E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİnce’nin kaynak gösterdiği gazeteci kendini yalanladı---

İnce’nin kaynak gösterdiği gazeteci kendini yalanladı

İnce’nin kaynak gösterdiği gazeteci kendini yalanladı
30 Mayıs 2018 - 18:57 borsagundem.com

Muharrem İnce'nin Kırşehir mitinginde kaynak gösterdiği gazeteci Nasuhi Güngör kendi kendini yalanladı

Muharrem İnce'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'de Fethullah Gülen ile görüştüğü iddiasına kaynak gösterdiği kitabın yazarı Nasuhi Güngör kendi kendini yalanladı. Güngör, onlarca baskı yapan kitabı için "Hiçbir bilgiye ve belgeye dayalı değildi" dedi.

Kendi kitabını yalanlayan yazar Güngör açıklamasında şunları kaydetti “Bugün Kırşehir'de Muharrem İnce'nin Yenilikçi Hareket kitabım üzerinden yaptığı konuşmayla ilgili bazı açıklamalarda bulunmak istiyorum. Sözkonusu kitap yaklaşık 20 yıl önce yayınlandı. O dönem AK Parti'nin kuruluş sürecine dair bazı iddiaları içeriyordu. Kitapta geçen ‘Tayyip Erdoğan-Fethullah Gülen görüşmesi’yle ilgili iddialar, ne yazık ki somut herhangi bir bilgiye ve belgeye değil, tamamen o dönemdeki bazı dedikodulara dayanmaktadır. Zaten kitapta da buna dair hiçbir bilgi ya da belgeye atıf yoktur.

Üzülerek ifade edeyim ki, bizzat kendi yazdığım bu iddiaların kamuoyuna bilgi ya da belge gibi sunulacak hiçbir yanı yok. Ne gazeteciliğim, ne de bugüne kadar yaptığım herhangi bir görev bu kitaptaki sözkonusu iddiaları doğru kılmaz. Ayrıca sözkonusu iddiaya Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından en net ve açık biçimde cevap verilmiştir. Buna rağmen herhangi bir bilgi ve belgeye dayanmayan bu sözlerin, yıllar sonra bir delilmiş gibi sunulmasının takdirini kamuoyuna bırakıyorum. Nerede ve hangi konumda olursam olayım, benim yıllar önce yazdığım mesnetsiz bir iddianın FETÖ'yle mücadeleye ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki tavizsiz duruşuna en küçük bir zarar getirmesine asla razı olamam. Sayın Cumhurbaşkanımızın FETÖ ve benzeri uluslararası şebekelerle mücadelesine gölge düşürmeyi hedefleyen hiçbir sözün ve iddianın, 20 yıl önce de olsa, altında imzam bile bulunsa savunulacak bir yanı olamaz.”

YALANLAMANIN ARDINDAN İNCE'DEN AÇIKLAMA

“Yenilikçi Hareket” isimli kitabın yazarı TRT eski Haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör'ün kendi yazdıklarını yalanlamasının ardından Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

İnce, mesajında “Baskı ve korku düzeni bir gazeteciye 17 yıl önce yazdığı kitap için bugün yalan dedirtiyor. Bu düzen değişecek, Medya özgürleşecek, Türkiye özgürleşecek” ifadelerine yer verdi.

İşte İnce’nin sosyal medya hesabından paylaştığı o mesajı:

ince-twit

NE OLMUŞTU?

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a “Partiyi kurmadan önce Fethullah Gülen'le görüştü” diyen ve Erdoğan cephesi tarafından yalanlanan Muharrem İnce, Kırşehir mitinginde açıklamalarda bulundu.

İnce, TRT eski Haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör'ün kaleme aldığı “Yenilikçi Hareket” isimli kitapta yer alan; 2000 yılında Erdoğan ile Fethullah Gülen'in görüştüğünün detaylarının olduğu bölümü okudu.

