E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİndirimler göstermelik---

İndirimler göstermelik

İndirimler göstermelik
18 Ağustos 2013 - 14:46 borsagundem.com

TESK Başkanı Palandöken, "Akaryakıt dağıtım şirketlerinin yapmış olduğu göstermelik indirimler yeterli değil" dedi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, akaryakıt dağıtım şirketlerinin yaptığı k indirimlerin yeterli olmadığını öne sürerek, "EPDK tarafından herhangi bir fiyat uygulaması yapmadan yapılan indirim, taşımacı esnafımıza fayda getirmedi" ifadesini kullandı.
Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) uyarı mektubundan sonra bazı akaryakıt dağıtım şirketlerince yapılan indirimleri "göstermelik" olarak değerlendirdi.
Bir yandan akaryakıtta indirim yapılırken, bazı akaryakıt şirketlerinin LPG'de gaz ısısını artırdığını ileri süren Palandöken; şunları kaydetti:
"Akaryakıt dağıtım şirketlerinin yapmış olduğu göstermelik indirimler yeterli değil. EPDK tarafından herhangi bir fiyat uygulaması yapmadan yapılan indirim, taşımacı esnafımıza fayda getirmedi.
Gaz ısının artırılması her depo başına 3 ile 5 litre arasında boş hava basması anlamına gelmektedir. Yani her depoda haksız yere 3 ila 5 lira arasında esnafımızdan haksız olarak kazanç elde edilmektedir. İndirim yaptık, diyerek halkı ısıtılmış havayla kandıran istasyonlara daha katı yaptırımlar ve cezalar uygulanmalı, mevcut denetimler artırılmalıdır." A.A

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sahtekarlara Bas Cezayı18 Ağustos 2013 17:41

    Her şeye karışan Akp hükümeti neden bu sahtekarca yapılan indirimlere Cezaları kesmiyor? Gerçek indirim yapılmıyorsa basarsın cezayı, bir daha Halkımızı aldatamazlar. Tüketiciyi koruyan bir Hükümet yok ki. Hükümet ancak İstanbul'da AVM yapacak yer aramakla meşgul.

  • yıldırım18 Ağustos 2013 17:18

    hepsi göstermelik önce şişme bi fiyat sonra sözde yüzde 70 indirim bi gömlek 50 tl bunların hepsine okkalı ceza verilmeli.