E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİnfaz düzenlemesinin detayları açıklandı---

İnfaz düzenlemesinin detayları açıklandı

İnfaz düzenlemesinin detayları açıklandı
31 Mart 2020 - 16:09 borsagundem.com

AK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, bu düzenlemeden yaklaşık 90 bin kişinin yararlanabileceğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın açıklamalarında satır başları şu şekilde:

Kadına şiddet, cinsel istismar ve uyuşturucu konularında bir indirim ve af söz konusu olmayacak. Düzenleme ile cezaevlerinin 3'te 1'i boşalmış olacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan: "(İnfaz düzenlemesi) Toplum vicdanını yaralayan cinsel suçlar, uyuşturucu madde suçları, kasten adam öldürme, kadına karşı şiddet ve terör suçları, kapsamın dışına çıkarılmıştır

70 maddeden oluşan teklifimizi tamamladık. İnfaz yasasında kadına şiddet, istismar , terör ve istismar dışarıda bırakılmıştır. Teklifte yapılan değişikliklerle ilgili görüşlerimizi paylaşacağız.

Ceza infaz düzenlemesi ile süreler yeniden belirlenmektedir. Kasten adam öldürme, uyuşturucu, terör, kadına karşı suçlar dışındaki suçlar 1/2 ceza sistemi üzerinden düzenlenmiştir.

Bazı suçlarda kamu düzenine verilen zarar göze alınarak cezaların artırılması öngörülüyor.

Toplumda büyük zarar oluşturan efeciliğin cezası artırılacak. 1 Temmuz 2016 öncesi işlenmiş denetimli serbestlik suçlarında süreyi 3 yıla çıkarıyoruz.

Amaçlı suç örgütü kuranların cezalarının tavan ve tabanını 2 yıl artırıyoruz.

Şuanda geçici ve kalıcı infaz düzenlemeleri kapsamında yaklaşık 45 bin kişi bundan yararlanıyor. Ayrıca, salgın hastalık nedeniyle açık cezaevinden konutta cezaya geçecekler olanlarla birlikte bu sayı 90 bini buluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa temiz31 Mart 2020 22:40

    bi af olayi akp ye an az yuzde 30 kaybettirir disarida da bir cok masumun canini yakar 

  • v.t31 Mart 2020 22:19

    ne yapalım devlet bizi kurumuyorsa artık kendimizi korumak için silah almalıyız. Devlet insanlara ruhsat kulaklığı yapsın

  • adil korona 31 Mart 2020 20:32

    arkadaş terör dediniz allah aşkına dünya kadar dr mesleğinden oldu adamlar içerde bilimsel çalışma yapabilecek akademik düzeydeler yazık çıkarın şu insanları faydalı olsunlar ... daha düne kadar ağzınızdan düşürmüyordunuz o zaman kendinizide sokun içeri . insanları düşüncelerinden dolayı mahkum etmeyin eylem varsa onları mahkum ediniz

  • Rahşan31 Mart 2020 18:53

    Bizim millet suçluyu cezası bitmeden salanı sevmez nokta

  • CAN31 Mart 2020 18:39

    kader mahkumları tabiki çıkmalı toplum için virüsten daha tehlikeli insanları salıvermek yanlış olur.

  • sahin kuş31 Mart 2020 17:12

    millete içerde kal diyorlar, içerdekileri dışarı çıkarıyorlar, virüs bahane oldu, aramıza 90 bin  bin suçlu karışacak, zatenn güllük gülüstanlıktı! 

  • atakan31 Mart 2020 16:53

    Yani hırsızları  uğursuzları kap  kaççıları mafyacıları bırakacaksınız. 

  • Murat31 Mart 2020 16:53

    Eyvah suc makineleri artik aramizda allah bizi korusun

  • Hasan31 Mart 2020 16:28

    Suriyeli Covid ne eksik diye düşünüyordum. Şucununun cezasını çekmemiş mahkumlar çok iyi aklıma gelmezdi valla. İnşallah hepsinin size zararı dokunur. Ekonomi zaten çökmüştü biraz da onlar aç kalsın iş yok güç yok yeniden içeri girmek için birşeyler yapacaklar kesin