İnce “Şimdi elimde bir kitap var. Erdoğan'ın resmi, Yenilikçi Hareket. Nasuhi Güngör. Erdoğan'ın yakın arkadaşı. Bu arkadaşı 17-25 Aralık'tan sonra TRT Haber Dairesi Başkanı yaptı. Yani buna güveniyor, bu dostu. Aldı TRT Haber Dairesi başkanı yaptı. Bu şahsiyet bir kitap yazmış. Kitabın 89'uncu sayfasını okuyorum. Erdoğan sen de dinle ama kumandayı sakın duvara atma.” dedi ve kitapta geçen şu bölümleri miting kürsüsünden okudu ” Erdoğan 2000 yılı mayıs ayında ABD'ye yaptığı gezide uzun süre orada yaşayan Fethullah Gülen ile de bir araya geldi. Erdoğan Gülen görüşmesi muhtevasından çok uzun yıllardır birbirine hayli mesafeli olan iki farklı ekolün bir araya gelmesi açısından hayli dikkat çekiciydi.” diye konuşmuştu.

Nasuhi Güngör resmen

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :)30 Mayıs 2018 22:31

    tv lerde rukçe olimpiyatları hala aklımda :D devlet destekli 23 nisana alternatif program gibi oldu. hatta kutlu doğum haftası dendi o nisan aylarında. tanzanyalı feto okulda okuyan, kafkaslarda, afrikada feto okuld aokuyan yabancılar turkçe şarkı söyler alkışlar toplardı. yani bu olayları bir ben mi hatırlıyorum ? herkes unuttumu? ruyamı gordum ben yoksa bilemedim... nereden nerede.

  • canbey30 Mayıs 2018 21:56

    bahsedılen bu kıtap akp nın israıl amerıka ve batılılarca nasıl kurulduğunu tayyıbın en yakınındakı arkadaşı tarafından yazılmış emsalsız aynı zamanda belge nıtelığınde bır kıtap akp bu kıtabı tüm pıyasadan toplattı bulamazssın

  • Mustafa30 Mayıs 2018 21:41

    Vay donek 5 sene oncesine kadar da tayyibe yag cekiyordu 17 senede once feto ile tayyibw ovgu diz sonrada inkar et

  • gezi olayları ile ilgili ne demişti30 Mayıs 2018 21:24

    Bu sahıs gezi olaylarına destek olan gazeteciler ile ilgili ne demişti hatırlatayım. Aynen yazısından alıntı yapıyorum: banka reklamlarından milyon dolarlar götürüp insanları çatışmaya davet eden (sıkışınca da ne olur şiddeti durdurun diye kıvıran) sanatçıları, etek tüccarı şovmenleri, iki gece önce yazdıklarının bile arkasında duramayıp silmeye çalışan 28 şubat artığı ve uzantısı gazetecileri, sokakta azıcık hareket görünce eski günlerini hatırlayıp panzerlerin üstünde şov yapanları, dün olduğu gibi bugün de .....

  • KILIÇ30 Mayıs 2018 21:07

    SAYIN REİS DEGİLDE EGERKİ SİZLER YÖNETESEYDİNİZ ŞİMDİ FETÖ BU VATANI SATMIŞTI YANLIŞ YAZILMIŞ BİR YALANI DELİL SUNUYORSUN BU ÜLKE REİSE ÇOK ŞEY BORÇLUDUR .CANI PAHASINA MÜCADELE VEREN LİDERİMİZE KARŞI YALAN VE İFTİRA YOLLARINI DENEME BÜYÜK ABİN TAZMİNAT ÖDEMEKTEN KURU ÇULA OTURDU SENDE KURU ÇUL DA BULMAZ OLURSUN.

