E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIn-Fa tayfunu Çin'i fena vurdu: Milyonlarca insan tahliye edildi---

In-Fa tayfunu Çin'i fena vurdu: Milyonlarca insan tahliye edildi

In-Fa tayfunu Çin'i fena vurdu: Milyonlarca insan tahliye edildi
26 Temmuz 2021 - 14:14 borsagundem.com

Çin'in Şanghay şehrini vuran In-Fa tayfunu, bölgedeki yaşamı felç etti ve bölgede yaşayan milyonlarca insan tahliye edildi.

Çin Şanghay'ı vuran In-fa Tayfunu, Şangay'ın güneybatısında yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta ve saatte 100 kilometre hızla esen rüzgarlar oluşturdu. Eyalet hükümetine göre, Zhejiang'da 1.5 milyondan fazla insan güvenli bölgelere nakledildi. Şangay'ın güney tarafındaki Fengxian Bölgesi'ndeki yaklaşık 330 bin sakin tahliye edildi.

Havalimanları kapatıldı

Fırtına, öğle saatlerinden kısa bir süre sonra, ticaret merkezi Şangay'ın güneyindeki Zhoushan şehrine vardı. Yetkililer, Şangay'ın iki uluslararası havalimanını kapattı ve yüzlerce uçuş iptal edildi. Tren seferleri de durduruldu ve bölge sakinleri evlerinde kalmaları konusunda uyarıldı.
Eyalet hükümeti 23 ilçe ve ilçede olası dağ selleri konusunda uyardı. Yaklaşık 10 bin kişinin güvenli bir şekilde tahliye edildiği komşu Jiangsu eyaletinde de bir uyarı yayınlandı. Tarımdaki kayıpların ağır olması beklenmesine rağmen, herhangi bir ölüm veya yaralanma bildirilmedi. Tayfun daha önce Tayvan'ı da vurmuştu.

Çin'in orta bölgelerinde kurtarma çalışmaları devam ediyordu ve 12'si şehrin metro istasyonunda olmak üzere en az 63 kişinin ölümüne neden olan sel sonrasında Zhengzhou şehrine erzak kamyonlarıyla taşınıyordu.

Çin'den AB Komisyonu'nun karbon vergisine tepki

 

Meteoroloji'den Karadeniz için sağanak uyarısı! Sel alarmı

 

Erdoğan: Rize afet bölgesi ilan edilecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)