E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analizİndikatörlere göre geri çekilmeler alım fırsatı---

İndikatörlere göre geri çekilmeler alım fırsatı

İndikatörlere göre geri çekilmeler alım fırsatı
17 Nisan 2019 - 09:15 borsagundem.com

MACD’ın halen pozitif tarafta olması ve momentumdaki eğilim geri çekilmelerin kısa vadeli alım fırsatı olacağına işaret ediyor

"Güne alıcılı başlayan BIST-100 endeksi bankacılık endeksi öncülüğünde ve kısmen önceki günlere göre yükselen hacimle günü %1,70 yükselişle 96.809’dan kapattı.

Endeksin tepki yükselişini güçlendirerek devam ettirmesi için ilk etapta 97.500’ü yükselen hacimle yukarı kırması gerekiyor. Endeksin 97.500’ü yukarı kırması durumunda 50-200 GHO’nın geçtiği 98.300-98.700 aralığına doğru yükselişin devam etmesi ve bu aralığında güçlü direnç bölgesi olarak çalışması beklenir.

Endeks kısa vadede 97.500 altında kaldıkça tepki yükselişleri oluşa da tekrardan satışlarla karşılaşması beklendiğinden bu seviyeye doğru düşük hacimli yükselişler satış fırsatı olarak takip edilebilir. Endeksin tekrar 96.200 altına gelmesi durumunda satış baskısının güç kazanması ve endeksin 94.00094.200 aralığını hedefleyerek düşüşünü devam ettirme riski ortaya çıkacaktır. Bu nedenle trade amaçlı kısa vadeli pozisyonlar için 96.200 zarar-kes seviyesi olarak takip edilebilir. Kısa periyotta teknik göstergelerin güçlenmesi tepki yükselişinin düşük momentumla devam edebileceğine işaret ediyor.

MACD’ın halen pozitif tarafta olması ve momentumdaki eğilim geri çekilmelerin kısa vadeli alım fırsatı olacağına işaret ediyor. Endeksin güne sınırlı pozitif eğilimle başlaması ve yükseliş eğilimini düşük momentumla devam ettirmesi beklenmektedir. Ancak gün içinde yükselişte hacmin düşük kalması durumunda kar satışlarının gelmesi beklenmektedir."

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)