E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIMF'den Ukrayna için şok öngörü---

IMF'den Ukrayna için şok öngörü

IMF'den Ukrayna için şok öngörü
02 Haziran 2015 - 02:12 borsagundem.com

​Uluslararası Para Fonu (IMF), Ukrayna ekonomisinin 2015'te yüzde 9 küçülmesinin beklendiğini açıkladı

IMF heyetinin Ukrayna'yı ziyaretinden sonra yapılan basın açıklamasında, "ülkenin doğusundaki tansiyonun ekonomi üzerinde beklenenden fazla yük olduğuna" işaret edildi.

Açıklamada, Ukrayna'nın bu yıl yüzde 9 küçülmesinin beklendiği belirtilirken, enflasyonun da yıl sonunda yüzde 46 civarında olacağını tahminine yer verildi.

Yüksek enflasyonun temel sebebi olarak şubat ayındaki döviz kurlarındaki sert yükselişle birlikte enerji fiyatlarındaki artışlar gösterildi.

Bununla birlikte Ukrayna ekonomisinin son aylarda gösterdiği gelişimin gittikçe güçlendiği, döviz kurlarında dalgalanmanın azaldığı ve ulusal rezervlerin nisan ayı sonu itibariyle 9,6 milyar dolara yükseldiği kaydedilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yetkililerin reform programının uygulanmasına yönelik kararlılığı güçlü şekilde devam ediyor. Mart sonu için konulan hedeflerin tamamımına ulaşıldı ve her ne kadar bir miktar gecikilmiş olsa da bahar dönemi için hedeflenen tüm yapısal kıstaslara ulaşılması için çalışmalar devam ediyor. Bu başarılı uygulmalar özellikle ülkenin doğu kısmında yılın ilk çeyreğinde tahmin edilenden daha büyük zarar verdiği ortaya çıkan kronik gerginliğin getirdiği bir ortama rağmen gerçekleştirildi."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)