E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİnce’den flaş Ayasofya kararı---

İnce’den flaş Ayasofya kararı

İnce’den flaş Ayasofya kararı
24 Temmuz 2020 - 12:30 borsagundem.com

Yalova'dan Ayasofya’nın ibadete açılışı için yola çıkan Muharrem İnce cuma namazını, Sultanahmet Cami'nde kılacağını açıkladı

Muharrem İnce Ayasofya’nın ibadete açılışı nedeniyle bu sabah Yalova’daki evinden yola çıkarak İstanbul’a geldi.

Tarihi Yarımada’ya giden İnce, Ayasofya’da kılınacak ilk cuma namazı için Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kendisini arayarak davette bulunduğunu ancak kendisinin cuma namazını Sultanahmet Camii’nde kılacağını açıkladı.

Aracında video çeken İnce şu açıklamayı yaptı;

"Ayasofya'nın ibadete açılacağının haberleri ilk çıkmaya başladığı zaman bana sordular, ne diyorsun diye? Ben de dedim ki; Bizim egemenlik alanımızdır, Rusya, Yunanistan, ABD buna karar veremez. İkinci soru ise ‘gider misin?’ oldu."

"Dedim ki; İbadete açılırsa bu pandemi koşullarında yoğun bir talep olacağı için bir davet gerekebilir, herkes giremeyeceği için. Görüyorsunuz zaten Beyazıt'ı biraz geçtik yaklaşmak mümkün değil bunu öngördüm ben. Diyanet İşleri Başkanlığı’na sordular bu sefer Muhharem İnce ‘böyle dedi, ne diyorsunuz?’ diye."

“DİYANET İŞLERİ BAŞKANI SİYASET YAPTI”
Ali Erbaş’ın ise ‘Ezan bir davettir, ayrıca davete gerek yoktur' diyerek siyaset  yaptığını savunan İnce şöyle devam etti;

"Şimdi burada siyaset yaptı. Ezanın davet olduğunu herkes bilir, yani orada bir imada bulunuyor çok temel olan herkesin bildiği bir dini bilgiyi bilmediğimi ima ediyor, siyaset yapıyor bir din adamı gibi değil bir siyaset adamı gibi davranıyor."

"Sonra benim dediğim çıktı ve davet olayı gündeme geldi ve beni davet etti Diyanet İşleri Başkanı. Ben de kendisine hakkımı helal etmediğimi, kendisinin siyaset yaptığını söyledim ve kendisine kırgın olduğumu belirttim. Bugün buraya geldim hemen yanı başında Sultanahmet var, orada cuma namazını kılacağım."

“BEN EZANIN DAVETİNE UYACAĞIM”
Divan Edebiyatı Şairi Nabi’nin kasidesindeki, ‘Oraya ünvanla girilmez züht ve takva askerlerini sıraya dizer Ayasofya'da’ dizesini dile getiren İnce, “Yani ben tıpkı Diyanet İşleri Başkanı'nın dediği gibi ben ezanın davetine uyacağım, Diyanet İşleri Başkanı'nın davetine değil. Keşke ibadete açmakla kalsalardı siyasete açmayı bir kenara bıraksalardı” dedi.

“BUGÜNÜN SEÇİLMESİNİN NEDENİ İBADETE AÇMAK DEĞİL”
İnce, “Ayrıca bugün İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'e, İstanbul'u işgalden kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve ayrıca bugün Lozan'ın yıldönümü Lozan'ı imzalayan İsmet İnönü'ye dua etmek için buradayım zaten. Bugünün seçilmesinin nedeni de yine ibadete değil siyasete açmanın başka bir göstergesidir” diye konuştu.
(Habip Atam /Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Geveze24 Temmuz 2020 18:57

    Yunan başbakanı neredeyse zirlayacak. Adamlar şaka maka Ayasofya nin kilise olmasının hayalini kuruyorlarmış demekki lan utanmazlar 250 tane camiyi kiliseye çeviren batı trakya Türklerinin bile müftüsünü sectirmeyen siz degil misiniz? Şimdi cıkmış dünya mirasından bahsediyorlar. Bu arada bizim yalakalara ne demeli oğlum gidin isminizi değiştirin adınızı kostantin, makaryos koyun. Ayasofya nin cami olması kıbrısta ki birinin zoruna ne gitmiştir. He he he

  • Vb24 Temmuz 2020 20:08

    Burda avukatları çok....ismi türk gönlü rum

  • EKRİST24 Temmuz 2020 17:48

    CHP cuma namazı ile de sonunda alay etti.istanbul chp il lbaşkanı canan, muharrem ince  cuma namazına tüm chp lilerin adına gider demiş idi.yuh be islamiyetin emirlerine ya tam uyarsın yada hiç uymazzın.böyle bir din anlayısını nereden getirdir.yarın bir gün bunların hesabını ALLAH sana soracaktır.

