E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaIMF'den Türkiye açıklaması---

IMF'den Türkiye açıklaması

IMF'den Türkiye açıklaması
04 Kasım 2016 - 17:45 borsagundem.com

IMF, "Türkiye'de kur riskinin düşürülmesi için makro ihtiyati terbirler güçlendirilmeli"

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye'de ekonominin desteklenmesi için bir miktar mali gevşemenin uygun olduğunu ancak, kur riskini düşürmek için makro ihtiyatı tedbirlerin güçlendirilmesi gerektiğini
bildirdi.
IMF, Türkiye'nin Madde IV kapsamındaki 2017 gözden geçirmesinin tamamlanması nedeniyle yaptığı açıklamada, "Türk ekonomisi çok sayıda şoka karşı koymayı başardı. Bununla birlikte, artan siyasi belirsizlik, turizm gelirlerinde keskin düşüş ve yüksek seviyedeki şirket borçları durumu kötüleştiriyorlar. Cari parasal duruş, hala hedefin üzerinde olan enflasyonu kontrol alma ihtiyacını, yavaşlayan bir ekonomi bağlamında dengeliyor" ifadelerini kullandı.
Olumlu dış şartların şu ana kadar Türkiye'nin dış finansmanına yardımcı olduğunu belirten IMF, ancak dış finansman ihtiyacının yüksek olmaya devam ettiğini ve bunun mali hareket alanını sınırladığını
vurguladı. IMF, "Bununla birlikte bir miktar mali gevşeme ekonomiyi desteklemek için uygun. Makro ihtiyati tedrbirler kur riskini düşürmek için güçlendirilmeli. İş dünyası güvenini yeniden inşa etmek önemli bir öncelik. Buna ek olarak yatırım ortamında iyileştirmeler için yeni iş kurmaya yönelik prosedürlerin basitleştirimesine ve yasal sistemin güçlendirimesine odaklanmalı" değerlendirmesini yaptı.
IMF raporunda, Suriye ve Irak'tan gelen mültecilerin Türkiye'ye iyi entegre edilmeleri halinde daha güçlü ekonomik faydalar sağlayacakları da savunuldu.

Dolar tutulamıyor! 3.1717 TL'yi gördü

 

Borsa günü yüzde 3.15 düşüşle kapattı

 

Piyasada artan siyasi ve jeopolitik riskler etkili oluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yiğit04 Kasım 2016 22:57

    kakalıyor gibi geliyor süriye lileri nasıl entekre edeceksiniz . özel sektör yatırmm yapmıyor devlette alt yatırım yapıyor ihracata dönük sanayi yapılmıyor savunma uzay tıp gıda teknoloji üreten arge yatırımlar yok. gelir istiyorsan ithalattan çok ihracat sanayisine önem vermek gerekiyor.