E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİnce, Karamollaoğlu ile görüştü---

İnce, Karamollaoğlu ile görüştü

İnce, Karamollaoğlu ile görüştü
07 Mayıs 2018 - 18:42 borsagundem.com

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adayları ziyaretleri kapsamında ilk olarak Saadit Partisi (SP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu'nu ziyaret etti.

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Saadet Partisi Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Saadet Partisi Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. 

İnce ve Karamollaoğlu, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. 

İnce, şunları kaydetti: 

"Bugün Sayın Erdoğan'dan, Sayın Akşener'den, Sayın Karamollaoğlu'ndan ve Sayın Demirtaş'tan randevu isteyecektim. Tabi ki Demirtaş'tan isteyemedim. Onun için izin istedim Adalet Bakanlığından. İzin verirlerse Onunla da görüşeceğim. Sayın Genel Başkan bugün geri dönüş yaptılar, kabul ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Amacımız başarı dileklerimizi iletmek, centilmenlik ortamında seçimin yaşanması. Sayın Genel Başkan ile ben zaten Türkiye'de uzlaşma kültürünün başlangıç felsefesinden gelen insanlarız. Yani Kıbrıs Barış Harekatı'nın yapıldığı günlere geri dönersek, rahmetli Erbakan'ın ekolünden gelen Sayın Genel Başkan ile Rahmetli Ecevit'in ekolünden gelen benim yarışırken o eski uzlaşma kültürüne yeniden Türkiye'nin ihtiyacı var." 

Türkiye'nin barışmaya, uzlaşmaya ve büyük bir şemsiyeye ihtiyacının olduğunu dile getiren İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bunu gerçekleştireceğiz Allah'ın izniyle. Sayın Genel Başkan'a da az önce sordum; Televizyon kanallarında 5 aday birden tartışsak tıpkı Batılı ülkelerde olduğu gibi millet bizi dinlese, 'sizin görüşünüz nedir' diye... Kendisi de seve seve katılacağını, bunun çok doğru olacağını ama diğer adaylarla da bunu basın aracıyla paylaşmamız gerektiğini söyledi. Ben de paylaşıyorum. Biz ikimiz bütün adaylarla birlikte televizyon kanallarında milletimizin bizi dinlemesini isteriz. Sayın Genel Başkan'a başarı dileklerimi iletiyorum. Allah mahçup etmesin." 

Bir basın mensubunun "Sayın Erdoğan sizinle aynı ekranda tartışma programına çıkar mı?" sorusuna İnce, "Biraz inancım var. Çıkacak diye düşünüyorum. Dün, 'Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesine çıkaracağız' dedi. Eğer çağdaş ülkelerde olduğu gibi yapmak istiyorsa onlar öyle yapıyorlar. Bugün gelişmiş ülkelerde adaylar karşılıklı televizyonlara çıkıp tartışıyorlar. Dün biraz umutlandım. Göreceğiz bakalım." yanıtını verdi. 

İnce, başka bir basın mensubunun, "Görüşmede ikinci tur gündeme geldi mi?" sorusunu, "Hayır gelmedi. Çünkü Sayın Genel Başkan da ben de birinci turda seçileceğimize inanıyoruz." diye yanıtladı. 

"MİLLETİN VERECEĞİ KARARA DA SAYGILI OLMAK MECBURİYETİNDEYİZ"
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu da görüşmede genel olarak memleketin manzarasını tahlil ettiklerini ve yapılan çalışmalar konusunda istişarede bulunduklarını söyledi. 

Yapılacak seçimlerin memleket ve millet için hayırlı olması dileğinde bulunan Karamollaoğlu, şöyle konuştu: 

"Seçimlerin kavga ortamında, husumet içerisinde geçmemesi gerektiği kanaatindeyiz. İnşallah böyle de bir seçim geçiririz. 25 Haziran sabahı kim sandıktan milletin teveccühüyle çıkarsa o konuda da inşallah rahat oluruz. Bizim düşündüğümüz gibi millet düşünmemiş olabilir veya hakikaten millet bir konuda çok daha güzel bir karar verir. Milletin vereceği karara da saygılı olmak mecburiyetindeyiz. Ben kendilerine başarı diliyorum. Bizi ziyaret ettikleri için de teşekkür ediyorum." 

Dün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan manifestoyla ilgili değerlendirmelerinin sorulması üzerine Karamollaoğlu, "Ben memnun oldum. Bu konuyu aylardır dile getiriyoruz. Tabi burada bizim sözden çok tatbikata ihtiyacımız var. Bunun da bilinmesinde fayda var." dedi. 

Ziyarette, İnce'ye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ile Grup Başkanvekili Engin Altay eşlik etti. 

DHA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nihat08 Mayıs 2018 02:56

    Bu mezar kaçkınlarına ülke falan teslim edilmez, emanet de edilmez.

  • Berber bekri08 Mayıs 2018 01:36

    Şöyle bakalım bir an bu resme yabacı ulkede bir vatandaş görse ve bunlar 50 gün sonra Türkiye de seçimlerde yarışacak desek Türkiye de demokrasi var sanır bide böyle bakın ne olur.....

  • 2.tura kalir bu is...07 Mayıs 2018 23:22

    Gecemez kimse ilk turda yuzde 50 yi..

  • FATİH İSLAMBUL07 Mayıs 2018 23:04

    KÖPRÜDEN GEÇENE KADAR DAYI RÖLÜ YAPIN KÖPRÜYÜ GEÇİNCE AYI DERSİNİZ BİR BİRİNİZE REİSİ YEDRMEYİZ SİZİN GİBİLERE

  • KILIÇ07 Mayıs 2018 22:35

    REİS HARİCİNDE LİDERLİK VASFI TAŞIYAN ADAY YOK.TÜRKİYE KURDA KUŞA TESLİM EDİLEMEZ.

  • aakoc07 Mayıs 2018 22:10

    Adam yüzbin imzayı chp ile buldu..digeri yuzde yirmibeş oyu var..cıkıp ilk turda secilecegiz diyorlar..bunlar ne yiyip içerler arkadas

  • Zühtü Tansel07 Mayıs 2018 20:56

    Bravo İnce ve Karamollaoğlu. 16 yıldır ülkemize kabus yaşatan akp ve onun genel başkanı Erdoğan’ı bu seçimde yenecek ve ülkemizi geleceğin modern, demokratik, insan haklarına saygılı, hukuka uyan bir ülke haline getireceğinize inanıyoruz.

  • vatansever07 Mayıs 2018 19:04

    aaahhh birde kalpleri konussa....