E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaIMF'ten Avrupa'ya uyarı---

IMF'ten Avrupa'ya uyarı

IMF'ten Avrupa'ya uyarı
18 Eylül 2013 - 12:52 borsagundem.com

Uluslararası Para Fonu, baskılara rağmen bütçe kesintisinin, "hız limitine" dikkat etmesi gerektiğini söyledi

IMF, borçların büyük ölçekli azaltımı konusunda yatırımcıların baskısına rağmen ülkelerin "hız limitleri"ni izlemesi ve mali açıkları çok hızlı azaltmaması gerektiğini savundu.
Uluslararası Para Fonu'nun ekonomistlerinin küresel finansal kriz ve Avrupa'daki borç krizinden dersler çıkardığı çalışmasının raporunda, " Piyasa baskısıyla karşı karşıya olan ya da piyasaya girişlerini kaybeden zayıf mali pozisyonlara sahip olan Bazı Euro Bölgesi ekonomilerinin, çok büyük ve ön ödemeli düzenlemeler altına girdiği belirtildi.
Ekonomistler, birçok ülkede, mali dengesizliklerin, kısa vadede düzenlemenin ekonomik aktivite üzerinde ciddi etki yaratacağı ve hükümetin hizmetleri içinde felaket sonuçlar doğuracağı büyüklükte olduğunu vurguladı.
IMF ekonomistleri, "Piyasa baskısı altında olan ülkeler için bile, düzenlemelerin istenilen hızda olması için 'hız limitleri' var" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)