enayi değilim. Ultra lüks yazlığımda tatilin tek başına keyfini çıkartırım. Ama işte ülkenin dolara ihtiyacı var. Bilemedim şimdi. Yok yok en iyisi turist murist gelmesin. Suriyeliler bize yeter.

  • DarkNight13 Mayıs 2020 12:22

    Oki Doki de olmasa burasi cekilmeyecek :))

  • esat13 Mayıs 2020 00:18

    at yalanı ..... inananı...

  • ZELİHA KARAKAŞLI12 Mayıs 2020 23:47

    Bizlere bulaşmasın senin memleketin İsrail e gönderelim biraz da onlar uğraşsın.onlarda ölüm oranı çok çok düşük.

  • Bika12 Mayıs 2020 21:53

    Turizm ve havayolları sektörü için kayıp yıl.