E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIMF'nin jesti Atina'ya 1 ay kazandırdı---

IMF'nin jesti Atina'ya 1 ay kazandırdı

IMF'nin jesti Atina'ya 1 ay kazandırdı
13 Mayıs 2015 - 02:49 borsagundem.com

IMF'nin, borcun teminattan ödenmesini kabul etmesiyle temerrüt ilan etmekten kurtulan Yunanistan, 650 milyon euro'yu bir ay içinde yatırmak zorunda

Yunanistan’ın dün IMF’ye vadesi gelen 750 milyon Euro borç ödemesi gerekiyordu. Devletin kasasında, geçen ay bir kararname ile bankalardaki paralarını çekerek Yunan merkez bankası’na yatırmaları zorunluluğu getirilen devlet kuruluşları ve belediyelerin aktardıkları 650 milyon Euro vardı. Yunan Hükümeti, bu parayla IMF’ye ödeme yapması halinde mayıs ayı sonunda memur ve emekli maaşlarını ödeyemecekti.

Merkez Bankası’nda son anda Yunanistan’ın IMF’de yıllık katkı payının yatırıldığı hesaptan başka (quota) 1984 yılından bu yana toplam 650 milyon Euro’nun yatırılmış olduğu “teminat hesabı” adlı ikinci hesap olduğu tespit edildi. Yunan Hükümeti yetkilileri IMF ile temasa geçerek borç vadesinin “olağanüstü durumlar” için olan bu ikinci hesaptan ödenmesini önerdiler. IMF onayını verince Hazine’den 100 milyon Euro nakit eklenerek 750 milyon Euro’luk borç ödenebildi.

SADECE BİR AY

Çipras Hükümeti, IMF'nin teminatı kullanma teklifini kabul etmesiyle rahat bir nefes almıştı. Ancak, Yunanistan’ın IMF’ye borcunu ödemek için IMF’den aldığı 650 milyon Euro’yu 1 ay içinde iade etmesi gerekiyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)