E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİnce'nin açıklamalarına CHP'den ilk yanıt---

İnce'nin açıklamalarına CHP'den ilk yanıt

İnce'nin açıklamalarına CHP'den ilk yanıt
13 Ağustos 2020 - 17:06 borsagundem.com

Yeni parti kuracağı iddialarının ardından bugün basın toplantısı düzenleyerek deprem etkisi yaratan Muharrem İnce'ye CHP'den cevap geldi

Yeni parti kuracağı iddialarıyla günlerdir gündemden düşmeyen Muharrem İnce bugün Ankara'da düzenlediği basın toplantısında yaşadıklarını bir bir anlattı. CHP'den neden ayrıldığını belgeleriyle anlatan İnce'nin iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Basın toplantısının ardından gözler CHP'ye çevrilmişti ki ilk açıklama geldi.

CHP'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyet Halk Partisi İletişim Koordinatörlüğü olarak bu açıklamayı, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla, milletimize duyduğumuz saygı gereği yapıyoruz.

İddia: 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanlığı Kampanyasına gerekli desteği vermemiştir. Örgütler gerekli desteği alamamıştır.

Gerçek: 2018 yılında Milletvekilleri Genel Seçimi ile birlikte gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimi kampanyasına partimizin verdiği mali destek miktarı 82 Milyon TL’dir.(4 Eylül 2019 Parti Meclisi Toplantısında oy birliği ile kabul edilmiştir) Bu rakamın 27 Milyon TL’si Örgütlere Cumhurbaşkanlığı Seçim Kampanyasında kullanılmak üzere aktarılmıştır. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı destek kampanyasında 26 Milyon TL bağış toplanmış ve bu kampanya süresince harcanmıştır. Bir önceki seçim kampanyamızın toplam bütçesi ise sadece 16 Milyon TL'dir.

İddia: Cumhuriyet Halk Partisi 2018 Cumhurbaşkanı Adayına yakın isimleri siyaseten engellemiş ve aday göstermemiştir.

Gerçek: Cumhuriyet Halk Partisi'nin aday belirleme ölçüsü, kimin kime yakın olduğu değil, kazanma potansiyelidir. Bu potansiyel de yapılan anketler ile belirlenmiştir. Öte yandan iddia sahibinin dünürü de dahil olmak üzere, yerel seçimlerde de halkın desteğini alan her CHP'li aday gösterilmiştir.

İddia: Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı adayı ile iletişimini koparmış, bilgi akışı sağlamamıştır.

Gerçek: Seçim günü saat 16.30’da Parti Sözcüsü Sayın Bülent Tezcan Cumhurbaşkanı adayımızı aramış seçim gecesi sonuçların sayın Genel Başkanımızla birlikte genel merkezde izlenmesi noktasında davette bulunulmuş ancak bu davet sayın Cumhurbaşkanı Adayımız tarafından kabul görmemiştir. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçiminden bir hafta önce Genel Başkanımızın talimatı ile Genel Başkan Yardımcımız Sayın Onursal Adıgüzel, randevu alarak, seçim günü veri akışının nasıl sağlanacağı, diğer siyasi partiler, haber ajansları ve gönüllüler arasında koordinasyonun nasıl işletileceği yönünde bilgi aktarmak üzere Cumhurbaşkanı Adayımızı kaldığı otelde ziyarete gitmiştir. Yaklaşık 3 saatlik bir bekletmenin ardından Sayın Adıgüzel’e koruması tarafından Cumhurbaşkanı Adayımızın görüşmeyeceği bilgisi aktarılmıştır. Ayrıca Genel Merkez Yöneticilerimiz tarafından, kendisine basın açıklaması yapması yönünde yapılan önerilerin, hiçbirinin gereği yerine getirilmemiştir.

İddia: CHP Cumhurbaşkanı Adayı’ndan ziyade Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun tanıtımını yapmıştır.

Gerçek: Cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte Milletvekili Genel Seçimi de yapılmıştır. İki seçimli bu kampanya da Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Genel Seçim kampanyasının billboardlarda temsil oran Cumhurbaşkanlığı kampanyası lehine 3/1, filmlerde ise yine Cumhurbaşkanlığı kampanyası lehine 5/1’dir.

İddia: Cumhuriyet Halk Partisi Sandıklara sahip çıkmamıştır.

Gerçek: CHP seçim sandıklarına bütün seçim dönemlerinden daha fazla sahip çıkmıştır. Sadece kendisi değil, Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partiler ve Sivil Toplum Kuruluşlarının desteği ile bu çalışma yürütülmüştür. Gösterilen başarı sayesinde Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı, daha önceki seçimlerde başarısız olunan birçok seçim bölgesinden milletvekili çıkarmıştır. Üstelik tüm bahsedilen çalışmalar bütün engellemelere rağmen gerçekleştirilmiştir. Örneğin Şanlıurfa'da Abdullah Şanlı isimli sandık görevlimiz yaralanmıştır. Buna rağmen CHP sandıklara sahip çıkmayı sürdürmüştür. Kaç sandıkta temsilcimiz olduğu sayısı ise yeni değildir, seçimden hemen sonra CHP intranet sisteminde yayınlanmıştır. Aynı veriler YSK sisteminde de mevcuttur.

