E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF'den Türkiye'ye uyarı---

IMF'den Türkiye'ye uyarı

IMF'den Türkiye'ye uyarı
02 Mayıs 2018 - 09:29 borsagundem.com

IMF, Türkiye'ye önden yüklemeli parasal sıkılaştırma tavsiyesinde bulundu

IMF, Türkiye'ye önden yüklemeli parasal sıkılaştırma tavsiye etti.

IMF'ye göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) enflasyonu azaltmak ve liranın değerini artırmak için faiz artırması gerekiyor.

Madde 4 kapsamındaki Türkiye değerlendirmesinde IMF, enflasyonu kontrol altına almak, beklentileri düzeltmek, lirayı desteklemek ve rezervleri artırmak için TCMB’nin "önden yüklemeli parasal sıkılaştırma" yapma önerisi yer aldı.

Öte yandna IMF, ekonomide aşırı ısınma olduğunu belirterek konut piyasasına dikkat çekti. IMF, "Geçtiğimiz yıl hükümet destekli kredi büyümesinin tüketimi ve yatırımı artırmasının ardından ekonomi aşırı ısınmış gözüküyor. İnşaat sektöründe aşırı arz oluşumu mümkün" dedi.

IMF bankacılık sektöründeki düşük sorunlu kredi oranlarına rağmen "kredi kalitesinde zayıflama emareleri" görüldüğünü belirtirken bazı büyük şirketlerin kredilerindeki zorlukları da not etti

Değerlendirmede, "Büyük dış finansman ihtiyacı, sınırlı döviz rezervleri, gelişen piyasalara güvene yönelik olası değişim, yurtiçi ve jeopolitik riskler ekonomide zorluklar yaratıyor" ifadeleri yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet02 Mayıs 2018 13:58

    Zaten ülkeye Suriyeliler girince ülke çökmeye başladı. Bunu sağır sultan bile kabüllendi ama bizi yönetenler umursamadı. Bu suriyeliler yüzünden koltuğundanda olucaklar. Millet isyan ediyor artık.

  • Tam komedi02 Mayıs 2018 10:23

    Bilgisiz hoca dinden bilgisiz doktor candan eder derler bilgisiz başkan da ülkeyi böyle zor duruma getirir !!! Ülkede ekonomik sıkıntıları bir kenara bırak başta adalet , güvenlik, eğitim, sağlık , toplumsal refah konularında içinden çıkılmaz dertlerimiz var. Ülkedeki başta suriyeliler ve kaçak yabancıları bu ülkeye verdiği zarar çok ağır. Bunlar ülkesine dönsün enflasyon %20 azalır maaşlar %10 artar .

  • Tufan02 Mayıs 2018 10:02

    Hükümet tam bir saf gibi hareket ediyor. Seni fazi artışına zorluyorlar sebeb enflasyon diyorlar. Sende vergi indirimi ile enflasyona darbeyi vur fazi artışıyla gelecek maliyetten kurtul. Bunu görmek bu kadar mı zor arkadaş. Mazotta ötvyi sıfırla direkt enflasyon 1 puan çakılır. Faize ödeyeceğine vatandaşa indirim yap ticaret yapana indirim yap.