E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİnfaz yasasından yararlanacak mahkumlar netleşti---

İnfaz yasasından yararlanacak mahkumlar netleşti

İnfaz yasasından yararlanacak mahkumlar netleşti
19 Nisan 2020 - 09:20 borsagundem.com

Kovid-19 salgını nedeniyle cezaevlerini rahatlatmak amacıyla yasalaştırılan infaz indirimi ve denetimli serbestlik düzenlemesinden hangi mahkûmların yararlandığı netleşti.

Ceren Özdemir’in katili Özgür Arduç, Ceren Damar’ın katili Hasan İsmail Hikmet ve Emine Bulut’un katili Fedal Varan infaz indirimi kapsamı dışında kaldı.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, kamuoyunca yakından izlenen bazı olaylar ve mahkûmların tahliyelerine ilişkin son durum şöyle:

Kanun kapsamı dışında

Özgür Arduç (Ceren Özdemir’in katili): Düzenleme kapsamı dışında. Arduç ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla hükümözlü olarak barındırılmakta.

Hasan İsmail Hikmet (Ceren Damar’ın katili): İstisna suçlardan olduğu için hükümlü konuma geçse bile kanun kapsamı dışında kalacak.

Fedai Varan (Emine Bulut’un katili): Kasten öldürmekten müebbet hapis cezasına hükümözlü. Kapsam dışında kalacak.

Alaattin Çakıcı: Denetimli serbestliğe ayrılma tarihi 19 Ekim 2020 olması nedeniyle kanun kapsamında tahliye edildi.

Erol Eşrefoğlu (Evcil): Kronik rahatsızlığının bulunması ve koronavirüs nedeniyle infaz durdurma kararı geldiği için tahliye edildi.

Tosuncuk hüküm giyecek

Mehmet Aydın (Tosuncuk/Çiftlikbank Davası): Firari. Türkiye’de değil. Yargılanacak, hüküm giyecek.

Emrah Esmer (İrem Su Akkaya davası): Hükümözlü konumunda olup, kesinleşmeyen dosyası Yargıtay’da. Tutuklu. Yararlanıp yararlanmayacağına yargı karar verecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil19 Nisan 2020 20:39

    Fiilen eyleme katılmayan , sadece eleştirenler neden tahliye edilmedi, haksızlık bu

  • Murat19 Nisan 2020 18:23

    Helal olsun Sn. Erdoğan'a, Sn. Bahçeli'ye, güzel bir düzenleme yaptılar, iğrenç suç işleyenler, katiller, teröristler hariç belli bir süreleri kalanları cezaevinden çıkardılar evlerinde cezalarını çekmelerini sağladılar. Sebep olanlara dua etmeli, bundan sonraki hayatı süzgeçten geçirip nerede yanlış yaptık deyip tevbe etmeli, pırıl pırıl vatan evlatları olmanın mücadelesi verilmelidir.

  • ee19 Nisan 2020 18:18

     (6) İçeriden kimler çıkmadı şimdi ?   :D   - içer de kimse var mı ?  - sesimizi duyan var mı ? : )))

  • 15 temmuz19 Nisan 2020 17:54

     15 temmuzda fetonun adamları, insanları, savcıları, darbecilerin silahsız ayaklarından içeride kalan var mı ? feto gazetecileri bile çıkartıldı bir şekilde.  Nasıl af bu ? devlete millete ayaklanan affedilir mi _ 250 şehit verdik biz... nerede 15 temmuz darbe girişimidir diyenler ? oyun mu tiyatromu da salıyorsunuz insanları aflarla dışarıya ? nasıl kapsam bu? nasıl af bu ? kader mahkumu başkada, bu darbeciler ne ayak ?  mafya liderine kadar af çıktı. bu olayın nesi vatandaş için olumluda alkışlanıyor ?  nasıl bir fayda var bu iştede,  körü körüne insanlar torlluk yapıp savunuyor.. senin bacına bu çıkanlar bir halt etse, tepkin  ne olur _? Saçmalık. 

  • ..19 Nisan 2020 17:51

    Ceza evlerini de boşalttılar... nerede ne varsa oranın içini çok güzel boşaltıyorlar :D  en çok sevdikleri işler bunlar... el kaldır.. el indir... cepten 5 kuruş çıkmasın çok büyük ve çok mühim iş yaptım edası ile böbürlen... bedava işler bu işler... Rahşan affını eleştirenler, fetocu savcıları ve bir çok baylokçunın dışarıya çıkması ile gururlanacak duruma gelmişler. Yazık bu millete. Yazık insanlarımıza. Böyle günlerde, bedava oy peşinde avcılık yapıyorlar. 

  • AHMET ÖZBİR19 Nisan 2020 13:18

    TÜH be CHP terörist Apo'nun heykelini dikecek olan Sebo'yu cezaevinden kurtaramadı, gözyaşına boğulup ortalıktan toz oldu.