İddia: Kürt Seçmenlere teşekkür edilmedi.

Gerçek: Tüm seçimlerde Genel Başkanımız ve Parti Sözcülerimiz seçmenlerimizin inanç ve kökenine bakmadan, hangi partiden olursa olsun, CHP adaylarına oy veren tüm seçmenlere teşekkür etmişlerdir. Cumhuriyet Halk Partisi aldığı her bir oyun kıymetini bilmekte, demokrasiye sahip çıkan tüm partilerin seçmenlerine bugün de yürekten teşekkür etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Muharrem İnce'den kritik açıklama

Bahçeli: CHP'de Atatürk'ün ahı tuttu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (28)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Haydeee14 Ağustos 2020 09:09

    Chp yönetimine gerçekler acı gelmiş belli ki iyidi değilmi böyle muhalefette kal Türkiye :))))

  • Tuhaf14 Ağustos 2020 09:08

    Bir tarafta Muharrem İNCE, diğer tarafta ise ona cevap veren Özgür ÖZEL. Taktir izleyenlerin.

  • Yakışır14 Ağustos 2020 00:47

    👏👏👏alkışlıyorum adamsın Muharrem ince

  • VATAN13 Ağustos 2020 23:26

     KİINÇTAROGLU DOSTLARIMIZLA İKTİDAR OLACAGIZ DİYOR  DOSTLARINI TEK TEK ACIKLARSA BİZDE VATANDAŞ OLARAK BİLELİM  YÜREGİNİZ VE KALBİNİZ İNANIYORSA TEK BAŞINA  CHP OLARAK  SECİME GİRİNDE  GÖREL,M BAKALIM  BAŞKALARIDAN MEDET UMMAYIN  İCRAAT İCRAAT 

  • Emir kanbur14 Ağustos 2020 21:52

    İttifaklar zorunlu sistem öyle C.H.P Liler hep yüreklidir

  • halk13 Ağustos 2020 23:20

    canı gönülden soylüyorum  muharrem ince  yeni parti kurarsa meclise rahatlıla girer barajı gecer  fakat chp nin artık yenilenmesi  ve eskilerin gitmesi gerekki  yüzde 40 gelsin ondan bundan medet ummayacak  icraatlarınla secime giren parti konumuna gelsin 

  • AkTorol Ahmet Ötzbir13 Ağustos 2020 18:40

    chp ülke kuruldugundan beri gelmiş bir parti. Öyle langur lungur işlerle bitmez. Ama, hukumetten akp giderse, kalıcı olacağınıda hiç sanmam, yeni kurulan partielre millet çeker gider. Anap gibi olur. Muhalefette olsa, yıllar yılı dimdik  olarak bir partinin gelmesi bu seviyeleri koruması çok önemli. Ayısını akp nin yapacağını muhalefette uzun yıllar durabilecek bir parti oldugunu snamıyoruım. okadar çok adli ve idari ve sayıştay raporları varkı, hukumetten düştüğü an, bir chp gibi ayakda asla kalamaz.

  • abdullah 14 Ağustos 2020 00:36

    akp bir dünya partisidir. chp gibi tek partiyken bile açık oy gizli tasnif zoraki seçim kazanan bir parti değildir.  akp olmazsa herhangi ikinci bir parti olsa chp yine birinci parti olamaz çünkü geçmişi bozuktur. chp bir zümre partisidir dededen toruna fosillerin geçit yaptığı bir tören partisidir. ne yatırım ne yenilik ne halk ne millet tanır atasını bile tanımaz mirası olmasın

  • vatan13 Ağustos 2020 18:59

    çünkü ak parti o kdar koyun insan yok

  • Ali13 Ağustos 2020 18:17

    Yazık her şeyden önce BIR özgül ağırlığın vardı degdimi yandaşa alet oldun malzeme verdin nagehan den EN gariya röportaj verdin ya daha ne OLABILIR oysa o gazeteci garı seçim öncesi cnn türk tv de SENI mat etmek için ugrasmisti ne OLDU basın toplantini a HABER denen ucube kanal canlı verdi SANA yakismayani yaptın inan MUHARREM INCE hayatının en büyük yanlışını bu cikisinla yaptın bir albenin vardı oda gitti SANA güle güle demeyeceğim

  • Vb13 Ağustos 2020 18:16

    Senden cacık olmaz Muharrem, parti hdp'leşiyor diyeceğine, Kürt seçmene teşekkür edilmemişmiş....ba ba ba , Boşnak, Arnavut , çerkez seçmene teşekkür edildi mi ? Niye bunu sormadın ?

  • vb'ye14 Ağustos 2020 09:11

    Boşnak, Arnavut ve Çerkez nüfusu, Kürt'lerle kıyaslanamaz. Kürtler yokmuş gibi bir tavır sergileyemezsiniz. Boşnak ve Arnavutlar zaten AKP'ye oy veriyor. Zorla saçmalamanın alemi yok. Teşekkür etmemek için bahane uydurmanın alemi yoktur. Bazı insanlara teşekkür etmek de zor gelir, özür dilemek de. Çünki Dünya'nın kendi çevrelerinde döndüklerini zannederler, öylesine kibirle doludurlarki hepsi kendini genel başkan zanneder.

