E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMuharrem İnce'den piyasalara mesaj---

Muharrem İnce'den piyasalara mesaj

Muharrem İnce'den piyasalara mesaj
16 Mayıs 2018 - 21:54 borsagundem.com

Muharrem İnce, katıldığı bir programda "Rakamları düşük göstermek için alicengiz olaylarından uzak duracağız. Ekonomi rakamlarını doğru söyleyelim. Güven veren bir ülke olduğumuzda dolar kendiliğinden düşecektir." dedi

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce FOX Tv'de konuk olduğu programda Türkiye'de yasama, yürütme ve yargıyı kontrol eden tek bir kişinin olduğunu ve kuralların işlemediğini söyledi.

"EKONOMİ RAKAMLARINI DOĞRU SÖYLEYELİM"

İnce ekonominin gidişatına ilişkin soruyu, "Büyüme rakamlarınız, işsizlik rakamlarınıza kimsenin inandığı yok. AVM ekonomisinden çıkabilmek için birincisi demokrasi. Dolar yükseldi bugün. 2017'deki orta vadeli programda 2018'in sonunda 3,73 olacak diyor. 2019'da 3,92 olacak. 2020'de 4,02 olacak. Şimdi dolar 4,40. Sonra diyor ki; Bizi dolarla terbiye etmek istiyorlar. Sen onların suç ortağısın. Geçmediğimiz köprünün, yatmadığımız hastanenin parasını ödüyoruz. Bunu nasıl çözeceğiz. Birincisi, soygun düzenini engelleyeceğiz, bilimi egemen kılacağız. Rakamları düşük göstermek için alicengiz olaylarından uzak duracağız. Ekonomi rakamlarını doğru söyleyelim. Güven veren bir ülke olduğumuzda dolar kendiliğinden düşecektir." şeklinde yanıtladı.

"İHALELERİ GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ"

İnce ayrıca bir gazetecinin “Köprülerden bahsederken fiyatlar çok fahiş ve hükümette bunların suç ortağı demiştiniz, köprülerle ilgili anlaşmaları gözden geçirecek misiniz, ihalelerle ilgili ne yapacaksınız?” sorusuna İnce, “Bütün ihaleleri tekrar gözden geçireceğiz” cevabını verdi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce FOX Tv'de Fatih Portakal'ın sunduğu Liderler programına konuk olan İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle:

* "Kılıçdaroğlu'nun kendisinin karşısına iki kere aday olmuş kişinin aday göstermesinin büyük bir centilmenlik olarak düşündüm. Eşim bana adaylığımı sorduğunda 80 milyonun yükünü omuzlarımda hissediyorum, insanlara umut olmak çok büyük bir görev dedim"

GENELRKURMAY BAŞKANI HULUSİ AKAR'A TEPKİ

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret etmesine sert tepki gösteren İnce,  “Ülkeyi, siyasallaşmış bir din, eğitim, siyasallaşmış bir ordu ve siyasallaşmış bir ekonomi yönetiyor. Ordu da öyle ne işi var Genelkurmay başkanının Abdullah Gül’ün evinin bahçesinde. Kimsin sen, nesin? Ne zannediyorsun kendini. Sök apoletlerini tak kravatını, çık karşımıza. Türkiye’nin durumunu düşünebiliyor musunuz? Her şey siyasallaşmış durumda” dedi.

“O YAPIDAKİ İNSANLARLA ÇALIŞMAM”

İnce’nin bu sözlerinin ardından Fatih Portakal’ın “Seçilmeniz durumunda sizin Genelkurmay’la ilişkiniz nasıl olacak? sorusuna da İnce, “Geçici süreli çalışırım. O yapıdaki insanlarla çalışmam mümkün değil benim” ifadelerini kullandı.

'BAĞIRAN ÇAĞIRAN AYAR VEREN BİR CUMHURBAŞKANI OLMAK İSTEMİYORUM'

- "Asık suratlı bağıran çağıran ayar veren bir cumhurbaşkanı olmak istemiyorum. 16 yıllık milletvekiliyim. Daha rahat daha özgür daha insanlara dokunan birisi olmak istiyorum Kravatla bir derdim yok, severim. Ama böyle davranmanın toplanmanın topluma daha iyi olacağını düşnüyorum. Balıkçının oltasına dokunabilen, kahvede yancı olabilen asık suratlı olmayan, ceketini çıkaran onları düşünen biri olmak istiyorum. Bunun için takmıyorum. Ama Anıtkabir'e giderken kravatımı takarım, saygı duruşumu okurum"

- ''Saray'da oturmayacağım. Kendi evimde oturacağım bu daha keyifli. Hiç tepeden bakmadan trafiği çok dfazla aksatmadan 300-500 korumayla gezmeden yaşayacağım''

'KILIÇDAROĞLU'NUN KARŞISINA ÇIKMAM'

- "Ola ki 24 Haziran'da kazanamadım Kılıçdaroğlu'nun karşısına asla aday olmam. Ben vefalı bir insanımdır. Kendisiyle asla bir yarışa çıkmam. Benden daha iyi bir cumhurbaşkanı adayı bulursak onu da desteklerim".

