E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİnce: Bildiklerimi, kaygılarımı anlattım---

İnce: Bildiklerimi, kaygılarımı anlattım

İnce: Bildiklerimi, kaygılarımı anlattım
22 Kasım 2018 - 12:51 borsagundem.com

Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü

CHP'nin 24 Haziran seçiminde cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, partisinin İstanbul 
Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için eğilim yoklaması yapılması çağrısında bulunarak, bu yoklama yapılırsa İstanbul'da aday olacağını belirtti. 
Partilerin 31 Mart 2019'da düzenlenecek olan yerel seçimler için aday belirleme süreçlerinde sona yaklaşılırken, CHP'nin İstanbul adaylığı için İnce'nin de ismi geçiyor. 
İnce bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, 1989'da CHP'nin belediyeleri kazanmada başarılı olduğunu ve bunun yine yapılabileceğini söyleyerek, şöyle konuştu: 
"Büyükşehirlerde sandık kurarsak, bunu da eğilim yoklaması olarak yaparsak doğru olur. Çünkü ön seçim ya da aday yoklaması hâkim gözetiminde, seçime 45 gün kala yapılır. Buna gerek yok. Şimdiden sandık koyalım, İstanbul'da partililer karar versin kimin aday olacağına." 
İnce, bu görüşlerini Kılıçdaroğlu'na da aktardığını belirterek, "Muharrem İnce kendine koltuk derdinde değil, Türkiye derdinde. 250,000 kişinin önüne sandık konulursa adayım. Ama diğer türlü, 'Gel aday ol' denilirse kesinlikle aday değilim" dedi. 
Genel seçimde partisinin üstünde oy alan İnce olağanüstü kurultay toplayarak genel başkan olabilmek için girişimde bulunmuş ancak başarılı olamamış, karşılıklı yapılan açıklamalarla Kılıçdaroğlu ile arasında gerilim yaşanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hoca efendi22 Kasım 2018 17:18

    Muharrem seni cumada göremiyoruz artık aday olunca seni en on safta görürüz artık

  • melih5322 Kasım 2018 16:47

    24 haziran akşamı yok oldu..bizim için yok artık..hayatımızda ilk kez chp ye oy attık ..dersimizide aldık..iyi partiyle ittifk yapmazlarsa ist *zor değil imkansız..oda iyi bir adayla...ankarayla koordineli aday olmalı..

  • edo22 Kasım 2018 13:33

    Hikaye