E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİnanılmaz artış: DSÖ'den 'yeni varyant' uyarısı!---

İnanılmaz artış: DSÖ'den 'yeni varyant' uyarısı!

İnanılmaz artış: DSÖ'den 'yeni varyant' uyarısı!
19 Ocak 2022 - 13:04 borsagundem.com

Salgının sona ermediğini belirten Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Dr. Tedros Ghebreyesus dünya liderlerine, Omikron'un çok daha hafif olduğu ve virüsün yol açtığı tehdidi ortadan kaldırdığı algısına karşı uyarıda bulundu.


Ghebreyesus, Cenevre'de örgütün genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında geçen hafta dünya genelinde 18 milyon vaka görüldüğünü belirterek şunları söyledi:

''Salgının bittiğini söylemekten çok uzaktayız. Genel olarak Omikron varyantında daha hafif belirtiler görülüyor. Ama bunun hafif bir hastalık olduğu yanılgısına düşmeyin. Omikron hastaneye yatırabiliyor ve ölümlere neden oluyor. Çok daha hafif vakalar bile sağlık hizmetleri üzerinde baskı yaratıyor.''

"AŞISIZLARDA CAN KAYBI RİSKİ ÇOK DAHA FAZLA"

Omikron vakalarının küresel düzeyde "inanılmaz şekilde arttığını" belirten Ghebreyesus, yeni varyantların ortaya çıkabileceğini belirterek bu yüzden temas takibin yaşamsal önemde olduğunu vurguladı.

Ghebreyesus, ''Özellikle birçok ülkede aşılama oranlarının düşük olması kaygı verici. Çünkü aşı olmamış kişilerin hastalığı ağır geçirmesi ya da yaşamını kaybetme riski çok daha fazla'' dedi.

DSÖ'nun acil durum direktörü Dr. Mike Ryan da özellikle aşılı insan sayısının daha az olduğu ülkelerde hastalığın bulaşıcılığının yüksek olmasının hastaneye yatışlar ve ölümleri tırmandırabileceğini söyledi.

AVRUPA'DA REKOR ARTIŞ

DSÖ'nun uyarısı bazı Avrupa ülkelerinde vaka sayılarının rekor seviyeye çıktığı bir dönemde geldi.

Fransa'da dün vaka sayıları bir gün öncekine göre dört kattan fazla artarak 464 bin 769 oldu. Pandeminin başlangıcından bu yana bu sayıya hiç ulaşılmamıştı. Ülkede hükümetin test ve izolasyon protokolünün eğitime sekte vurduğunu söyleyen öğretmen sendikaları bir hafta içinde ikinci kez grev kararı aldı.

Danimarka'da dün 33 bin 493 vaka açıklandı. İtalya'da da bir gün öncesindeki oranla vaka sayılarının üç kat artarak 228 bin 179'a çıktığı duyuruldu.

Geçen haftaki bir günlük iş bırakma eylemi nedeniyle ülkedeki ilkokulların yarısında ders yapılamadı.

Öğretmenler derslerdeki aksamaların yönetilemez bir seviyeye geldiğini söylerken birçok ailenin çocukları için aşı randevusu almakta zorlandığı eczanelerin önünde testler için çocukların uzun kuyruklar oluşturduğu belirtiliyor.

Omikron'u bilmişti... Fauci, yeni tehlikeyi açıkladı!

 

İsrail paylaştı: 4. doz aşı Omikron'a karşı koruyor mu?

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Plandemi19 Ocak 2022 13:46

    Sıkıştılar ıyice son kozlarını son korku pompalamalarini yapiyorlar ne kadar daha korku salip aşılarsak kâr diyerekte at yalanı....

  • misafir19 Ocak 2022 13:13

    Tüm söylenenler yalan, hepsi palavradan ibaret. insanların aşı karnesi çıkartılması için yapılan bir oyun + dünya nüfusu fazla gelmekte bu yapıya. Dünya nüfusunuda azaltmak var planlarında.