  • İnceden giydirmece13 Ağustos 2020 18:13

    Eee şimdi birincisi adam destek vermedi dememiş gereken desteği vermdi demiş,ikincisi ve en önemlisi sen 10 defa seçim kaybet afedersin zamk gibi yapışmış koltuğa her bir tarafınız ne parti genel başkanı istifa eder ne yancısı sanki hiç bir halt olmamış gibi her seçimde aynı yüzler eeee ne yapsınlar ölmenizimi beklesinler aday olabilmek için,valla sizde leke yok sütte var değilmi Chp kafası? Siz bu gidişle ancak 200023 yılında iktidar olursunuz,kendinize geldimi koltuk demokrasisi başkası kurdumu vay efendim bölünmüş bilmem neymiş geçin bunları hatta geçmeyin defolup gidin.

  • Noktalı14 Ağustos 2020 09:14

    Tarko zırvaların gerçeği değiştirmez ben sonuca bakarım İnce yi suçlayanlar neyle suçladı efendim neymiş Adam kazandı demiş ne diyecekti ? Banane banane yeniden sayınmı,yoksa chp nin üçtanesi gibi erken ötüp biz kazandıkmı demeliydi ? Geçin bu işleri kabul edin chp den cacık olmaz, iddaya girerim Mansur beyin yerine chpden birisini koy ankarayı alamaz yine imamoğlunun yerine chpden birisini koy kazNamaz bu kadar net,kısası başarılar adayların kendisine aittir Chp ye falan değil 1000 tane olsa birisini vermem.

  • Tarko 13 Ağustos 2020 21:37

    Burda akbozkurt bir trol olarak Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’yi aklınca eleştirmişsin ama konulara vakıf olmadığın hemen sırıtıyor.20 yıl oldu Cumhuriyet’in kazanımlarını yedi Akepe yoksa çoktan dağılmıştı.O eski dinazorlar niye külliyede besiye çekildi sanıyorsun partiyi dağıtmasınlar diye

  • Nihat13 Ağustos 2020 18:11

    Bu adamı desteklerim, iktidarın gücü kendisinden değil muhalefetin zayıflığından kaynaklanıyor. Daha geçen hafta etkisiz eleman Kemal Kılıçtaroğlu'nu tekrar başkan seçtiler. AKP oy vermedim vermeyeceğim ama bende CHP'ye verecek oy da yok artık.

  • Türkoğlutürk 14 Ağustos 2020 10:54

    Kemal bey ankaradan mhpli aday ile girdi seçime. Yaptığı hatalar nedeniyle recep beyi cumhurbaşkanı yaptı. CHP ye oy moy yok

  • Yener13 Ağustos 2020 17:58

    YIne basladilar HDP destekli..ATATURKTEN uzak CHP.li soyterilar..Eger CHP elden giderse K.K yuzunden olacaktir..bir gun o partiyi ele gecirecegiz..KAFTANCIOGLU..VE TUNCELI gurbunu dagitacagiz ki onlar CHP li degildir

  • Emir14 Ağustos 2020 21:56

    Hadi işine chp türkiye partisidir tabela olanları gördük olacaklarıda göreceğiz soytarılaşma

  • Vb13 Ağustos 2020 18:36

    Yaaa günaydın.... düz Kemalistler önce Dersinizi verecekler...sonra da Dersim dersin....o zaman partide önün açılır biraz... Hüseyin Aygün , Sezgin Tanrıkulu gibi

  • Jale13 Ağustos 2020 17:54

    SARAYIN ADAMI...siyasi hareketi baslatti..icimizden bir hain cikti..yazik sana verdigim oya..CHP tarine bir belen OLARAK gectin bile.asla sana .

  • Vb13 Ağustos 2020 18:25

    Rahmi Turan yalan haber yaptığını itiraf etti adama bir kötü söz söylemeyen şizofrenler yalan haber kurbanı Muharrem'i linç ediyor.... vallahi bunlar eğitilmezdir...

  • Lale13 Ağustos 2020 18:14

    Oyunuda al git.

  • doğru13 Ağustos 2020 17:34

    laf cambazı siyasilerden bıktık artık...

  • Günün haberi..13 Ağustos 2020 17:17

    geliyoruz ince ince...

  • Reha13 Ağustos 2020 17:14

    Eveleme...geveleme..ARTIK CHP li degilsin sen yoluna ..herkeze oyverebilirim..ama sana asla..erdogana bile..bunu bil..siz birlikte hareket edemessiniz..erdogana mahkumsunuz..getcek by.

  • Vb13 Ağustos 2020 18:18

    Gördün mü Muharrem hakaretin bini bir para, CHP'lilere de yaranamadım.... Demirtaş'ı ziyaret et, din, fanila, sigara falan götür...belki itibarın artar yeni chp,'de

  • Çokta fifi13 Ağustos 2020 18:14

    :))) kime isterseen ona ver birader