  • Mustafa 25 Temmuz 2020 11:07

    Geri zekalı, kıçından yorum uydurma

  • Vb24 Temmuz 2020 20:07

    Kırk yıllık CHP'li Muharrem, CB adayı Muharrem, daha dün CHP'ye geçmiş militan bı kadına cevap bile veremedi...nerde kaldı Türkiye yi yönetecek....

  • Biz bize yeteriz24 Temmuz 2020 15:55

    Oha aşağıdaki yorumlara bahhhh hele dur şunların yevmiyeleri için 10 tl gönderem

  • FİNANSŞÖR24 Temmuz 2020 15:35

    50 senedir chp nin sırtında kamburlardandır.hiç bir partinin iktidara gelmesine dair bir başarısı varmı söyleyin bakalım.vizyon ve proje sıfır.

  • Yalovalı 24 Temmuz 2020 15:15

    Bu adam nereye koşuyor. Sanıyorki her tarafa otnarsam belki cumhurbaşkanı olurum. Sanıyorki daha önce aldığı %33 oy kendi başarısı. Oysa o sadece muhalif tepki idi. Kendi entellektüel yansıması hiç puan artırıcı nitelikte değildi

  • Gercekler24 Temmuz 2020 15:12

    Bu adamda cumhurbaşkanı olurum hayalleri ilesürekli farklı pozlar veriyor kendince! Ayasofyanın açılmadı bir siyasi güdümü yok mu? Atratürk müze taptı biz camii yaptık diye Atatürk ve laik cumhuriyet ile hesaplaşmanın adımlarından biri değil mi?hedef zamanla teokratik sistemi kurmak değil mi? Önce oligarşik sistem güçlenir, sonra monark sisteme dönüşerek güç iyice elde toplanır, en don ise teokratik sistem tesis edilir.

  • Nedim24 Temmuz 2020 15:09

    Aman abdest almayı unutma!  

  • Efe24 Temmuz 2020 16:27

    Hergun cuma namazı kılan unutmaz herhalde

  • tarık tek24 Temmuz 2020 14:48

    Cehape bu kafayla devam ederse hiçbir zaman iktidar olamaz halk partisi ama halkın yanında hiçbir zaman durmamiştir..

  • Alp24 Temmuz 2020 14:18

    Hem davet istiyor.hemde diyorki...arizali..sovmen bi tip anlamadim.normal..takintili muhalefet .ama.digerlerine..nispeten...allah akil fikir versin.

  • pazarci24 Temmuz 2020 14:08

    tum dunya ayasofyayi ibadete actirmamak icin MuslumanlaraTURK,LERE baski yaparken,ne acidir ki icerdeki muhalefet partillerinden hicbir destek ve sahip cikmak yok utanmasalar niye ibadete aciliyor diye cephe alacaklar

  • Bir gidin24 Temmuz 2020 14:07

    Yeter artık bıktık sizden de zihniyetinizden de bir bitmediniz gitti

  • Vb24 Temmuz 2020 14:06

    Sen artık siyasi bir çöpsün.... RTE ile uğraşman için önce seni partiden kovanları aşman gerek, onu da yapamazsın

  • pazarci24 Temmuz 2020 14:04

    Gercek inancla Bu Ulkenin cikarlarina kollama ve hizmet pesinde olsaydin giderdin .demekki sende kuklasin.

  • Uyan24 Temmuz 2020 14:04

    Bizdeki diyanet hem siyasetçi hemde ekonomist....pazara giderken akşam pazarına çik diyor ...Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu’nda Diyanet'in 2018 yılında 2 milyon 109 bin 76 TL faiz geliri elde ettiği açıklandı....parayı nerde değerlendireceğini iyi biliyor....

  • pazarci24 Temmuz 2020 14:02

    mazeret gosterme. gidemessin. Ayasofya camiisine gidip namaz kilamassiniz cunku ,gosteris icin yapiyorsunuz .cunku hepiniz kuklasiniz.tekrar soyluyurum mustafa kemelle birlikte chp de meftah olmustur.akli olan basini ellerinin arasina alsin iyi dusunsun ,chp kurulali kac sene oldu Ak parti kurulalli kac sene oldu ,Birde Ak parti donaminde yapilan hizmetleri bakin 

  • MEHMET24 Temmuz 2020 13:16

    Bu nasıl resim? Devlet Bahçeli sandım.

  • Evet24 Temmuz 2020 13:13

    Adamsin

  • Ertuğrul 24 Temmuz 2020 12:43

    Cumhurbaşkanlığı asayını hesaplıyorsa zor, karşıt oyları alması çok beğenildiğini göstermez. Bir çok televziyon programındaki yansımalarında pek birikimli nilgili derin olduğu yansımadı, tabi diğer adayların da aynıydı. Gerci Ülke siyasetinde bu kadarı yetiyor artıyır, sadece ayasofya edebiyatları kılıç hakkı edebiyatı yapmak bile yeter”

  • Bu24 Temmuz 2020 12:37

    Nu adam beyin peşinde?