E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisIMF'nin zirvesinde soruşturma krizi---

IMF'nin zirvesinde soruşturma krizi

IMF'nin zirvesinde soruşturma krizi
04 Ekim 2021 - 09:06 borsagundem.com

IMF Başkanı Kristalina Georgieva'nın, Dünya Bankası uzmanlarına Çin lehine rapor hazırlamaları için baskı yaptığına dair açılan soruşturma devam ediyor.

Uluslararası Para Fonu'nda Soruşturma krizi yaşanıyor. IMF Başkanı Kristalina Georgieva'nın Çin lehine rapor çıkarması için Dünya Bankası uzmanlarına baskı yaptığı iddia edildi.

Hürriyet'in haberine göre, iddia üzerine soruşturma başlatıldı ve başkan Kristalina Georgieva ve baskı yapıldığını iddia edenler IMF İcra Kurulu tarafından dinlenecek.

IMF İcra Kurulu, Dünya Bankası'na ilişkin hazırladıkları rapor konusunda WilmerHale hukuk şirketinin avukatlarını bugün dinleyecek.

Georgieva ise IMF İcra Kurulu ile salı günü bir araya gelecek.

IMF Başkanı Georgieva, Salı günü 11-17 Ekim tarihlerinde yapılacak IMF-Dünya Bankası güz dönemi toplantılarına ilişkin bir basın toplantısı da düzenleyecek.

IMF finansal risklere karşı uyardı

 

IMF: Çin Evergrande sorununu krize dönüştürmeyecek araçlara sahip

 

IMF'den Lübnan'a 1 milyar 135 milyon dolarlık tahsis

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)04 Ekim 2021 09:29

    Acaba bizde de böyle soruşturma furyası başlasa, borsamız nasıl etkılenır ? malum tv ler gazeteler yuzde 90 ı gerçekleşmiş olan gundemı konu işleyemıyor, ama yabancıaracı kurumlar raporlarında bunalra ucundan değiniyor. müşteri raporlarında hukuk durumu uygulamalar vb. şimdi şuan borsa dıbın dıbı olsa, kım boyle sulara buyuk sermaye ile girer ? zaten dunya ucuzlukla riçinde iken...