E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF'ye rakip geliyor---

IMF'ye rakip geliyor

IMF'ye rakip geliyor
16 Temmuz 2014 - 05:47 borsagundem.com

​BRICS ülkeleri, Uluslararası Para Fonu’na (IMF) rakip bir banka kurulması konusunda anlaşmaya vardı

Bankanın merkezinin Şanghay’da olması planlanıyor. Brezilya’da bir araya gelen Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika liderleri BRICS ülkelerine hizmet verecek bir çok uluslu bankanın kurulması konusunda uzlaşı sağladı. Bankanın Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu’na (IMF) alternatif olması öngörülüyor. 

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, bankanın merkezinin Şanghay’da olacağını söyledi. Hindistan’ın bankanın başkanlığını yürüten ilk ülke olması gerektiğini kaydeden Rousseff, bankanın başlangıç sermayesinin 50 milyar dolar olacağını ve bu meblağın üye ülkelerce eşit olarak paylaşılacağını ifade etti. BRICS, bu beş ülkenin İngilizce isimlerinin baş harflerinden oluşuyor. Coğrafi açıdan yerkürenin yüzde 26’sını meydana getiren 5 ülke, nüfus olarak da dünyanın yarısını temsil ediyor. BRICS liderleri, çarşamba günü başkent Brasilia’da Güney Amerika hükümet ve devlet başkanlarıyla bir araya gelecek.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika liderleri Brezilya’nın başkenti Brasilia’da IMF ve Dünya Bankası’na rakip yeni banka için anlaşmaya vardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • leyla17 Temmuz 2014 14:34

    çok beğendim..çok iyi olmuş...bu 5 ülke çok güçlü ve çok güzeller..artık onlarda güçlü ve işbirlikçi olacaklar ..yalnız hissetmeyecekler ...ve en iyi alternatif olacaklar