- "16 yıldır Kılıçdaroğlu'yla milletvekilliği yaptım. Beni çok iyi tanır. Kamuoyunda tanınmışlık oranımı bilir. Kılıçdaroğlu'da doğru kişiyi aday yapmışız dedi bana''.

'YARGI,YASAMA VE YÜRÜTMEYİ TEK BAŞINA KONTROL EDEN BİRİ VAR'

- "Türkiye'de şu anda bizzet AYM tarafından rafa alınmış durumda. Şu anda bir kişinin sınırları var sadece. Ben 2002 yılından beri Meclis'teyim. Bugün Türkiye'de yargı, yasama, yürütmeyi tek başına kontrol eden biri var. Üniversite bölünsün diyor, bölünüyor. Türkiye'de kurallar işlemiyor. Böyle bir durumda cumhurbaşkanı olacağım. Ben çok büyük bir zorlukla karşı karşıyayım. Kuralları doğru koyarsak işin içinden çıkabiliriz. 81 milyonun bütçesinin bir cumhurbaşkanı tek başına karar verebiliYor. Ben bu yetkiyi kullanmayacağım. Ben bu yetkiyi Meclis'e geri vereceğim. Yargıyla ilgili yetkikleri de kullanmayacağım. Bizde yüksek yargı yetkilileri iliklemesi kolay olsun diye çıtçıtlı cübbe yaptıracaklar nerdeyse."

OHAL TARTIŞMALARI

OHAL hemen kaldırılacak. Bu sadece AK Parti'nin işine geliyor.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Polislerde olduğu gibi 3600 gösterge meselesini çözeceğiz. Böyle olunca 200 bine yakın öğretmenin emekli olmasını bekliyoruz. Bunun yanı sıra ikili öğretimler sona erecek. 

AK Parti hükümetleri döneminde eğitime ayrılan bütçe artırıldı ancak kalite artmadı. Bunun artırılması gerekiyor. 20 yılda 10 bakan değişti, 5 sınav sistemi getirildi. Asla asla ideolojik bir dayatma olmayacak. Bir yıl siyasal uzlaşma öneriyorum. Bunun için de kimler olacak? Bunun içerisinde toplumun her kesimi olacak. Eğitimde siyasal uzlaşma olmadan bir düzenlemeye gitmeyecek. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (34)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • samet17 Mayıs 2018 10:47

    erbakanın dediği gibi t.c. iki parti var biri SAADET diğeri diyerleri çunku hepsının yontemi aynı fayızcı ve kapıtalıs bir ekonomi duzeni erbakan 11 ayda ulkenın sorunlarını çözdu ama kıymetini bilmedi bu millet şımdıde çekiyoruz anlayan anladı

  • bu dünyadan biri17 Mayıs 2018 09:54

    Akp yandaşları Muharrem Beyin söylediği hangi şeye itiraz ediyor onları yazsın da görelim. Demokratik bir Cumhurbaşkanı olacağım diyen insana karşı çıktığınıza göre astığı astık kestiği kestik bir kral istiyorsunuz ülkede. O zaman sizinle aynı dili konuşmak neden mümkün değil anlaşılıyor. Muharrem Bey gibi insanlar size bol gelir, sizin kafanız 100 yıl geriden geliyor. İsveç, Danimarka, Norveç gibi ülkeler demokrasinin zirvesindedirler, biraz araştırın bakalım Tayyip Beye mi benziyor oradaki Başkanlar yoksa Muharrem İnceye mi?

  • Cvk17 Mayıs 2018 08:37

    Daha vekili olduğun ilin Belediyesi çalışanlarının parasını odeyemiyor.cikmis doları düşürecek mis hahhah.

  • yılmaz17 Mayıs 2018 08:13

    temel bey sp den başkası bu ulkenın sorunlarını çozemez nokta erbakan daha önce 11 ayda sorunları çozmuştu

  • Ziya17 Mayıs 2018 05:50

    Bundan Cumhurbaşkanı falan olmaz! Zerre kadar devlet adamı niteliği taşımayan bir zevat ancak chp de mal müdürü olur.

