E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem İngiliz basını Macron’la dalga geçti---

İngiliz basını Macron’la dalga geçti

 İngiliz basını Macron’la dalga geçti
13 Ağustos 2020 - 16:20 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı sahil konutu Fort de Bregançon'da tatil yaparken görüntülenen Macron için, “Jet-ski üzerinden dünya sorunlarını çözmeye çalışıyor” denildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası Türkiye'nin tek taraflı olduğunu iddia ettiği petrol arama çalışmalarını sona erdirmesi gerektiği açıklamasında bulundu. Macron ayrıca Doğu Akdeniz'deki askeri varlıklarının geçici olarak artırılacağını belirtti.

Açıklamada Türkiye’nin bölgedeki petrol arama çalışmalarının sona erdirilmesi çağrısı yer aldı. Macron ayrıca Doğu Akdeniz’deki askeri güçlerinin geçici olarak arttırılmasıyla uluslararası kanunlara saygı göserilmesinin sağlanmasını amaçladıklarını belirtti. Açıklamada Doğu Akdeniz’deki askeri gücün AB ortakları ve Yunanistan ile birlikte artırılacağı bildirildi.

Reuters’in haberine göre Fransa Doğu Akdeniz'e iki adet Rafale savaş uçağı ve 'Lafayette' fırkateynini göndermeye hazırlanıyor.

Fransa, iki jet ve fırkateyn gönderiyor

İNGİLİZ BASININDAN MACRON'A SERT TEPKİ!

Ancak, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un kendi ülkesinde 18 ay süren protestoların ardından korona virüsle (Kovid-19) mücadelesini bırakıp, Akdeniz ile ilgili atılımlar yapması tepki çekti. Önce Beyrut patlamasından sonra Lübnan’a gitmesi ve daha sonra Doğu Akdeniz ile ilgili açıklamaları, İngiliz basınında eleştirildi. İngiliz medyasında yer alan haberde, Toulon yakınlarındaki cumhurbaşkanlığı sahil konutu Fort de Bregançon'da tatil yaparken görüntülenen Macron için, “Jet-ski üzerinden dünya sorunlarını çözmeye çalışıyor” denildi.

Yapılan eleştiriler Macron'un tatildeki pozlarının dünyaya genç lider imajı verme çabası içine girdiği belirtilerek yapıldı. Hem ülkesinde hem de dünyada yaşanan büyük krizlere rağmen gününü gün eden Macron'un bu tavrı büyük tepki topladı.

İngiliz medyasından The Times’ın haberinde, “Macron, ülkesinde 18 ay süren protestolar ve ardından yaşanan salgın hastalıktan sonra Akdeniz'deki yaz tatilini 'genç bir lider' imajını canlandırmak için kullanıyor” ifadelerine yer verildi.

BAE Körfez'de çözüme yanaşmıyor

TUTUMUNUN ARDINDA SÖMÜRGE ZİHNİYETİ VAR

Macron’un Beyrut’ta meydana gelen patlamadan sonra kente yaptığı ziyarette, rejim değişikliğinden bahsetmesine yoğun tepki geldi. Lübnan’ın Macron tarafından Fransız sömürgesiymiş gibi görülmesine sosyal medya kullanıcıları ve aktivistler, “Bu tutumun arkasında sömürge zihniyeti yatıyor” yorumunu yaptı. Filistinli tarihçi Beşir Nafi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Macron utanmadan Lübnan’ın siyasi hayatı için yeni bir döneme girmekten bahsediyor” dedi.

İran Hürmüz Boğazı'nda petrol tankerini alıkoydu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Namyelüs14 Ağustos 2020 19:58

    Fransa Doğu Akdeniz'e iki savaş uçağı ve filkateyn göndereceğine Macron'u bu Jet-ski ile göndersin,çok canlar yakar!

  • İfşa 14 Ağustos 2020 15:41

    Macron bir gay ve ulkesinde secimleri hileyle kazandi oy oranini 4 kati fazla gosterdiler sokakta kendisine oy veren insani bulamiyor gazeteciler

  • hunkartensi14 Ağustos 2020 00:44

    Libya da çözmeye çalıştığı durumu yakından gördük toplu mezarlar gittikçe çoğalmış ama nedense bu adamın haberi dahi yok kendisini AB lideri zannetti ya yada Trup un yerine ABD ye başkan falan olduğunu zannetti bu çözse çözse uçkurunu ancak çözebilir korona da neden AB üyelerini yanlız bıraktı ülkesi Fransa lider dediğin dostlarına kol kanat gerek bir şey olmasın diye

  • VATAN13 Ağustos 2020 23:34

    ARTIK ESKİ TÜRKİYE YOK   VATAN SÖZ KONUSUYSA HANGİ GÖRÜŞTEN OLURSA BİRLİK OLUR 

  • VATAN13 Ağustos 2020 23:30

    MACRON  DAHA CIRAK  10 FIRIN EKMEK YEMESİ LAZIM   YUNANİSTANI KIŞKIRTIP  BİZE LOKMA EDECEK  HABERİ YOK VEYA SAF AYAKLARINA YATIYUOR   3  4 GEMİYLE TATBİKAT YAPIP AKDENİZDE  GEZMEYE BENZEMEZ  GERCEKTE  DONLARINIZI TOPLAMADAN KACARSINIZ 

  • Yorum13 Ağustos 2020 21:40

    Macron zaten zenginlerin cumhur başkanı onlar ne diyorsa ne istiyorsa onu yapıyor patronlarla halkın mücadelesi emeklilik yasası sadece patronlara yarıyor devlete yarıyormuş gözüksede öyle değil sarı yelekliler bunun farkında

  • xx13 Ağustos 2020 19:33

    ermeni rum yunan yalakası makronun iktidarının fazla ömrü yok. Kendi halkı istemiyor zevatı.