E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİnce: Seçimde sandıklara sahip çıkacağız---

İnce: Seçimde sandıklara sahip çıkacağız

İnce: Seçimde sandıklara sahip çıkacağız
15 Haziran 2018 - 18:28 borsagundem.com

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce, "Seçimde sandıklara sahip çıkacağız. Bunun en güzel örneği Yalova seçimleridir. Yalova seçimlerinde ne yaptıysak, aynısını Türkiye'de yapacağız" dedi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Yalova'nın merkeze bağlı Elmalık köyündeki evinin bahçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Mitinglerinde yakında aksiyon planını anlatacağını, bir hafta, bir ay, 100 gün ve bir yılda yapacaklarını açıklayacağını belirten Muharrem İnce, "Ben Anayasa Mahkemesine başkan seçilmeyeceğim. Bu seçimde yargıç da olmayacağım. Ben Allah'ın izni, milletin isteğiyle cumhurbaşkanı olacağım. Cumhurbaşkanının da Erdoğan'ı ya da başkalarını, herhangi birini yargılamak gibi bir görevi yoktur. Derdim intikam değil. Derdim devri sabık yaratmak değildir. Ben bağımsız bir yargı oluşması için çalışacağım." diye konuştu.

İnce, sandık güvenliğiyle ilgili soruya, "Seçimde sandıklara sahip çıkacağız. Bunun örneği var. Bunun en güzel örneği Yalova seçimleridir. Yalova seçimlerinde ne yaptıysak, aynısını Türkiye'de yapacağız. Milletimizin hiç kuşku duymamasını istiyorum." yanıt verdi.

Suruç'ta yaşanan olaylarla ilgili yöneltilen soruya da yanıt veren İnce, "Üzüldüm. Olmaması lazım bu tür olayların ama ayrıntıları da öğreneceğim. Üzgünüm. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum. Bunların olmaması lazım." dedi.

"Parti rozeti taşımıyorum artık"
Seçilmesi halinde hiç kimseyi dışlamadan cumhurbaşkanlığı görevini yapacağını anlatan Muharrem İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başörtülü-başörtüsüz, sağcı-solcu, Türk-Kürt, Alevi-Sünni, CHP'li-AK Parti'li hiç fark etmez. Bu konuda kararlıyım. 4 Mayıs'ta rozetimi çıkarmıştım zaten. Parti rozeti taşımıyorum artık. Türk bayrağı taşıyorum. Bu konuda 16 yıldır toplumu geren, kamplaştıran, bölen bir Erdoğan var. Ben bunun tam tersi kucaklayan bir cumhurbaşkanı olacağım. Bunu göreceksiniz. Yani cumhurbaşkanı yardımcılarımda göreceksiniz, bakanlar kurulunda göreceksiniz, kabineyi açıkladığımda göreceksiniz. Kucaklayan bir cumhurbaşkanı."

"Güven veren bir Türkiye"
Türkiye'nin nefes almayı, barışmayı ve huzuru istediğini kaydeden İnce, "Türkiye, dövizin, faizlerin düşmesini istiyor. Güven veren bir Türkiye. Yorgun bir adam değil, bağıran çağıran bir adam değil, genç biri, taze kan Türkiye'yi rahatlatacaktır hatta bölgeyi rahatlatacaktır, belki dünyayı rahatlatacaktır. Meydanlarda bağırmayan, dış politikayı radikal söylemlerle değil de akılcı, ayakları yere basan dış politika. Bunları yapabilen bir Türkiye Cumhurbaşkanı bir anda piyasalara güven verecektir. Üretim artacaktır, faizler düşecektir. Bunu hep birlikte başaracağız." diye konuştu.

Muharrem İnce, "Cumhurbaşkanı seçilemezseniz mücadelenizi nasıl sürdüreceksiniz?" şeklindeki soruya da "Siyaseti bırakacak halim yok. Ben seçileceğime inanıyorum, bunu görüyorum. Merak etmeyin. Bu soruyu sormanıza gerek yok." karşılığını verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gobel6615 Haziran 2018 23:35

    CHP teşkilatını bu kadar aptal yerine koyma bence iki sandığa sahip olabilirler.

  • Metin15 Haziran 2018 22:47

    Hadi şurdan yalancilar

  • Vatandaş15 Haziran 2018 21:47

    Bu güzelim ülke bu tür adamları kaldıysa yazık bakın son iki aylık profiline tamamıyla kişiliğiyle Bağdaşmayan her şeyi yapıyor resmen din tüccarlığı yapıyor çünkü yaşamadığı bir şey yaşıyor mus gibi yapıyorALLAH bizi bunların eline Düşürmesin

  • Beyhan15 Haziran 2018 20:31

    Yakasında parti rozeti taşımayor Beyninde chp ağacı var yeme bizi kekleme bizi bizde insanız

  • vatansever15 Haziran 2018 20:24

    eeeey TC aklini basina topla bu kiside liderlik sifati yok .....bu olsun Aksener olsun haaalen 40 sene onceki devletciligin pesindeler ,tembel fosillesmis devlet yonetme sekli .....

  • Suat tosun15 Haziran 2018 20:10

    Gordugum kadariyla ne cok borsa gundemde yorum yazan ak kafalilar var.size sunu soyleyim arastirin okuyun oyle kulaktan duyma sozlerle karar vermeyin

  • Suat Tosunu cevap15 Haziran 2018 21:48

    Ya sen ne diyorsun kafayı mı yedin bu adam yalovada muhtarlık bile yapamaz önce gitsin kendi partisinde liderlik yapsın kendi partisinden oyalamanın birine ben neden oy vereyim

  • Beyhan15 Haziran 2018 20:42

    Suat tosun sana

  • vatansever15 Haziran 2018 19:21

    bu CHP de cicek sulayan bir kisidaha varidi gecmisde ....gencmiydi acaba????

  • demirkan 15 Haziran 2018 19:03

    TÜRKİYE SENİN ELİNE KALDIYSA YAZIK.

  • Murat15 Haziran 2018 23:08

    Şimdi yazik değıl yani bu durumuna öylemi? Ulen sız ne içiyorsunuz da kafanız hep böyle abazürtler

  • Ahmet bir 15 Haziran 2018 19:02

    Sn Muharrem bey Türkiye de terör ve pkk sorun u var de bende oy vereyim hdp nin altına yatma şehitler e yazık