  • Han17 Mayıs 2018 03:54

    İhracat yapamıyorsan ithalat da yapmayacaksın. Üretmeyen ve tüketen ülkelerin parası değer kaybeder. Birazda yerli malı kullanmalıyız. Ülkemiz hiç milliyetçi değil avrapayı görün nasıl milliyetçiler.

  • Sdk17 Mayıs 2018 03:15

    Dolar durmaz. Yırtsan yine durmaz tüm dünyada yükseliyor Türkiye ye has değil

  • ahmet akbey bursa17 Mayıs 2018 00:08

    sayin vekilim oyum sana,insaallah bu kotu gidisi durdurursunuz.dogru duzgun bir dis politika ve tutarli bir siyaset ve de gercekci bir ekonomi politikalarina ihtiyac var.akp koyluyu tarimi kucuk esnafi ve daha kucuk olan ne varsa bitirdi.giderlerse ekonomiyi batirip gidecekler,siz gelirseniz simdiden kolay gelsin,isiniz zor...

  • ASKER16 Mayıs 2018 23:56

    100 kere seçime gitsen başaramazsınız .

  • ASKER16 Mayıs 2018 23:36

    şapka nerede ince şapkasız çıkma.

  • iso16 Mayıs 2018 23:31

    ABD para basarken yıllarca aldığınız faizsiz dolarları ödeme vakti... Biz "taşa betona yatırım yapmayın üretim yapacak fabrikalar kurulmalı" dedikçe "vatan haini" olduk... AMA ADAMLAR YOL YAPTI dediniz... Şimdi elimizde yol yerine döviz getirecek fabrikalar olsaydı dolar şu an pekala 2-3 lira bandında olabilirdi... BUYURUN YOLLAR SİZİN 100 bin TL'lik arabaya 250 bin, 0,5 $'lık benzine 6,5 TL, yılda 2-3 bin TL vergi ödeyip GEZİN AK PARTİLİLER! Bu suça siz de ortaksınız!

  • Cemal Reis17 Mayıs 2018 02:36

    Amerika dolarları dünyaya dağıtırken ekonomi mucizesi diye bu safları kandırdılar, şimdi de bol para bitince dolardan bize ne diyor. Ama donu bile dolara bağlı!

  • Metin16 Mayıs 2018 23:22

    Türk halkı size güvenmiyorki...elalem nasıl güvensin.

  • Bunu da bilin Troller 16 Mayıs 2018 23:21

    İsrail ile Yapılan Anlaşmalar Feshedilsin' Önergesi AKP Oylarıyla Reddedildi

  • ...17 Mayıs 2018 03:15

    Sen de şunu bil ki chp yalakası bu işler kolay değil iptal edildiğinde feshedilen sözleşmelerin tazminatını ödersin okey ticaret siyaset gibi işlemez kalın kafana sok bunu

  • İNCE İNCE 16 Mayıs 2018 23:14

    Hangi ihaleye baksan CENGİZ İNŞAAT .Başka firma yok mu bu memlekette.

  • Metin16 Mayıs 2018 23:10

    Aç tavuk rüyasında dari görürmüş.İnce kendisini parti dışına attırdı. Kilicdaroglu'da en büyük rakibinden kurtuldu.MUHARREM GEL BAKAYIM BURAYA...:)))

  • #TAMAM 🤣🤣🤣16 Mayıs 2018 23:08

    TROLLER YAZMAYA BAŞLAMIŞ. BİRAZ DA DÜZGÜN VE ANLAŞILIR CÜMLELER KURSANIZ.🤣🤣🤣

  • ASKER16 Mayıs 2018 22:45

    kaybedeceksin bunu sende biliyorsun daha asönsörde kaldın.seçimde kılıçtar oğlu sana oy vermez başımdan gitsindiye

  • Sahte asker16 Mayıs 2018 23:14

    Koyktunmu

  • SAHTE16 Mayıs 2018 23:05

    "ASKER" PİYASAYA ÇIKMIŞ.

  • Oguz16 Mayıs 2018 22:44

    16 yildir muhalefet olmayi becerememis bir parti ve bu partiye baskan olamamis bir muharrem ince. Seni partilerine baskan olmaya layik gormeyen chpliler nasil oluyorda TURKİYE CUMHURİYETİ cumhurbaskanligina layik goruyorlar.azicik icinde oldugunuz vahim durumun ironisini anlayin.