  • Vb19 Nisan 2020 18:27

    Ziyaretine gidip 2 çift çorap götürsünler teselli niyetine... Önce muarrem Sonra ekrem Sonra canan

  • ahahah19 Nisan 2020 18:06

     mapuslar bomboş koçum.. çıkartılacak adam kalmadı ahaha

  • Vatandaşın İsyanı19 Nisan 2020 13:13

    Siyasî Iktidar DEVLET'e Karşı Olan Suçları Afedebilir. Çünkü Bunun Seçmen Nezdinde Bir Karşılığı Vardır. Ancak Bireylere Karşı İşlenmiş Bir Şuçtan Mahkum Olmuş Bir Katil,Hırsız veya Dolandırıcıyı Afetme Hakkı Yoktur ve Olmamalıdır... Bu Tür Mahkumlar Afedilirken... Madur Olan Vatandaşlar Mahkum Ediliyor. Buda İnsanları Üzüyor ve Kahrediyor...

  • Chp Fetö Hdp elele19 Nisan 2020 12:29

    Fetöcüler, PKK'lılar içeriden çıkmayacak o kadar. Onlara yardım eden Gazeteci bozuntuları da. Mecliste kabul et. Sonra şikayet et. Tipik Chp işi. Selahattin Demirtaş a yaramadı diye üzülüyor Chp. Ya Atatürk'ün partisi ne hale gelmiş...

  • AHMET ÖZBİR19 Nisan 2020 18:26

    Yorumun cuk diye oturmuş, PKK-FETÖseverleri çileden çıkarmış. Hamdolsun teröristlerin, terörsevicilerin yeri cezaevi. Orada çürüyecekler. Bu vatana kimse kalleşlik yapamaz.

  • ahahah19 Nisan 2020 18:07

    heee heee ankarada mansur rüzgarı esiyor.. sayaçları pkklılar okuyor :D ahahaha yemezler fakir fukara boğazından et yemekleri geçiyor kafaları çalışıyor artık : )) bulgur pirinç yiyenlerin akılları çalışmıyor sadece.. onlarada et yemekleri gelecek İnşallah... 

  • Suat dikkale19 Nisan 2020 17:48

    Diyarbakır'da ki şirk gösterisini unutmadik

  • Adaletiniz batsın...19 Nisan 2020 12:48

    Ama, hırsızlar, dolandırıcılar, kadın ve çocuk tecavüzcüleri, katiller, çeteler, din tüccarları, sahtekarlar, ikiyüzlüler çıkacak öyle mi? AKP ye muhalif olanlar ise içerde kalacak... Şeytanla yarışıyorsunuz, daha düne kadar fetöyle ve pkk ile kim kolkolaydı herkes çok iyi biliyor...

  • Ayıp hemde çok ayıp.19 Nisan 2020 11:16

    Suçsuz günahsız gazetecileri içerde tut. Mafyayı boşalt. 200 bin kapasiteli ceza evlerinde 300 bin kişi tutuluyorsa 100 bin kişinin serbest kalması gerekiyor. Korona iyi bir bahane. Hem MHP'ye yakın kişileri, mafyacıları, suç örgütlerini serbest bırak hemde onların bakımı devlete yük olmasın. Oh ne ala. Hakkında delil olmadan içeride olanlar var. Önce onlardan başla...

  • : )19 Nisan 2020 10:58

    Adamına göre muamele... gundemdeki izimleri suçlamaya devam.. onun bunun 15 temmuz önecesi svcısı hakımını çaktırmadna çıkartmak normal... saçma sapan dengesiz af bu

  • Adalet yok19 Nisan 2020 10:41

    10 tane caniyi katili hırsızi tut 100 bin tanesini de sal bahanede coronavirüs virüs içerde oluyorda dışarda olmuyormu. Bir canı almak 10 sene 20 sene olamaz insanların bir ömür birikimlerini çalmak bir kaç ay olamaz insanların ırzına geçmek affedilemez.

  • Yorumsuz19 Nisan 2020 10:11

    Bu nasıl bir iştir arkadaş yimpaş 130 bin kişiden yasal olmayan yollardan para topladı. Topladığı paraları batırdı. dursuncugu bi odullendirmedigimiz kaldı. Bu memlekette dolandırıcılardan hesap soracak Allah korkusu sahibi bi savci hakim kalmadı mi? Insan bunları yazarken bile çekiniyor. Hırsıza hırsız diyemiyoruz. Hırsızın eli o kadar uzadı ki adaleti bile çalıyor. Anlasilan Bunlarla hesabımız mahşere kaldı. Milleti kandırıp paralarını ellerinden alanlara bu paralar zehir zıkkım olsun Allah ne bu dünyada ne de öteki dünya da yüzünü güldürmesin.

  • Nihat20 Nisan 2020 06:51

    Sen neyi nasıl anladın? Maksadın her ne olursa olsun kendi yalan ve çirkefliklerini burada sergilemek ise  zaten Allah senin belanı vermiş.