E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIMF'ten İngiltere'ye uyarı---

IMF'ten İngiltere'ye uyarı

IMF'ten İngiltere'ye uyarı
11 Aralık 2015 - 18:03 borsagundem.com

IMF Başkanı Lagarde: "Birleşik Krallık AB'den ayrılırsa, ticaret zorlaşacak, gümrük tarifeleri artacak ve mali akışkanlık şimdiki gibi olmayacaktır"

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, "Birleşik Krallık AB'den ayrılırsa, ticaret zorlaşacak, gümrük tarifeleri artacak ve mali akışkanlık şimdiki gibi olmayacaktır" dedi.

Lagarde, İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye yaptığı açıklamada, ekonomik büyüme ve iş sektöründeki ilerlemenin Birleşik Krallık ekonomisini güçlü kıldığını belirtti ancak konut sektörü, ticari bütçe açığı ve hükümetin yüksek borçlanmasının ekonomi için risk oluşturduğunu söyledi.

Lagarde, açık ticaret, engellerin kaldırılması ile sermayenin ve malların kolay dolaşımından yana olduklarını belirterek İngiliz ekonomisinin mevcut durumunun oldukça güçlü olduğunu dile getirdi. IMF'nin İngiliz ekonomisiyle ilgili yayınladığı raporda, ülkede ekonominin büyüdüğü, işsizlik rakamlarının düştüğü ve bütçe açığının azaldığı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)