E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİnce: Sayın Erdoğan Londra'da ne konuştun---

İnce: Sayın Erdoğan Londra'da ne konuştun

İnce: Sayın Erdoğan Londra'da ne konuştun
18 Mayıs 2018 - 13:29 borsagundem.com

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı örtülü ödenek konusunda başbakan ve cumhurbaşkanına seslenerek, "Nereye kullandın bunu bu kadar? Seçim çalışmalarına mı kullandın, bilelim?" dedi

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kırklareli'ndeki mitinginde konuştu.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Londra ziyaretini ele alan İnce, "Sayın Erdoğan Londra'ya gitti. Londra'da 3 gün kaldı. Şimdi size soruyorum, sayın Erdoğan Anadolu'da veya Trakya'da 16 yıl içinde, 3 gün bir şehirde kaldı mı? 3 gün İngiltere'de ne konuştunuz?" ifadelerini kullandı.

"F-35 uçaklarını 6 senedir ABD'den istiyoruz. Parasını veriyoruz, uçağı vermiyor. Bu uçakların en belirgin özelliği, helikopter gibi yukarıdan aşağıya inebilmesi. Parasını verdiğimiz halde F-35'leri 6 senedir vermiyorsunuz?" diyen İnce, "Neden 6 senedir vermediğini uçakları, seçimden 3 gün önce veriyorsunuz? Sizin gözünüzü boyamak için aziz Türk milleti." dedi.

"ABD ile ilişkiler büyükelçilik düzeyinde olacak"

Bir yıldır Türkiye'de Amerikan büyükelçisinin olmadığını dile getiren İnce, "Türkiye, ABD'nin gözünde bir katiple idare edilecek bir ülkedir. Daha ilginci, Türkiye'nin Şam'da büyükelçisi yoktur. Yıllardır yok. 4 milyon Suriyeli Türkiye'de. Suriyelilere 40 milyar dolar harcamışız. Ama Suriye'de elçimiz yok. Nasıl çözeceğiz bu sorunları? 40 milyar dolar paramız gitmiş. Ev yapsak 2 milyon ev yapıyor. Muharrem İnce cumhurbaşkanı olduğunda, ABD ile ilişkiler büyükelçilik düzeyinde olacak. Suriye'de büyükelçimiz olacak. Bağımsız, onurlu, başı dik. Böyle çözeceğiz sorunları." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Yenikapı'daki miting için yorumda bulundu

Bugün Yenikapı'da düzenlenecek "Zulme Lanet, Kudüs'e Destek" mitingine ilişkin değerlendirmede bulunan İnce, "Bugün sayın Erdoğan miting yapıyor Filistin'le ilgili. Hiçbir itirazım yok. AK Parti Genel Başkanı'na yardımcı olmak istiyorum. Milletimizin önünde söz veriyorum. İsrail mallarını boykot edecek misin? Hayır. Anlaşmaları iptal edecek misin? Hayır. Mavi Marmara için aldığın 20 milyonu geri verecek misin? Hayır. Sadece miting yapacağım diyor. Miting Filistinliler, Müslümanlar için değil. O miting seçim içindir" dedi.

Vaatlerini sıraladı

2008'den bu yana her emekli olanın maaşının düştüğünü vurgulayan İnce sözlerini şöyle sürdürdü:

"840 lira emekli maaşı var. Türkiye'de en düşük emekli maaşıyla en yüksek maaş arasındaki fark 9 kat oldu. Finlandiya'da bu 2 kat. Türkiye'de 6500 liraya da var, 840 liraya da var.  Muharrem İnce cumhurbaşkanı olduğunda, hiç üretimi artırmazsa sadece gelir dağılımını adaletli yapsak, herkesin maaşı 2 katına çıkar. Yakında bayram geliyor. Bayram deyince aklımıza baklava geliyor. Fıstığın kilosu 220 lira olmuş. Bakan çıkmış böyle olursa dışardan alırız diyor. Fıstığın adı Antep Fıstığı, sende hiç vicdan yok mu? Tarım Bakanı'nın adı Fakıbaba, milletin adı fakir baba. İki Trakya büyüklüğünde tarım alanı artık ekilmiyor. Buğday'ın artışı yüzde 11, mazotun artışı yüzde 27. 30 milyar para vermeleri gerekirken tarıma, 12 milyar verdiler. Türkiye Cumhuriyeti çiftçisine borçludur. O borcu bu köylü çocuğu hemen ödeyecek. AK Partili annelere sesleniyorum. Sizin partiniz mi daha değerli, yoksa çocuğunuz mu? 24 Haziran üniversite sınavı vardı. Size soruyorum, seçimin tarihi mi önemli sınavın mı? Bu ülkenin çocuklarını düşünmeyip, kendi koltuğunuzu düşünüyorsunuz. Bu çocukların sınav tarihlerinden ne istiyorsunuz?"

"Sakın güvenmeyin"

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kapsamında onları satın alan iş adamlarına seslenen İnce, "Sakın güvenmeyin. Yeniden gözden geçireceğiz, bunu herkes böyle bilsin." dedi.

