E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaIMF'ten kreditörlere Yunanistan ricası---

IMF'ten kreditörlere Yunanistan ricası

IMF'ten kreditörlere Yunanistan ricası
05 Mayıs 2015 - 07:32 borsagundem.com

IMF, borcunu ödeyemeyecek durumda olan Yunanistan için kreditörlere uyarıda bulundu

AB-IMF tarafından ortaya konan 172 milyar dolar büyüklüğündeki kurtarma programının yörüngesinden çok uzakta olan Yunanistan'ın IMF'in desteğini kaybetmesinin gündemde olduğu bildirildi.
Financial Times gazetesinin haberine göre IMF, Atina'nın Euro Bölgesi'ndeki kreditörlerin Yunanistan'ın kamu borcunun ciddi bir kısmının Avrupalı kreditörhler tarafından silinmemesi halinde desteğini çekebileceğini vurguladı. 
IMF'in Avrupa departmanı başkanı Paul Thomsen'in Euro Bölgesi maliye bakanlarını uyardığını öne sürün FT, Thomsen'ın Yunanistan'a verilecek 7,2 milyar euro büyüklüğündeki son yardım diliminde IMF'e düşen payı ödemeyebileceklerini vurguladığını belirtti. 
Yunanistan ile kreditörleri arasında Brüksel'de yapılan müzakerelerin temelini oluşturan bu 7,2 milyar euroluk dilimin yarısının IMF tarafından ödenmesi gerekiyor.
Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden kreditörleri bu ülkeye verilen borcun bir kısmının silinmesine karşı çıkıyorlar. Ancak IMF'in gerek fonları ile gerekse politik olarak Yunanistan için kurtarma programına destek vermeye devam etmesi özellikle Almanya için önemli.
Ancak kaynaklar, Euro Bölgesi maliye bakanlarının Pazartesi günü yapacakları toplantıda bu konuda bir anlaşma çıkmasının muhtemel olmadığını ifade ediyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)