E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıİMKB'de bugün (Eti Yatırım)---

İMKB'de bugün (Eti Yatırım)

İMKB'de bugün (Eti Yatırım)
30 Kasım 2011 - 09:44 borsagundem.com

Endeksin günü 51.700 seviyesindeki desteğini aşağı yönde kırmazsa, mevcut hisse pozisyonları korunmalı, aksi takdirde hisse azaltımına gidilmelidir

S&P'nin ABD ve Avrupa'da 15 büyük bankanın kredi notlarını aşağı yönde revize etmesi ve AB Maliye Bakanlarının EFSF'nin boyutu üzerinde görüş birliği sağlayamaması nedeniyle IMKB-100 endeksinin bugüne 51.700 (-393 puan) civarından başlayacağını tahmin ediyoruz.
Dün piyasalar açısından belirleyici haber akışı Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısı oldu. Gün boyunca Avrupa'dan pozitif açıklama beklentisi Euro Bölgesi'ndeki borsalarda temkinli iyimser hareket yaratırken, Avrupa borsaları kapandıktan sonra S&P'nin ABD ve Avrupa'dan 15 büyük bankanın kredi notlarını düşürmesi ve diğer bankalar için de yeni değerlendirme yapacağını açıklaması ABD borsalarında karışık seyirlere neden oldu. IMKB-100 endeksi ise, önceki iki günde yaşanan yükselişin ardından dün kar satışları ile karşılaşmanın yanı sıra yurtdışına göre daha zayıf hareket ederek günü %0.4 oranında ekside tamamladı.
Bugünün piyasa gündemine baktığımızda, S&P'nin bankalara yönelik haberinin belirleyici olduğunu görmekteyiz. Bu haberin yanı sıra, gün boyunca Avrupa ekonomisinin düzlüğe çıkarılmasına yönelik yaşanacak gelişmeler, açıklamalar vb. yanı sıra ABD'de açıklanacak olan makro ekonomik veriler de önemli olacaktır. Şayet IMKB-100 endeksi gün sonunda 51.700 seviyesindeki desteğini aşağı yönde kırmazsa, mevcut hisse pozisyonları korunmalı, aksi takdirde hisse azaltımına gidilmelidir. Günün genel görünümünün satış baskılı olmasına bağlı olarak gün içinde 51.700 seviyesinin birkaç kez aşağı yönde test edilmesi muhtemel olacaktır. Bu nedenle, seans esnasında 51.700'ün altına inilse bile aceleci olunmadan gün sonuna doğru beklemede kalarak bu seviyenin üzerinde kalıp kalınmadığının görülmesinin daha uygun olacağını düşünüyoruz.
Destekler: 51.800 - 50.500 - 49.600 - 48.500 - 48.000, Dirençler: 52.900 - 53.800
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
ALCTL, TTRAK

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)