  • YORUM16 Mayıs 2018 22:43

    osmangazi köprüsü çıkışından bursa çıkışı arası yaklaşık 15-20 km lik otoyol ücreti 20 Tl, bu vicdansızlıktır böyle fahiş bir rakam başka bir ülkede yoktur sanırım sözümona köprü geçişinden yapılan indirim öyle anlaşılıyor ki buradan telafi edilmiş, böyle insafsızlık olur mu, batsın sizin otoyollarınız, alın başınıza çalın, tam bir soygun düzeni.. istanbul ankara arası 450 km ödenen toplam ücret 10 tl. yi geçmez.. bu ne rezalet, sonra da çıkıp otoyol yaptık diye övünüyorsunuz...

  • t17 Mayıs 2018 00:13

    METİN sen gelde Ankara daki yolları gör

  • Metin16 Mayıs 2018 23:17

    20 TL cok degil.Avrupa da ücretsiz yol kalmadı. Dünyanın parasını alıyorlar. Kaymak gibi yollarımiz var.Güvenli rahat hızlı. .20 TL yoksa eski yoldan git.

  • erol g.16 Mayıs 2018 22:39

    RUHUNU SATMIŞ/KİRALAMIŞ TELEVİZYON PATRONLARI CUMHURBAŞKANI ADAYLARININ SİYASİ/EKONOMİK DÜŞÜNCELERİNİ ÖĞRENMEMİZ İÇİN ADAYLARI TELEVİZYONLARINA DAVET EDİP PROGRAM YAPMIYORLAR

  • Muhsin Değirmenci16 Mayıs 2018 22:33

    Öğretmenler yıllardır 3600 gösterge kurbanı olarak görev yapmaktadırlar.4 yıllık üniversite mezunu olan bu insanlar farklı mesleklerde çalışan emsallerine göre yıllardır mağdur olmaktadırlar.Aslında uygulama anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır.Fakat öğretmenlerin gözünün içine baka baka haksızlık yapılmaktadır.3000 göstege üzerinden maaş almakta ve emekli olmaktadırlar.Binlerce emekli öğretmenimizde bu haksızlığın bir an önce giderilmesini beklemektedir.İnşallah düzeltirler.

  • KILIÇ16 Mayıs 2018 22:29

    EGERKİ ARAŞTIRMAN GEREKEN BİR ŞEY VARSA CHPLİ BELEDİYELERDEN BAŞLA ÇÜNKÜ HALEN ÜLKE ONLARIN ENKAZINI TEMİZLİYOR.

  • Berber bekri17 Mayıs 2018 04:17

    Kılıç atarken destekli at veya ufak at eskişehir i gör ve geçmişiyle kıyasla ..Istanbulsa bahsettigin kocaman bir hapishane yollarda be trafikte geçen zavallı ömürler çöplüğü dikey mimariden vazgececez yatay yapacaz diyen de istanbula ihanet ettik diyende senle aynı zihniyet mecbur olduğu için yaşıyor insanlar istanbulda kazancı yollarda bitiyor..Anadoluda zaten şehir yok çoğu kasabadan bozma ne belediyeciliği tiyatro yok konser salonu yok park yok çay bahcesi duydun mu hiç o bile yok çoğunda yeşil alan yok alt yapı yok ufak bir yağmurda göl..bisiklet yolları yok engelli ye uygun şehircilik hic yok engelsizler yürüyemiyor kaldırımlarında spor sahaları sağlıklı yaşam alanları yok hava kirliliği çok sokak denilen daracık yerler plansız %90 'ni ruhsatsız binalar okul bahçesi yok çoğu okulun olanda ufacık spor sahası salonu olan okul zaten çok az apartman alt katları olmuş sağlık ocağı rant rant rant sen ya şehir görmemişsin yada asfaltı şehir sanıyorsun

  • ahmet16 Mayıs 2018 22:22

    Olmazya iktidar sizin elinize geçerse hiçbir proje bitmez.Yeni proje üretmeniz zaten imkansız.Allah Türkiye'nin yardımcısı olsun o zaman.

  • Celal16 Mayıs 2018 22:30

    Proje dediğin halkın 40 senesini ipotek altına alan yol köprü sacmaligiysa yapmasınlar zaten. 1 liralık yolu 10 liraya yapmak proje degil halka kazıktır

  • Devrim16 Mayıs 2018 22:18

    Bütün ihaleleri gözden geçir kendi yandaşlarına devşir sıra sizde hadii bakalım kolay gelsinAllah fırsat vermesin

  • Kim gelsin16 Mayıs 2018 22:30

    İhalen iptal olacak diye mi korktun

  • Hakan16 Mayıs 2018 22:16

    Eyvahhh ya akp lilerin oyunu kaybedicen yada adamlar fetöcüler gibi kaçıcaklar