Örtülü ödenek tartışması

Örtülü ödenek tartışmasında da değinen İnce, "Başbakanlar kullanırdı eskiden. Kanunu değiştirdiler, cumhurbaşkanı da kullanır oldu. Hem Binali Yıldırım, hem Erdoğan kullanıyor. Sıkı durun. 2018'in ilk 4 ayında 747 milyon örtülü ödenek kullanıldı. Nereye kullandın bunu bu kadar? Seçim çalışmalarına mı kullandın, bilelim? Benim cumhurbaşkanlığımda, istihbarat çalışmaları hariç, meclisteki iki büyük partiye göstereceğim örtülü ödenek harcamalarını. 2018'in ilk 4 ayında devlet 324 milyon lira kira ödemiş. Mesela araç kiralamaya 174 milyon harcamış. Nereden bulacaksın diyor parayı? Tasarruf edeceğim işte. Saray yaptın 2 milyar liraya. O paraya 100 bin ev yapılırdı, 100 bin ev." şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EMBESİLLER18 Mayıs 2018 19:49

    LAN OĞLUM ŞAPKAYI NE YAPACAKSINIZ.DOLAR OLMUŞ 4.50 EURO OLMUŞ 5.30 .PARAMIZ SÜREKLİ DEĞER KAYBEDİYOR. EKONOMİ ÇATIRDİYOR.

  • Cengizhan18 Mayıs 2018 19:15

    Sapkayla çıkıp hangi döneme meydan okuyorsun bi de hele bakım

  • ...18 Mayıs 2018 18:30

    TAM BİR ÇİFTÇİ ÇOCUĞU ÖĞRETMEN. imajı halktan biri oldugunu gösteriyor. İmaj çalışması yapmış belliki. işi profesyonelce yapıyor

  • POLAT ALEMDAR18 Mayıs 2018 18:16

    chp nin zamanında hiç bir ülke bizim liderleri kabul etmiyorlar idi.sen bunları iyi bilirsin sayın ince.sen bun lak lakları bırak bizlere projelerini söyle.mesala uçak, tank, atom bombası , sanayi yapan sanayi fabrikaları .seninki cahil kurnazlıktan ibarettir.

  • Haki 19 Mayıs 2018 19:26

    Pişt uçak fabrikasını menderes kapattı.

  • tilki18 Mayıs 2018 17:39

    sayın ince cumhurbaşkanı kraliçe ile 5 çayı içti çoluk çocuk tan bahsetti ha birde kraliçenin 19 mayısta torunun düğünü var tayyip bey çeyrek takacakmış!! Sayın ince ne konuştuğunu merak etme sen cumhurbaşkanı ol düzeni yeniden kur!!!

  • osman18 Mayıs 2018 17:06

    8 köşe şapka mı kaldı 1985 lerin kafası hala bunlar. bu kafayla asansöre bile binemezsiniz kılıçtar oğlu gibi yürüyen merdivene ters binmişti kağıt tepe.reis bunlara boşuna anlatıyor yeni türkiyeyi adamlar hala 8 köşeli şapka ile siyasete soyunuyor.

  • demirkan 18 Mayıs 2018 16:28

    ŞAPŞAL PALYAÇO. NE KADAR KIVIRSANDA BECEREMİYON.

  • 🐑🐑🐑🐑18 Mayıs 2018 17:44

    Demirkan SEN NE TERBİYESİZ BİR YARATIKSIN.

  • Türkoğlutürk 18 Mayıs 2018 17:22

    Hırsız olmasın koltuk uğruna pkk ile pazarlık Masasına oturmasın yahudi ile işbirliği yapıp müslüman ülkeyi parçalamaya çalışmasında palyaço olsun

  • Okuma özürlüler 18 Mayıs 2018 14:53

    HABERI OKUMADAN YORUM YAPAN ZAVALLILAR. ÖNCE OKUYUN SONRA FİKİR SAHİBİ OLUN.

  • Ali Öner18 Mayıs 2018 14:35

    Doğru söze ne denir? 16 yıldır Akp ve başındaki Erdoğan ülkemizi çok fakirleştirdi. Doların 4.48 olduğu, özel sektörün 1 yılda ödemesi gereken borcu 220 milyar dolara ulaştığı, dünyanın en batık ekonomisi olan Arjantin ile aynı kategoride değerlendirildiğimiz bir hale geldik şu anda. Artık tamam deme zamanı geldi Sn Erdoğan'a. Dinlenmesi hem kendi hem de Türkiye'nin yararına olacaktır.

  • doğru18 Mayıs 2018 14:09

    devleti yönetecek insan az konuşur,çok düşünür,bilgi yüklü olur,akp de chp de diğer partilerde maganda siyaseti yapıyor...

  • Davut18 Mayıs 2018 16:33

    İktidarı kandırmayanmı var. Yoksa bop adım adım gerçekleşiyormu. İsrail mallarına niye boykot yok.

  • wers18 Mayıs 2018 13:57

    yaaa amaaaannnn bıktım artık bu tarz politikadan az gelişmiş ülkelere bakın böyle konuşmalar söylemler oluyor mu her iki tarafta aynı

  • Orhan kaya18 Mayıs 2018 13:57

    Yakinda iki anahtar verecem derse sasirmayin..kapitalist düzeni sapkasiyla degistirebilecegini sanan garibim

  • Hasan aydın18 Mayıs 2018 13:52

    Seni amerikadan arayan adamın kim olduğunu ve ne konuştuğunu söyle

  • HASAN TOSUN18 Mayıs 2018 13:51

    emekli milletvekilleri onbilira maaş alsın,gariban 840 tl alsın,ince finlandiyada üstle alt maaş farkı 2 katı diyorsun,emekli maaşlarını 5000 tl yapacakmısın,hayır yapamıyacaksın,tayyip zaten yapmaz,hayallerimiz kıyamete kaldı,önce oturup devlet düzenini sistemini saat gibi çalışır hale getirin,kanunları öyle yapın,zırt pırt askeriye burnunu sokmasın,ihtilal yapmasın,cemaatler tarikatlar teröristler devlet düzenine el atmasın kökü kazınsın,varmısın bunlara,yoksun,tayyipde olmadı,olsaydı bunlar olmazdı