E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİngiliz mahkemesinden Koza Altın lehine karar---

İngiliz mahkemesinden Koza Altın lehine karar

İngiliz mahkemesinden Koza Altın lehine karar
05 Ağustos 2021 - 11:44 borsagundem.com

KOZAL'ın iştiraklerinden olan Koza L.T.D'nin İngiltere'de görülen duruşması şirketin lehine sonuçlandı.

Koza Altın İşletmeleri A.Ş'nin (#KOZAL), Londra merkezli ortaklarından olan Koza L.T.D'nin İngiltere'de devam eden mahkemesi sonuçlandı.

Mahkeme, Koza L.T.D'nin lehine karar verdi

Kararda, şirket içi kayyum atamaları ve yönetim kurulunun hareketlerinin Türk hukukuna göre düzenlenmesi gerektiği ve Türk hukukunun konu ile ilgili gerekli merci olduğu aktarıldı. 

Şirketin konu ile ilgili Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıkladığı bildiri şu şekilde:

"Şirketimizin %100 oranında iştiraki olan Londra merkezli Koza Ltd'nin İngiltere mahkemelerinde devam eden hukuki sürecine ilişkin olarak 17 ve 18 mayısta görülen duruşmanın kararı belli olmuştur.

Bu doğrultuda İngiliz mahkemelerince, Kayyumların ve yönetim kurulu üyelerinin atamalarının Türk iç hukuk düzenini ilgilendirdiği, ilgili atamaların Türk hukuku uyarınca geçerli atamalar olduğu ve bunun hiçbir şekilde İngiliz kanunları uyarınca İngiliz mahkemeleri tarafından değerlendirilmesi gereken bir konu olmadığı belirtilmiştir.

Ek olarak, Koza Altın'ı temsil eden kayyumların veya yönetim kurulu üyelerinin bu yetkilerinin Türk hukuku uyarınca belirleneceği ve Türk hukuku uyarınca ilgili kişilerin tartışmasız olarak yetkili olduğu İngiliz mahkemeleri tarafından kabul edilmiştir. İlgili Karar şirketimizin lehine olup Kamuoyunun bilgilerine sunarız."

Girişim Elektrik halka arz oluyor

Ray Sigorta’nın karında rekor düşüş

Gen İlaç hisseleri işlem görmeye tavandan başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 23,48
En Yüksek: 24,12
En Düşük: 23,30
Değişim -0,25 %
FK: 0,66
PD / DD: 0,25
İşlem Hacmi 1.692.942.673
Toplam Adet: 71.207.103
Ağırlıklı Ort.: 23,80
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Goldaş mağduru 15 Ağustos 2021 13:10

    Goldaş altını bitiren ingilizler ve mağdurlar ordusu ne güzel ülkem

  • çetin çetin05 Ağustos 2021 13:53

    hadi kayyumlar gidin 660 milyonumuzu getirin ve blançonun kar hanesine yazın

  • Mustafa05 Ağustos 2021 13:19

    Zaten bunlar devlet maliydi. Adamları olunca verdiler matbaacı parçası altıncı oldu olay buydu önce madeni ver sonra ziraat vakiftanda işletme kredisi ni bende size yarın koza olayım olayları buydu

  • okuyucu05 Ağustos 2021 13:12

    ohhhh be. maliyet 128 TL olup önündeki engeller kalkar ve hisse yürür gider. Uykularım kaçmıştı. Kendime bir nebzede olsa geldim. Maliyetime bir gelse de rahat nefes alsam.

  • Hukuk05 Ağustos 2021 12:38

    Hahaha, al sana hukuk. Turkiye deki sorunlar bizi ilgilendirmez demiş. Kendi iclerinde halletsinler demis. 2 gun sonra ingiliz mahkemelerine havale edilen yap islet devret projelerinde de benzer kararlar alinacaktir. Bizi ilgilendirmez, Turk mahkemeleri degerlendjrsin diyecekler.

  • Hukuk05 Ağustos 2021 18:31

    Karar niye zoruma gitsin, karara bizati sevindim. Ben devletim, para birimim Tl, kendi mahkemelerim var, ihaleler dolarla, sorun cikarsa ingiliz mahkemeleri. Ne alaka somurge degiliz ki!! Onlar kim ki Turk firmasinin yada devletinin yapacagi odemeye karisacam? Zaten karisamayacak.

  • Cenko05 Ağustos 2021 13:30

    Hocam ne içiyorsunuz siz böyle bu saatte bu karar zoruna gitti anlaşılan 😀😀😀😀

  • Özer05 Ağustos 2021 12:16

    Akın Bey İngiliz hukukundan medet ummuş, bizi onların sömürgesi zannediyor.

  • Soke soke05 Ağustos 2021 18:28

    Devletin kasasindan bir kurus cikmiyormuş, yersen tabi. Ac bak bakalim butceye. Yip projelerine butceden ne kadar ayrilmis ne kadar odenmis. Herhalde burayi ahaber atv sandin. Yada beni 60 lil dede sandin yiyecek. Ben devlere vergi veriyorum bana yol yapsin diye. Devlete vergimi bana yol yapip he geciste satsin diye vermiyorum. Daha vatandaslik devlet vergi hukuk anlamazsin sadece kufur edersin. Mantikli cevap olmayinca elde sadece kufur kaliyor tabi

  • Bir yorum05 Ağustos 2021 16:37

    Aşağıdaki salak yap işlet devret modeli  Devletlerin lehine bir uygulamadır!  Devletin cebinden kasasından 1 tek kuruş çıkmıyor!  Ha kullanırken de bedava geçiş istiyorsun bak o zaman halt etmişsin!  Anladınmı salak soke?  Anlamadın tabi anlasan zaten böyle yazmazın iltihaplı embesil.

  • Soke soke05 Ağustos 2021 12:44

    Sadece Akin bey degil, yap islet devret modeli ile milletin cebine goz diken herkes şunu anlasin ki biz onlarin somurgesi degiliz. Bi ingiliz firmasi soke soke alamayacak paramizi