E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiliz Maliye’sini artık, Iraklı Kürt Nadhim Zahavi yönetecek---

İngiliz Maliye’sini artık, Iraklı Kürt Nadhim Zahavi yönetecek

İngiliz Maliye’sini artık, Iraklı Kürt Nadhim Zahavi yönetecek
06 Temmuz 2022 - 17:42 borsagundem.com

İngiltere'de Başbakan Johnson'a tepki gösteren Hint asıllı Maliye Bakanı Sunak ve Sağlık Bakanı Javid kabineden istifa etti. Sunak'ın yerine Eğitim Bakanı Nadhim Zahavi getirildi.

İngiltere’de siyasi kriz giderek derinleşiyor. Kendi partisinin üyeleri bile İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın istifasını istiyor. Johnson’un direnmesi üzerine Maliye Bakanı Rishi Sunak'ın kabineden istifasının ardından Eğitim Bakanı Nadhim Zahavi'yi yeni Maliye Bakanı olarak atandı.

Peki Nadhim Zahavi kimdir? İstifa eden Hint asıllı Rishi Sunak'ın eşi Hindistan’ın en zengi alillerinden birinin kızı. İngiltere’nin de zengin isimlerinden biri Sunak. Yeni Maliye Bakanı Nadhim Zahavi de paraya düşkünlüğü ile tanınıyor. 55 yaşındaki Nadhim Zahavi, 9 yaşında Saddam Hüseyin döneminde İngiltere’ye iltica etmiş bir isim. Bugün 100 milyon sterlinin üzerinde serveti olduğu biliniyor.

Nadhim Zahavi’nin, para için her şeyi yapabilecek bir kişiliğe sahip olduğu belirtiliyor. Evli bir üç çocuk babası olan Zahavi, kendisine ülkeye hizmet için Boris Johnson'ın bu görevi vermesinden dolayı mutlu olduğunu ve kişisel hırslarının ülkeye hizmetin önüne geçmeyeceğini söyledi.

MUHAFAZAKAR PARTİ KAYNIYOR

İki bakanın istifa kararı, Johnson'ın, Muhafazakar Parti milletvekili ve partinin grup yöneticisi Chris Pincher'a yönelik taciz suçlamalarından haberdar olmasına rağmen, kendisine verdiği görevden dolayı "son derece pişman" olduğunu açıklamasının ardından gelmişti.

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan daha önce yapılan açıklamada, Johnson'ın Pincher'la ilgili taciz iddialarından haberdar olmadığı belirtilmişti. Ancak, daha sonra Johnson'ın, 2019'da dışişleri bakanı olarak görev yaptığı dönemde Pincher'la ilgili şikayetler hakkında bilgilendirildiği ortaya çıkmıştı.

Bakanların istifalarından hemen önce Johnson, Pincher'a verdiği görev nedeniyle özür dilemiş, büyük pişmanlık duyduğunu dile getirmişti.

Yeni Maliye Bakanı'ndan vergi indirimi sinyali

İngiltere'de istifa eden bakanların yerine atama

Johnson’dan ‘istifa’ açıklaması

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran07 Temmuz 2022 12:18

    Bunların ırkı kökeni farklı gibi görünse de kendi halkları ve kökenleri zerre kadar umurunda olmaz!  Öncelikle Kraliçeye ve derin devlete köpek gibi hatta köpekten daha da sadıktırlar.  Sakın öyle dağınık ve sıradan bir görünüm veren bu ada ülkesine aldanmayın. Avusturalya ve  Amerika nın tamamı Kanada Hindistan ve Fransa nın büyük bölümünde  söz sahibidirler. 

  • Pala07 Temmuz 2022 11:08

    Puhhhaaahh. İngiltere bitmiş