  • yeter.30 Mayıs 2018 21:28

    ne istedinde vermedik....yeter hayal kurdugunuz, gercekler önünüzde bakamadiniz gitti. bi de herkesi suçlama tavirlariniz beni benden aliyo be

  • Cego 30 Mayıs 2018 21:03

    Bunların mayası bozuk karaktersiz

  • tam traji komik30 Mayıs 2018 20:51

    Ne gazetecinin yalanlamasına nede erdoğanın inkarına gerek yok türkçe olimiyatları akp-fetö gövde gösterisi idi bunu yalanlayan inkar eden biri var mı ? '' NE İSTEDİNİZDE VERMEDİK '' Erdoğan onlara neler verdiğini gayet iyi biliyor 20 yıldır abd de yaşayan adamı vatandaşlıktan çıkarsan ne olur ? çıkarmasan ne olur ? Çıkarsan iadesini nasıl isteyecen ? güleni almamak için ellerinden geleni yapıyorlar

  • Hasan aydın30 Mayıs 2018 22:08

    Muharrem incenin fetö dersanesinde öğretmenlik yaptığını biliyirsun değil mi? M. Akşeneri belli bir yere kadar fetönün getirdiğini ve bu yüzden fetöye teşekkür mektubu yazdığını biliyorsun değil mi?

  • rezillik diz boyu30 Mayıs 2018 20:47

    yahu insanda biraz gurur olur. bunlar nasıl insanlar. Bu insanları dinledilce midem kaldırmıyor artık. Buna gazeteci demek bu mslegi icra edenlere buyuk hakarettir.

  • vatansever30 Mayıs 2018 20:05

    sizin mayanizda var yalan dolan ,Mustafa Kemal,le birlikte CHP rahmetli olmustur diyoruz fakat isine /cikarina gelmeyenler Heykelin arkasindan cikmak istemeyenler ciyyak ciyyak bagirmakta ve cokta guzel yaygara kopararak dunya komuoyu onunde TC yi kucuk dusurmek ugrune herturlu naneyi yemekteler ,bunlari gecmiste cok gorduk ve haaala gormekteyiz

  • misafir30 Mayıs 2018 21:03

    okuma yazman var mı senin kiralık vatansever?

  • vatansever30 Mayıs 2018 20:00

    sen ve gibileri o koltuga oturabilmek icin yapmayacaginiz/yemeyeceginiz nane yok ,hwerturlu yalana basvurursunuz ,gecmiste yaptiklariniz ,yapacaklarinizin ornegidir ,gezi parkinda yaptiklariniz gibi,gidin pkk ve fetoya derdinizi sizi ancak onlar anlar ,onlar sizin dostlariniz ,TC dusmanlari sizin dostlariniz

  • Deve kuşu 30 Mayıs 2018 21:16

    ADAM YAZDIĞINI 17 SENE SONRA KORKUDAN INKAR EDİYOR. BAZI ZAVALLI UŞAKLAR DA BUNU OKUYANI YALANCI ILAN EDİYORLAR. LAN OĞLUM BU GÜNE KADAR AKLINIZ NEREDEYDI.HER ŞEY ALENİ VE ORTADA. DAHA NE ZAMANA KADAR KAFANIZI KUMDA TUTACAKSINIZ. ALLAH SIZE AKIL FİKİR VERSİN.

  • cem30 Mayıs 2018 19:51

    İftiracı milleti kandırmanın ve iftira atmanın bu dünyada olmasada öbür dünyada mutlaka cezasını göreceksin pislik

  • Hoca30 Mayıs 2018 19:23

    Gozunle gormedigin, kulaginla duymadigin olayı haber yapan ve kendine muslaman diyen mahluk gazeteci... İstifa et...aldigin maaşları da iade et

  • Jale30 Mayıs 2018 19:22

    Bu yalancı gazeteci hapse atılmalı:)

  • Bika30 Mayıs 2018 19:16

    TRT Haber Dairesi Başkanlığı yapmış Nasuhi Güngör, şu an mı yalan konuşuyor yoksa yazdığı kitap mı yalan dolan !

  • Hasan aydın30 Mayıs 2018 22:14

    Okuma yazman mı yok birader? Adam kitapta yazılanların dayandırıldığı somut belgeler yok diyor.

  • salim30 Mayıs 2018 19:12

    Bu yazarı da içeri tıkmak lazım.Ne yalan yazıyorsun kardeşim.