E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF'ye muhtaç olmayacağız!---

IMF'ye muhtaç olmayacağız!

IMF'ye muhtaç olmayacağız!
18 Mayıs 2015 - 15:32 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bu ülkeye asla bir daha Dünya Bankasından ekonomi bakanı gelmeyecek” dedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'de 2002'deki gibi gecelik faizin asla yüzde 7 binlere çıkmayacağını belirterek, "Bu ülke asla bir daha IMF'ye muhtaç olmayacak. Bu ülkeye asla bir daha Dünya Bankasından ekonomi bakanı gelmeyecek çünkü artık bu milletin evlatları, hizmetkarları var, Anadolu'nun evlatları var" dedi.
 
ASGARİ ÜCRET EN YÜKSEK 6. ÜLKEYİZ
 
Zeybekci, Türkiye'nin dünyada asgari ücreti en yüksek altıncı ülke olduğunu kaydetti. Ancak bunun yeterli olmadığını belirten Zeybekci, "Yetmez ama ineği beslemeden çok süt alabilir miyiz? Alamayız. İneğe bakmadan, onun yemini suyunu vermeden, ilacına ve sağlına bakmadan ondan her gün 30 litre süt alabilir misin? Alamazsın. Biz Türkiye'yi büyütüyoruz, büyüttük. 2002 yılında alınan emekli maaşları 100 dolarsa şu anda en düşük artış 270 dolar olmuş. 2,7 dolar bazında artmış. Yeter mi? Yetmez ama bilin ki bundan fazlasını vermek ancak Türkiye'yi büyüterek verilir. Türkiye'yi büyüterek yapacağız. Biri diyor bin 500, diğeri bin 800, öteki diyor 2 bin ve öteki diyor ki 5 bin. Bilmiyorlar ama garip olan bilmediğini de bilmiyorlar ama Tayyip Erdoğan 2002'de ne dedi? Seçime gidiyor, milletin huzuruna gidiyor. Dedi ki 'Bizden üç yıl boyunca hiç kimse bir şey istemesin.' Dedi mi? Millet bu adamı iktidar etti mi? Türkiye'nin nerelere geldiği belli" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • secmen18 Mayıs 2015 16:37

    insanlarin depreme dayanik evlerde oturma hakkini yalniz halkini düsünen AKP yapmistir. muhalefet böyle bir seyi düsünememistir bile.

  • KILIÇ18 Mayıs 2015 16:19

    BETONA YATIRIMLARA DEVAM EDERSENİZ İMF MECBUR KALIRSINIZ.

  • işiniz gücünüz tiyatro18 Mayıs 2015 16:05

    insanları aldatmak için olmadık gözboyamaları yapıyorlar

  • yalan18 Mayıs 2015 16:04

    afrika ülkeleri arasında 6. sıradayızdır kesin. avrupada, amerikada, kanada, avustralyada asgari ücret daha yüksek sen hangi ülkelerden bahsediyorsun?

  • hala mı ımf18 Mayıs 2015 16:01

    ımf nin ekonomik programıyla 13 senedir baştasınız. başka ne yaptınız? sanayi yok, tarım yok tüketim ekonomisi , özelleştirmeler, vergiler var. zaten ımf ne derse onu yaptınız yapıyorsunuz. ha ımf dememiştir ama bir de bedavadan haksızca zengin oldunuz.