E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİncil'i aksesuar, kiliseyi dekor yapan Trump'a tepki---

İncil'i aksesuar, kiliseyi dekor yapan Trump'a tepki

İncil'i aksesuar, kiliseyi dekor yapan Trump'a tepki
02 Haziran 2020 - 19:54 borsagundem.com

George Floyd'u boğarak öldürmesi karşısında çıkan isyan, Başkan Donald Trump'ın koltuğunu sallıyor. Bu dönemde Trump'ın elinde İncil'le kilise dolaşarak olayların üzerine gitmesi, dini liderler tarafından hoş karşılanmadı

Dün Beyaz Saray'da protestocuları tehdit eden açıklamalar yaptıktan sonra yakındaki St. John Episkopal Kilisesi'ne elinde tuttuğu İncil'le yürüyen, bugün de Papa 2. Jean Paul'ün adını taşıyan ibadethaneyi ziyareti programına alan ABD Başkanı Donald Trump'a dini liderler sert tepki gösterdi.

Washington Episkopal Piskoposu Mariann Budde, "İsa'nın öğretilerine aykırı bir mesaj için arka fon oluştursun diye Yahudi-Hıristiyan geleneğinin en kutsal metnini ve izin almaksızın benim yetki alanımdaki kiliselerden birini kullandı" dedi. 

Vatikan'ın iletişim başkanlığına danışmanlık yapan Cizvit rahip James Martin de şöyle tweetledi:

"Açık konuşayım. Bu mekruhtur. İncil sizin yaslanacağınız bir dekor değildir. Kilise, fotoğrafçılara poz verme sahnesi değildir. Din, siyasi alet değildir. Tanrı sizin oyuncağınız değildir."

İnançlararası İttifak Başkanı, Haham Jack Moline de şu görüşü dile getirdi:

"Başkan Trump'ın ırksal adalet çağrılarına yanıt olarak ve barışçı protestocuları kovalamak için askeri güç kullanmasının ardından St. John Episkopal Kilisesi önünde elinde İncil tutması, hayatımda gördüğüm en kasti dinin kötüye kullanılmasıydı."

ABD Başkanı'nın protestocuları 'terörist' diye nitelediği, başkente ağır silahlı askerler konuşlandırdığını açıkladığı ve eylemleri ABD ordusunun müdahalesiyle bastırmakla tehdit ettiği konuşmasının ardından, kiliseye yürüyebilmesi gerekçesiyle Beyaz Saray’ın önünde barışçı gösteri yapan protestocuları  polis ve Ulusal Muhafız askerleri göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi sıkarak dağıtılmıştı. 

Ardından Trump Beyaz Saray’dan çıkıp, Lafayette Parkıını yürüyerek geçip, St. John Episkopal Kilisesi’ne gitmiş, burada üzerinde “Tanrı Sevgidir” yazan bir İncil’le poz vermişti.

Washington Episkopal Piskoposu Mariann Budde, kendi yönetimindeki kiliseye Trump'ın ani baskını "Kiliseyi aksesuar olarak kullanmak uğruna bölgeyi göz yaşartıcı gazla temizleyeceklerini söylemek için nezaketen bile olsa aranmadım" diye eleştirdi.

Budde “Biz, George Floyd’un ve sayısız kişinin ölümü için adalet arayanlarla birlik olduk. Ve ben gördüklerime inanamıyorum. Başkan Trump’ın kilise adına konuşmasını istemiyorum. Kendimizi başkanın mesajlarından ayrı tutuyoruz" vurgusunu yaptı.

Siyah Başpiskopos Michael Curry de Trump’ı, İncil’i ‘partizan siyasi amaçlar için kullanmakla suçlayarak “George Floyd için, acı çeken herkes için, liderlerin özgür ve adaletli bir ulus olmamıza yardım etmesine ihtiyacımız var" dedi.

Belli bir kilisenin üyesi olmayan, ayinlere nadiren katılan ve tanrıdan af dilemekten hoşlanmadığını sık sık dile getiren Trump, buna rağmen ABD'deki muhafazakar kesimlerin yoğun desteğine sahip.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hiç durma03 Haziran 2020 02:43

    Yürü be trup sen bilirsin işini.

  • şakamısın03 Haziran 2020 09:12

    kimden öğrendi ki ? mutlaka bu taktiği birinden kapmış .gerçi bana da tanıdık geliyor bu taktiği demi yaa hay allah hatırladım (M)  (M)  (M) 

  • Tarık Tufan 03 Haziran 2020 02:03

    tanrıdan af dilemekten hoşlanmadığını sık sık dile getiren Kafir. Sen kimsin ki af dilemekten hoşlanmıyorsun?

  • Eyyy ameriga03 Haziran 2020 01:03

    Kim bunun akıl hocası acaba:))

  • Mucise Reis ;)02 Haziran 2020 23:45

    Beka meselesinde, eyaletlerdeki bazı resmig örevlilerin terörsitlerle işbirliği yapması sonucu Trump  kayyum valiler ve kaymakamlar ataya bilir. Trump ABD içinde oyun kuran dış güçler karşısında incili koruma kararı aldı. Gerekirse canı ile incili ve kliseleri savunacak. Kliselerde içki içip, ayakkabılarla klise içinde koşan rusya ve çin destekli terörsitler diz çökecektir.  Trump rakip senatoların desteklediği bölücüler karşısında  güçlü duracaktır. 

  • eeee02 Haziran 2020 23:42

    ABD bayrağı inmez...klise çanı susmaz...  İsa adına.. Trump abd de, terörsitlere ve darbeci kılıklı çapulculara kafa tutuyor.. Dİk dur eğilme, ABD eyaletleri seninle :D

  • Berber Bekri02 Haziran 2020 23:20

    Yetersizlik ve diktatörlük belirtisi göstermiş kilise incil dini siyasete alet etmeninde ötesinde dinle milleti sömürme çabasıdır. Şükür Bizim ülkemiz de olmaz böyle basit ve ucuz siyaset...

  • Hop03 Haziran 2020 03:21

    Berboş

  • genç02 Haziran 2020 22:26

    "Açık konuşayım. Bu mekruhtur. İncil sizin yaslanacağınız bir dekor değildir. Kilise, fotoğrafçılara poz verme sahnesi değildir. Din, siyasi alet değildir. Tanrı sizin oyuncağınız değildir''  ''burası çok önemli'':))

  • BORSACI02 Haziran 2020 21:55

    abd can derdine düştü bir virüs vuruyor bir isyan vuruyor sonu beter olacak.

  • Türkoğlutürk 02 Haziran 2020 21:17

    Beceriksizliği kapatmanın en cahilce yolu. Ama orası ortadoğu değil, Yemezler...

  • Vb03 Haziran 2020 00:20

    ABD'nin temeli, orta batı incil kuşağı ( sen kovboylar diye anla basit ) beyaz protestan amerikalılar , yani trump'ın seçmen kitlesi gayet memnun bundan, ben de olsam öyle yapardım, ki adam muhafazakar cumhuriyetçi zaten , kürtajcı değil , lezbiyenci gey'ci değil bunlara karşıt....seçimi, tekrar kazanırsa şaşırmam , biraz daha talan ve yağma yapsınlar ki Trump'a şiddetle bastırma gerekçesi sunsunlar yeter....

  • Haha02 Haziran 2020 20:42

    Tanidik geldi

  • Hödükler03 Haziran 2020 03:23

    Bekadan size ne siz bekaa vadisine gidin

  • Ejder Komodolu02 Haziran 2020 21:36

    Nerden tanıdık geldi yav...Beka maka dememiş ki.