E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaIMF'ten Yunanistan açıklaması---

IMF'ten Yunanistan açıklaması

IMF'ten Yunanistan açıklaması
04 Mart 2016 - 08:38 borsagundem.com

IMF'nin Basın Sözcüsü Rice, Yunanistan'ın resmi kreditörlerinin kurtarma programı konusunda ilerleme kaydettiğini söyledi

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Basın Sözcüsü Gerry Rice, Yunanistan'ın resmi kreditörlerinin kurtarma programı konusunda ilerleme kaydettiğini bildirdi.
Rice, IMF'nin ABD'nin başkenti Washington bulunan merkezinde basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Toplantının odak noktasını Yunanistan ve Avrupalı kreditörleri arasındaki kurtarma paketi görüşmeleri oluşturdu.
Rice, Yunanistan'a yönelik kurtarma programı müzakereleri kapsamında Brüksel'de bulunan IMF heyetinin, dün akşam düzenlenen bir yemeğe katıldığını ve görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini bildirdi.
IMF Avrupa Departmanı'nın Direktörü Poul Thomsen lideliğindeki heyetin Brüksel'den önceden belirlenen tarihten daha erken ayrılacağını kaydeden Rice, yemekteki diğer katılımcıların kimler olduğu sorusunu yanıtsız bıraktı.
Rice, ayrıca Yunanistan'ı kurtarma planındaki hedeflere yönelik ilk değerlendirmenin ekim ayında yapılması gerektiğini anımsatırken, IMF'nin geciken değerlendirmenin bir an önce tamamlanmasını istediğini dile getirdi.

EK REFORM İSTEMİYORUZ

Rice, Yunanistan Maliye Bakanı Öklid Çakalatos'un IMF'nin ülkeden daha sıkı reformlar gerçekleştirmesini talep ettiğine yönelik açıklamalarıyla ilgili bir soru üzerine, ''IMF'nin Yunanistan'a ilişkin görüşü geçen yazdan bu yana değişmedi. Geçen yaz kabul edilen hedeflere ilaveten istediğimiz hiçbir şey yok'' yanıtını verdi.
Buna karşın, IMF'nin Avrupalı kreditörlerin Yunanistan'a kabul ettirdiği kemer sıkma politikalarını ''çok hırslı'' bulduğunu ifade eden Rice, şunları kaydetti:
''Bizim tek yaptığımız bu hedeflere nasıl ulaşabileceğini anlatmaya çalışmaktı çünkü gerekli reformların niceliği hiçbir zaman ölçülmedi veya belirlenmedi. Bu hedeflere ulaşmak yaklaşık 5 yıldır çok ağır bir süreçten geçen Yunan halkı için zor olacak. Bu nedenle, istenen reformların borcun daha fazla hafifletilmesi durumunda daha az zahmetli olacağını hep söyledik. Mevcut görüşmelerde bunun üzerinde duruluyor.''
IMF'nin Basın Sözcüsü Rice, ayrıca kurumun başkanı Christine Lagarde'ın Yunanistan'a yardım konusunda Yönetim Kurulu'nun desteklemediği siyasi bir karar almasının muhtemel olmadığını sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)